שאלה בקשר להמבורגר

GAL426

New member
שאלה בקשר להמבורגר

אהלן, יש לי מסעדה,פאב,בחו''ל ואני רוצה להתחיל להגיש המבורגר, אבל אני מעוניין במשהו טוב, קודם כל אני רוצה לדעת על מכשיר לצליייה,או אפשרויות אחרות, יש לי גז וכיירים במטבח,וכמובן זה לא מספיק,אלא אם כדאי לטגן את ההמבורגר על המחבת עם הפסים? במידה ולא,איזה מכשיר כדאי לקנות? יש מין גריל חשמלי,אבל נראה לי שזה לא מספיק טוב לצלייה של המבורגר, השאלה שלי יותר נכון,כיוון שעל הקופסאות של המכשירים יש כל מיני הגדרות ותיאורים, מה אני צריך לבדוק? מידת טמפרטורה? עוצמה? דבר נוסף,המבורגר טוב,פשוט וטוב,איך מכינים? תודה.
 
שלום גל, ברוך הבא אלינו.

לגבי מכשור ספציפי למגזר המוסדי, צר לי, אינני ידעת. מה שכן אני יודעת זה שכשאני מכינה המבורגר ביתי, אני מקפידה על טחינת בשר טרי, ותיבול נכון. אני לא מתפרעת יותר מדי ומתמקדת במלח, פלפלשחור טרי גרוס ומעט צ'ילי גרוס. אם את רוצה לשדרג, אתה בהחלט יכול להוסיף בצל קצוץ, שום, ועשבי תיבול, אך לעניות דעתי כמה שפחות, יותר טוב במקרה הזה.
 

bigjack

New member
כמה תשובות ../images/Emo9.gif

קודם כל לגבי הצלייה אז עדיף על גריל פחמים או גריל גז עם רשת ברזל עבה. ראיתי גם בארה'ב שהרבה מסעדות מכינות המבורגר (ועוד המון דברים) על פלטה מחוממת כמו זו של המעורב ירושלמי. על מחבת פסים זה יהיה בעייה כי היא תשחיר מהר מאד ויהיה צורך לשטוף אותה כל הזמן. לגבי הרכיבים אז ההמבורגר הכי טוב הוא מבשר בקר איכותי פלפל ומלח בלבד.
 

Nazgul7

New member
המבורגר טוב ופשוט

אנטריקוט מקוצץ או טחון גס, אליו מוסיפים בצל מטוגן שנתת לשמן קצת לצאת ממנו(אני אישית עושה את זה עם שמן זית,אך אפשר כול שמן אחר),מערבבים היטב ומכניסים לקירור למשך כשעה, מוציאים, ומחכים בסביבות ה20 דקות ובשלב זה מפלפלים וממליחים למרות שאני לא מעדיף לתבל לפני הבישול. מכין את ההמבורגרים לפי הגודל וזהו. רצוי לטגן על המחבת במשך כדקה מכול צד רק כדי לסגור אותם, ואז להכניס לתנור.
 

Nazgul7

New member
ד"א ניתן להוסיף לבקר, קצת פחות מרבע כמות

הבשר, שומן כבש. זה משפר את הטעם פלאים.
 
למעלה