שאלה בקשר להערות קוטלות

a y a 3 2

New member
שאלה בקשר להערות קוטלות

שלום, אני עובדת כחודש בעסק משפחתי של כ-10 אנשים. האווירה במקום, יש לציין, בדרך כלל נעימה. לפני מס' ימים היתה תקרית שבה היה צריך להגיש מעין דוח סופי לישיבה, ועליי הוטל לכתוב קובץ ביניים מסורבל שתשתמש בו האחראית עליי (דרך אגב, האחראית עליי מוצאת תירוצים שונים למה לא להסביר לי דברים מורכבים, אך יש אנשים נוספים שמוכנים לסייע). במהלך העבודה שהיתה בלחץ זמן, היו המון מחדלים למשל: הוטל עליי לרשום קובץ מסורבל מידי מצד האחראית, כאשר היא לא הבינה את כוונת הבוס (נקרא לו בוס 1) מכלתחילה. לאחר מכן, נתונים בדוח ההתחלתי שהיה צריך להעתיק לקובץ שמסר לנו בוס 1 היו מעוותים, והיה צורך לתקנם באופן מלאכותי. לבסוף, כאשר הקובץ שלי הוגש לאחראית, היא עשתה בעבודת ההמשך שלה שהתבססה על הנתונים שלי, טעות בסיסית שעכבה את ההגשה בשעה (בוס 1 חיכה בישיבה מחוץ למשרד לנתונים). בקיצור, נאמר לי לבדוק את מה שאני עשיתי, וגיליתי שחסר לי חישוב (כנראה שדילגתי עליו בלחץ של זמן), במקביל האחראית נלחצה מהטעות של עצמה, הזעיקה את בוס 2 שיבדוק אותה (כאשר היו מס' עובדים שיכולים לבדוק אותה במשרד עצמו), ובסופו של דבר אני הוקמתי מהכסא, והבוס ואחראית פשוט התערבו לי בקובץ ובדקו אותו כשהייתי במהלך בדיקה חוזרת שלו. ואז בוס 2 פלט לעברי "עבודה גרועה" על טכניקה מסויימת בה רשמתי את הקובץ.למרות שבסופו של דבר, הנתונים שלי היו בסדר והשגיאה שעכבה את ההגשה לא היתה שלי. מעולם לא אמרו לי שאני עובדת גרוע או משהו בסגנון.. השאלות שלי הן: 1. איך להתמודד עם בוס 2 שמעיר הערות קוטלות כי הוא מתעצל להסביר לפרטים מה לא נראה לו במה שעשיתי (או שלפי ההשערה שלי הוא מעדיף לקטול אותי בזמן לחץ מאשר לחשוב על המחדלים אצל עובדים אחרים במשרד)? 2. איך להתמודד עם מישהי אחראית מעליי ש"עושה רעש סביב עצמה" למרות שיש לה לא פחות טעויות (ואולי אף יותר) משלי? דרך אגב, מס' דקות מאוחר יותר ניגשתי לבוס ואמרתי לו שאני לא עושה בדרך כלל עבודה גרועה, רק שהכל נעשה בלחץ של זמן והקובץ שלי היו מאוד מסורבל. האם עניתי לו נכון? תודה מראש..

שלום לך../images/Emo140.gif

כל עוד את יודעת מה את שווה. שום הערה קוטלת לא צריכה להשפיע עלייך. נכון. זה לא הוגן, וטוב שהערת לבוס אח"כ. אם את לא רואה את המקום הזה כמקום העבודה האולטימטיבי והאחרון בו תעבדי. אז תשתדלי ללמוד ממנו כמה שיותר עבור הניסיון שלך. לא תמיד תמצאי הוגנות והערכה. חשוב שאת זו שתעריכי את עצמך. חשוב שתתקדמי על מנת שבמקום עבודה אחר תקפצי מדרגה. לשם כך לפעמים יש להבליג. כי אנחנו לא נחנך את העולם. ההערה של בוס 2 רק מראה לך כמה הוא לא ראוי להיות בוס. לא ככה מתנהגים. תשימי את זה מאחורייך ותשעטי קדימה במלא המרץ.

