שאלה בקשר להתאבדות

הדס178

New member
שאלה בקשר להתאבדות

תמיד תהיתי איך אנשים מתאבדים. כאילו הם לא מפחדים מהמחר? מהעולם הבא? בין אם אדם חילוני ובין אם הוא דתי, בין אם הוא דתי זה יותר קשה מהבחינה הזאת. הוא לא מפחד מזה? והרי גם דתיים מתאבדים...

וגם אם בסוף הניסיון לא צלח, לא אכפת להם ממה יגידו בחברה .? המשפחה?
אני שואלת אתכם כי אולי עבדתם עם אנשים כאלה אז אולי אתם מבינים את הפסיכולוגיה הזו.תודה.

sense9

Member
מנהל
ראשית,

הרבה ממקרי ההתאבדויות (בפרט בנסיון הראשון) הם לא באמת במטרה למות, אלא יותר כזעקה לעזרה, לתשומת לב וכו'.
שנית, ממה יש להם לחשוש? רובם מרגישים שחייהם חסרי תקווה, הם במצב מאוד נואש ודכאוני עד כדי מחשבות אובדניות, כך שהמחשבה על חיים לאחר המוות לא מעסיקה אותם.

הדס178

New member
כן

אבל יהיו חיים לאחר המוות. אנשים דתיים מאמינים שהם יפגשו עם אלוקים וכל זה. אז מה ההסבר שלהם, שהרי יש איסור מהתורה להתאבד. ואז הם יגיעו למעלה,ואז יפגשו עם ה'. ואז מה הם יעשו עם זה.
אני לא מבינה את הראש שלהם או את החוסר פחד.
דבר שני, מי שמתאבד אחר כך ישימו אותו לשמירה או אשפוז מכפייה. לא אכפת להם מזה?
ובסדר, החיים שלהם זוועתיים, אני מבינה את זה, אבל אם הניסיון שלהם לא יצליח, הם לא חושבים מה יגיע אם הניסיון לא יצליח?
והיחס של הסביבה לניסיון הזה?

sense9

Member
מנהל
לא ממש מפעילים 'שיקול דעת'

כי התאבדות לא נעשית ממניעים רציונליים. האדם במצב כ"כ דכאוני ונואש, שהוא לא חושב מה ואם.

הדס178

New member
הממ...

אני לא חושבת שזה ככה. אני לדוגמה הייתי מפחדת להתאבד. זה מאד מפחיד. גם אם החיים קשים.

הדס178

New member
ואני בטוחה שיש אנשים כאלה

שחשבו שזה מפחיד . אבל עשו ניסיון כזה. והייתי מעוניינת לדעת איך זה היה אצלם.אז חשבתי שאולי מישהו מכיר או יודע.

שוב, מתוך התעניינות

makmako

New member
נתחיל מזה שאין הוכחה לקיומו של אלוהים

כך שזה קשקוש, לא טיעון רציונאלי

נסיים במה שהפסיכולוגית אמרה לך...
"הם לא נוטים לחשוב על זה - עד כדי כך הם נמצאים במצב קשה".

ולא - את לא מבינה, כי בחיים לא הרגשת ככה - ואם היית מרגישה אז גם היית חווה את זה ואז היית מבינה מה זה לרצות להפסיק את הכאב בכל מחיר, כאב בלתי נסבל.

בעינך למות זה מפחיד

בעיני אחרים, לחיות זה מפחיד, ומיותר. למרת שהרגשת זלזול מהבחור מעלי הוא צודק. רגשות הם לא רציונלים- תיראי אותך לדוגמא, הפחד שלך מהמוות הוא חסר בסיס. ועדיין את פוחדת-אז האם עלינו להתעלם מכך וללעוג לך?
אם רגשות אי-אפשר להתווכח, רק לשנות".

הדס178

New member
אז אני שואלת איך זה

ברור שהמוות הוא פתרון כשהחיים בלתי אפשריים אבל אני גם קראתי באחד הפורומים שאיזה בחור אחד אמר שהוא רוצה למות אבל מפחד. זה הגיוני לא?
אז הוא לא המוזר פה.
את אומרת ש"נגיד" שאני פוחדת למות (להתאבד, לא למות כתוצאה ממחלה חו"ח),וזה לא יהיה יפה מצדכם ללעוג לי. אבל אני לא לעגתי למי שרוצה להתאבד..... ??.

יותר טוב, תסבירי לי

למה זה לא ברור? למה לחיות ביסורים?

