שאלה בקשר להחלפת מים...

לירונדה

New member
שאלה בקשר להחלפת מים...

קניתי פילטר לאקווריום שלי, הוא די קטן.... זה פילטר פינתי עם משאבה ובתוכו יש את החומר הזה שנראה כמו צמר גפן (שכחתי איך קוראים לזה) לפני ששמתי את הפילטר החלפתי כרבע-חצי מהמים פעם בשבוע, כל כמה זמן אני צריכה עכשיו להחליף את המים? ואיזה כמות מהם? יש לי רק דג זהב אחד (כן כן...ה3 האחרים מתו :() נ.ב במשאבה יש אפשרות לשתי עוצמות, לשים על החזקה או החלשה?

duel

New member
תשובה בקשר להחלפת המים

את הפילטר מלאי באבני טוף ומעל שימי שכבה קטנה מהפרלון, צמר גפן. לאחר כשבוע ימים כל עוד המים שלך צלולים לא יהיה צורך להחליף מים אלא רק שליש פעם בחודש חודשיים כדי להפחית את רמת המתכות באקווריום. אם החצץ נראה מלוכלך אך המים צלולים זה בסדר ולא להתרגש. זהו. הדגש פה הוא על סינון ביולוגי ומים צלולים.

לירונדה

New member
מהזה אבני טוף??

ועוד שאלה...קניתי היום דג טלסקופ כזה שחור הוא אוכל את האוכל של הדגי זהב? והוא יסתדר עם הדג זהב שלי? הוא בערך פי שתיים ממנו...

אורי-

New member
טוף - אבן "ספוגית"

טוף זה סלע לבה שעקב התקררות מאוד מהירה , נוצרו בתוכו המון חללי אוויר. שק גדול של טוף ,יעלה כ 15 שקלים. את האבן הזו אפשר לראות כשכבת חיפוי עליונה בעציצים וגינות. מכיוון שהוא מחורר יש בו המון מקום לבקטריות. דג הטלסקופ הוא ממשפחת דגי הזהב , והם יסתדרו , אם כי תמיד יש חריגים , בד"כ הם לא תוקפנים (אבל בעבר היו לי דגי זהב שחיסלו דגים אחרים).

duel

New member
כן

כן, את יכולה לקחת מהעציצים רק שימי לב שהטוף שחור ולא צבוע ולשטוף אותו היטב לפני ההכנסה לפילטר. ולגבי האוכל גם אין לך בעיה, דג טלסקופ הוא "אותה הגברת בשינוי האדרת".

למעלה