a y a 3 2

New member
תודה על העידוד../images/Emo13.gif

ועל זה שעקבת אחר רצף האירועים שתיארתי:) וזה אכן מקום עבודה זמני (התמחות כלשהי) למרות שאני רק בהתחלה. יפה שאמרת לי שהוא זה שלא בסדר, כי לרגע באמת היתה לי תחושה שיגידו לי כאן שאני מחפשת תירוצים לעבודה לא טובה שעשיתי. ההערות האלה באמת יכולות להשפיע זמנית על ההערכה העצמית. דבר נוסף שלפעמים נדמה לי הוא, שהאנשים הקוטלים האלה "חשים" על מי הם יכולים לרדת. שאולי אני זו המפגינה חולשה כלשהי. אבל במבט לאחור, זכור לי שבאחד הימים הראשונים שהייתי שם, הוא כינה בתואר "מטומטמת" אשת מקצוע מסויימת של הלקוח שעובדים איתו (לא בנוכחותה) - הוא למשל היה יכול להגיד: עובדת לא יסודית, נוטה לעשות טעויות וכו'... וחשבתי "אם הוא יכול לרדת עליה, יום אחד הוא יכול לפנות אליי בגישה כזו". קצת הפתיע אותי, כי בראיון הוא היה ממש נחמד ומקסים. אז תודה, אני אמשיך לענות לו תשובות אסרטיביות.

misty10

New member
הסכמה

אני מסכימה עם כל מה שלביאה כתבה. אבל יש לי משהו קטן להוסיף, אם תעריכי את עצמך, ותעשי עבודה טובה ברוב הזמן, את בסוף תגיעי למקום שגם יעריך אותך. וזה חוק אוניברסלי, איך שאת מתיחסת לעצמך, האחרים קולטים ומתיחסים בהתאם. המשיכי להתיחס לעצמך כאל עובדת טובה, תעריכי את עצמך בצורה אוביקטיבית עד כמה שניתן, ומה שצריך להגיע מגיע (ככה אני מאמינה). עם בוס מס' 2 הייתי מתנהגת כך: ברגע שצריך לעשות משהו שהוא זה שביקש, לגשת אליו (בלי שמישהו ישים לב אם זה אפשרי, כי יכול להיות שזה מביך אותו, ואין לי מושג למה אבל לי היה בוס כזה) ולבקש בעדינות הדרכה.

תשובה להערות קוטלות

שלום גם לך, אני מתארת לעצמי כמה זה מלחיץ לעשות חישובים כשכולם עומדים לך על הראש והבוס מחכה בישיבה! יש לי כמה שאלות- מה התפקיד של בוס 1 ושל בוס 2? זה נשמע לי קצת מבולבל. את זה שהוקמת מהכסא והאחראית עליך יחד עם בוס 2 המשיכו לבדוק את הקובץ למרות שהיית את באמצע בדיקה אני יכולה דווקא להבין. אם הם חשבו שיש טעות שחשוב לתקן אותה מיידית ואת חדשה בעבודה הזו, זה נראה נכון שהם לקחו את העבודה לידים. ההערה של הבוס כמובן שלא במקום גם אם הוא חושב ככה. זו ודאי איננה הערה שאת יכולה ללמוד ממנה משהו. טוב עשית שנגשת אליו, מה היתה תגובתו? האם את יכולה לתקשר עם האחראית עליך ולנסות יחד איתה לשחזר בלי כעסים את מה שקרה? מה את יכולה ללמוד לגבי הדרך שבה את התמודדת עם כל הסיפור בינך לבין עצמך? כדאי לדעתי שתשאלי את עצמך את השאלה הזו כדי לא לחזור על הטעויות. את מכירה את האנשים, את מכירה את היכולות של עצמך ולכן אני חושבת שאת יכולה לנתח את הדברים. האם יש מישהו אחר במשרד שאת יכולה להסתייע בו וללמוד ממנו? ולגבי האחראית עליך- לא יעזור לך, לא תוכלי לתקן את "הרעש שהיא עושה סביב עצמה". נסי לבחון מה יכול לדבר אליה כך שתשתף איתך פעולה. הערכה מקצועית שלך אליה? חברית? ערכית וכו'. משהו שאת יכולה לעשות ולהתכוון אליו ברצינות. בקיצור, יש לדעתי מספר דברים שאת יכולה לעשות כדי להפיק לקחים מכל העניין.זה לא אומר שאת האחראית לכל הסיפור אבל לגבי החלק שלך את יכולה לעשות משהו כדי שהדברים לא יחזרו על עצמם. (אף אחד לא צריך לדעת שזה מה שאת עושה...). ועוד- לגבי מישהי שרק מתחילה עבודה את בהחלט נשמעת בוטחת בעצמך ויודעת מה את עושה. רותי אבישי פסיכולוגית עסקית

למעלה