שאלה בקשר להיסטוריה ב'

sevelin3

New member
שאלה בקשר להיסטוריה ב'

בתקופה שנייה , פרק 3: סעיף א (המהלכים העיקריים בחזיתות השונות עד 1941) - אין הכוונה לפירוט הקרבות. אז מה כן צריך ללמוד? מה זה הבליץ ומה כבשה גרניה מתי?

רן88

New member
פחות או יותר...

לא צריך לציין מאיפה בדיוק נכנסו, כמה חיילים, מי היה המפקד וכו'. צריך לציין מתי התחיל, מתי נגמר, להוסיף עוד כמה נתונים "בשביל הכיף" ואת המשמעות. תיאור כל קרב לא צריך לעלות על פסקה או שתיים. אגב, בפעם הבאה נא לשרשר לשרשור היסטוריה.

Gal isr

New member
נצל"ש, מתכונת בהיסטוריה ב' ../images/Emo124.gif

הנה המתכונת שלי. קיבלתי בה 82
בהצלחה לכולם!

MaddyD

New member
להעלות גם את שלי?

נ.ב. 82 בהסטוריה ב זה ממש מצויין אני מקווה שיש מודעות לעניין שקשה לקבל בזה ציון גבוה]: בכל אופן היתה לי היום מתכונת, אני בספק אם אני עוברת]:

Gal isr

New member
המורה אמרה לי שאני לא מרחיב מספיק

כל השנה על 80-85 בערך..וזה לא משהו בשבילי
אני עוד צריך ללכת לשאול אותה פה כמה דברים..נראה לי מגיע לי יותר.

MaddyD

New member
בדיוק אותו הדבר לי

זאת הבעיה עם הסטוריה לא יודעים מתי להרחיב ובמקרה של הבגרות והמתכונת אי אפשר להרחיב המאסות של החומר לא מאפשרות באמת לדעת את כל הפרטים על כל הנושאים לדעתי הרבה מורים קשוחים נורא בעניין הזה, ויש מורים יותר וותרנים... אני תכף אעלה את המכתונת שלי!

tal afula

New member
../images/Emo26.gif היסטוריה ב' ../images/Emo36.gif

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי... חסרים לי סיכומים לבגרות בנושאים: 1. הגורמים למלחמת ששת הימים. 2. הצעדים שנקט נאצר בתקופה שקדמה למלחמת ששת הימים (אפריל-יוני 67') 3. התוצאות וההשפעות של מלחמת ששת הימים. אם יש למישהו סיכומים בנושא...קישורים לסיכומים.. זה ממש יעזורר... תודה מראששש טל

Gal isr

New member
את נאצר את בעיקרון לא צריכה

זו הרחבה כדי שתביני את הגורמים. בערב אני אברוק את כל הספי מידע שקיבלתי בנושאים האלה בדיוק. חכי פה!

MaddyD

New member
צריך לדעת בערך כדי להבין

היום שאלו אותנו במתכונת שאלה מרגיזה שיננתי כמו משוגעת את הסיבות למלחמות והשפעות ופתאום שאלו מדוע ישראל הייתה מופתעת במלחמת יום כיפור אז הסברתי את העניין של השאננות וכולי אבל זה נראה לא מספיק]:

Gal isr

New member
שאננות, חוסר הערכות מודיעינית

מה עוד היה שם? אמממ..בעיות פוליטיות היו?

MaddyD

New member
היה כהשפעה

את הבעיות הפוליטיות על החוסר הערכות המודיעני לא למדנו בחומר בכלל]: מה זה..

ההערכות הבעייתית במודיעין

ישראל איננה יכולה להרשות לעצמה להפסיד במלחמה (מדינה קטנה מוקפת אויבים). לעומת זאת - אינה יכולה להרשות לעצמה להחזיק צבא רב על הגבולות, כי זה יקר מאוד (מדינה קטנה ועניה מוקפת אויבים) לכן: צה"ל מורכב משלושה חלקים - החיילים בשרות סדיר, משרתי הקבע והמילואים - שהוא החלק העיקרי. בכל יום מימות השנה עומדים על המשמר חיילי הסדיר והקבע, בעוד אנשי המילואים עובדים בכל מקום. כדי להצליח במלחמה להדוף את כוחות האויב זקוקים למילואים - כדי לגייס מילואים יש צורך בהתראה מודיעינית של 48 שעות לפני ההתקפה! בתקופה שלפני מלחמת יום כיפור רווחה בקרב אנשי המודיעין התפיסה (להלן "הקונספציה") שהערבים לא יתקיפו במלחמה של ממש עד 1975. לכן הוגדרה הקונספציה של "סבירות נמוכה" למלחמה - גם במהלך הימים הראשונים של חודש אוקטובר, שבהם הגיעו ידיעות מגורמים שונים על התארגנות מצרית וסורית לקראת מלחמה אפשרית. יום לפני פרוץ המלחמה סרב שר הבטחון - דיין - לאשר גיוס מילואים, בגלל הקונספציה... גיוס המילואים הגדול האחרון היה באותה שנה במאי - אז התכוונו המצרים והסורים לצאת למלחמה אבל דחו אותה כנראה בגלל גיוס המילואים בישראל. שר הבטחון הודיע כי "לא ניתן לערבים להפיל אותנו כלכלית" (כי גיוס מילואים הוא דבר יקר למשק) ולכן סרב לגייס. רק ביום כיפור, לפנות בוקר הגיעה הידיעה האחרונה ששכנעה את אנשי המודיעין כי המלחמה תפרוץ באותו יום! הידיעה דיברה על 6 בערב. מיד התחילו לגייס מילואים, אבל זה היה בעיתי מאוד - משום שהיה שבת, יום כיפור והרדיו הטלויזה מושבתים (גיוס מילואים מהיר נעשה בעזרת קריאת סיסמאות גיוס ברדיו). המלחמה פרצה בסופו של דבר ב- 13:55!

Gal isr

New member
הנה הכל! סיכומים ../images/Emo124.gif

שים לב שהתוצאות מחולקות...אחת בסוף הדף הראשון, השאר בסוף..
בטעות. הדפים הכל יצא לי הפוך בטעות גם

tal afula

New member
וואי תודהההה רבהההה!!!! ../images/Emo24.gif

באמת עזרת לי המוןןןןן!!!!

sparking mona

New member
נצל"ש- לגבי היסטוריה ב', אני מחפשת

חומר על פעולות עזרה והצלה למען יהודי אירופה- (מהפרק ה-6 של היישוב היהודי בא"י והתנועה...) יכול להיות שיש למישהו?

Shibby Master

New member
אהמ אהמ.. עוד נצל"ש על היסטוריה

מישהו יכול אולי להעלות את המיקוד? חיפשתי בשאלות נפוצות אבל היה רק את של שנה שעברה... תודה!

למעלה