שאלה בקשר להטלה

Hmmzzz

New member
שאלה בקשר להטלה

הכרכנית מאוד השמינה בזמן האחרון שלשום הפרדתי אותה מהנחש הזכר, והיא לא מוכנה לאכול, האם נחשים בהריון אוכלות פחות? (היא אכלה עכבר אחד מתוך 5). ולפי מה שאני יודע לפני ההטלה היא תיהיה בנשל, אז זה בסדר לשים לה את הוורמיקוליט אחרי הנשל? תודה מראש.

youval osman

New member
זה נורמלי

זעמנים ברוב המקרים לא אוכלות בתקופה האחרונה של ההריון..זה נורמלי. בין כמה ימים אחרי הנשל עד כשבועים היא אמורה להטיל,לכן ברגע שהיא תתנשל תשים לה את הקופסא כבר..

artafactal

New member
משו לא ברור לי

מותר להאכיל נחש (את הנקבה) אחרי שמזווגים אותו ? נגיד בואה לא מאכילים... לא? בזעמנים אפשר להאכיל?? יש הבדל בכלל?

Hmmzzz

New member
מותר להאכיל, השאלה היא

אם היא מוכנה לאכול :) ולא, זה לא מזיק לה.

youval osman

New member
יש הבדל...

בזעמניים - רובם לא מוכנות לאכול בשליש האחרון של ההריון.. בבואות - יש כאלו שאוכלות בלי חשבון כל ההריון ויש כאלו (כמו הנקבה שלי לדוגמא) שלא מוכנות להכניס פינק לפה... בכל מקרה ,בשלבים המאוחרים של ההריון מומלץ לא להאכיל ,ואם כבר אז בפריטי מזון קטנים יותר ממה שהיא אוכלת בדר"כ, הוכח שפריטי מזון גדולים הרגו את העוברים...

רן333

New member
איפה זה הוכח?

כלומר: איפה הוכח שפריטי מזון גדולים הרגו את העוברים? תוכל לתת הפניות?

naja

New member
אין קשר בין גודל המזון למות עוברים.

אבל ישנם לא מעט מקרים בבואות קונסטריקטור של השרצה מוקדמת כאשר מאכילים את הנקבה בחודש האחרון של ההריון.

youval osman

New member
אין לי הוכחה ברשת...

אבל יש לי ספר : red-tailed boas and other boa constrictors ובו המחבר מדבר על העיניין הזה.. מעבר לזה שאחת מהנקבות של חבר שלי (אחת בוגרת ,שכל עונה השריצה בהצלחה) אכלה מספר ארוחות גדולות במהלך ההריון שלה בעונה שעברה וכל הצאצאים יצאו ללא רוח חיים.

למעלה