את מבינה, את השאלה אפשר לכוון לשני הכיונים, המחשבה שלך לא בהכרח האמת האוביקטיבית.

הדס178

New member
אנשים שאני מכירה

יחשבו פעמיים לפני צעד כזה. והבאתי את הדוגמה של הבנאדם שכתב באחד הפורומים שהחיים שלו הרוסים, ואם היה לו אומץ הוא היה מתאבד. הבנת את המחשבה הזו?

אני מבינה את מי שמתאבד, אבל אני לא מבינה איך הם לא מפחדים. והרבה אנשים שלא מאמינים , מאמינים שיש חיים לאחר המוות.

אז הם מפחדים. שוב אז מה?

למה זה ימנע בצורה כזו חד משמעית התאבדות? יש המון דברים שחוששים לעשות ועושים בכל זאת.
לפעמים אם אדם בדיכאון הרגשות מתעמעמים-כן גם פחד.
אני מניחה שיש כאלה שמפחדים ולא מתאבדים, ויש כאלה שמפחדים ומתאבדים ויש כאלה שלא פוחדים ומתאבדים. ההרגשה שלי שאת רוצה שאפתור לך איזה קונפליקט דתי. אז זה בלתי אפשרי. גם אם אדם מאמין באלוהים-התשובה פשוטה, בשלב מסוים לא איכפת לו, לא מהמשפחה והחברים, ולא מאלוהים. אבל כבר הסבירו לך את זה. ושוב אני נאלצת להסכים אם אחת התגובות אלייך-כל עוד לא חוית את זה, את לא תביני עד הסוף. מבחוץ דברים נראים הרבה יותר קל.

הדס178

New member
טוב לא ממש עזרת לי

אני יודעת את כל הדברים האלה ואת כל הדברים שמובילים להתאבדות, שכשאדם חש חוסר תקווה לא יעזור כלום . לא חידשת לי.
הכונה של השאלה שלי זה לא איך אנשים עושים את זה. בסדר הם לא מפחדים. אבל אני בטוחה שיש כאלה שמפחדים מזה. מהסיבה הפשוטה,שהם לא יודעים מה יהיה אחרי זה. שניה אחרי ההתאבדות.

אז התשובה שלך - יש כאלה שמפחדים, ויש כאלה שלא. טוב.
ואת מסיקה שאני חושבת שהכל קל, לא, נגיד שהחיים שלי קשים, אני מפחדת להתאבד. כי אני לא יודעת מה יקרה. ואת לוקחת את זה בתור משהו מוזר.

אני יודעת שהתשובה שלי לא מספקת בעינייך

אבל כפי שנאמר, יש דברים שעד שלא חוים לא מבינים. עוצמת הרגש שמתלוה למקרה הזה הוא אחד מאותם דברים .
שפוחדים ממשהו, לא אומר שלא נעשה את זה בכל זאת.
בכ"א אני לא מאמינה שיש לי מה לתרום לשאלתך מעבר לנאמר, אז אפסיק פה.

הדס178

New member
את קובעת עובדה

וזה לא שחור או לבן. הבאתי לך דוגמאות של אנשים שרוצים להתאבד אבל לא עושים את זה. את מבטלת את מה שאני אומרת, כאילו לא קיים טווח. רוצים להתאבד -עושים את זה.

אז יש אנשים שאין להם אומץ.

זו השאלה שלך. מובן שיש, אני מאמינה שהמון, אחרת אחוז התאבדים היה מטורף. למה? מהמון סיבות.

הדס178

New member
אני יותר שואלת

איך אנשים עושים את זה בתכלס. איך המוות לא מפחיד אותם. לא שהם ימותו יום אחד סתם כך, אלא יקחו את חייהם בידיהם. ויהיו לכך השלכות. ואני לא מקבלת את זה שהחיים קשים.זה עדיין קשה. את לא חושבת ? את לא היית מפחדת להתאבד?

עברנו על זה, עניתי לך.

ענו לך גם לפני. את לא מקבלת את זה, כי לא חוית את עוצמת הרגש שמתלווה לזה. אין לזה שום קשר לשום קשר אוביקטיבי.

הדס178

New member
...?

ואם כן חוויתי?
ואם אני מכירה אנשים שחוו?

זה עדיין הליכה אל הלא נודע, ולכן אנשים בוחרים להישאר בחיים המציאותיים הקשים שלהם מאשר להתאבד.

למעלה