שאלה בקשר להשריית קטניות ובישול דגנים...
שלום לכולם
אני כל כך שמח שיש פורום תזונה טבעונית...
אני טבעוני ממש טרי, וממש חדש בעולם המטבח עד עכשיו...
בבקשה שימו לב לכל התתי שאלות, מצטער על מספר השאלות, פשוט אני ממש חדש ואין לי מושג ואני מאוד רוצה להצליח באורך חיים החדש.
רציתי לשאול לגבי קטניות שקונים מהסופר *יבשות (חומוס, עדשים, קינואה, שעועית,אפונה, כוסמת)
מה מבין כל אילה צריך להשרות ליפני בישול?
כמה זמן צריך להשרות?
והכי חשוב, האם ניתן להשרות ואחרי שהקטניות התרכחו, להעביר אותם לכלי איחסון ללא המים ולאחסן במקרר\מקפיא? ולכמה זמן?
האם הקטניות מאבדות מהערך התזונתי בהקפאה?
הבנתי שחימום המיקרוגל הורס ערכים תזונתיים, זה נכון? מה השיטה שלכם לחימום מהיר?
לגבי דגנים *גם היבשים (חיטה מלאה,בורגול, גריסים)
האם צריך גם להשרות אותם?
איך הייתם משלבים את הדגנים בארוחה, כמזון עיקרי, או כתוסף?
ושאלה אחרונה, הבנתי שכדי לי לאכול דגנים בשילוב של קטניות כדי לקבל חלבון מלא, האם זה מספיק כדי לנהל אורך חיים מספק לגוף (מלבד ירקות, פירות)?
תודה רבה על הזמן והסבלנות
שלום לכולם
אני טבעוני ממש טרי, וממש חדש בעולם המטבח עד עכשיו...
בבקשה שימו לב לכל התתי שאלות, מצטער על מספר השאלות, פשוט אני ממש חדש ואין לי מושג ואני מאוד רוצה להצליח באורך חיים החדש.
רציתי לשאול לגבי קטניות שקונים מהסופר *יבשות (חומוס, עדשים, קינואה, שעועית,אפונה, כוסמת)
מה מבין כל אילה צריך להשרות ליפני בישול?
כמה זמן צריך להשרות?
והכי חשוב, האם ניתן להשרות ואחרי שהקטניות התרכחו, להעביר אותם לכלי איחסון ללא המים ולאחסן במקרר\מקפיא? ולכמה זמן?
האם הקטניות מאבדות מהערך התזונתי בהקפאה?
הבנתי שחימום המיקרוגל הורס ערכים תזונתיים, זה נכון? מה השיטה שלכם לחימום מהיר?
לגבי דגנים *גם היבשים (חיטה מלאה,בורגול, גריסים)
האם צריך גם להשרות אותם?
איך הייתם משלבים את הדגנים בארוחה, כמזון עיקרי, או כתוסף?
ושאלה אחרונה, הבנתי שכדי לי לאכול דגנים בשילוב של קטניות כדי לקבל חלבון מלא, האם זה מספיק כדי לנהל אורך חיים מספק לגוף (מלבד ירקות, פירות)?
תודה רבה על הזמן והסבלנות