שאלה בקשר להתאבדות

22ק ו ס ם

New member
אכן, הזלזול מאוד גדול

והתחושה שלי היא שזו תגובה פשוט מאוד לא בוגרת.

הדס178

New member
זלזול?

אתה מתכוון לתגובה שלו או שלי?
אם לשלי, אתהחושב שאני מזלזלת בתחושות של אנשים אובדניים או בראייה שלהם.?

22ק ו ס ם

New member
לתגובה שלך

לומר וואטבר, בואי נאמר בעדינות, לא רומז על כבוד גדול לכותבים פה.

הדס178

New member
כבוד לכותבים פה?

אתם אלה שמזלזלים בי...
ועוד אתם אמורים להיות פסיכולוגים...בסדר..

makmako

New member
מי זה אמורים?

אני בכלל לא פסיכולוג, אפילו לא סטודנט.

אנחנו לא מזלזלים באינטליגנציה שלך. את פשוט טוענת טענות לא הגיוניות, אני מבין שאת מאמינה שהן כן, אבל הן לא. צריך לדעת להפריד בין עובדות ל"נדמה לי".

הדס-אנחנו לא מזלזלים בך

או בקשיים שעברת. אבל רגש קשה מאוד להסביר למי שלא חוה אותו. את מדברת על פחד, את מדברת על חשוב מה אחרים יגידו-אבל בדיוק מה שאת לא מבינה. כשיש דיכאון אין את כל הרגשות האלה מסביב. אין כעס, אין פחד, ואין מחשבה צלולה. דיכאון הוא הרגש הטוטאלי ביותר שחותי אי פעם. אין רגש שיכול לחיות לצידו. ומשתמשים בו הרבה יותר בחיי היום יום. דיכאון הוא לא כעס, לא עיפות לא יאוש. רק כשחווים אותו מבנים למה קוראים לו דיכאון. מכירה את המשחק הזה שבו מנסים לחבוט בפטיש כל אוגר שמציץ מחור? (אין לי שמץ איך קוראים לזה) אז זו ההרגשה-כאילו כל פעם שמבצבץ סימן לרגש כולשהו מישהו דופק לו מכה עם פטיש. כמו חור שחור. זה כמו להיות בבועה, כמו לראות הכל מרחוק ומאחורי מחסום.
את לא תביני למה אנשים מתאבדים-כי זה רחוק ממך, וטוב שכך.
אבל דיכאון מערפל הכל-גם את ההיגיון גם את האינקסטינקטים. זה כמו לנסות לחשוב בהילוך איטי. לא להבין לגמרי.
אני לא טובה במיחד בתיאורים-אני אצטט לך תיאור של יצורים ב"הארי פוטר" הסופרת כתבה אותם בהשראת תחושת הדיכאון שהיא חוותה:
Dementors are among the foulest creatures that walk this earth. They infest the darkest, filthiest places, they glory in decay and despair, they drain peace, hope, and happiness out of the air around them... Get too near a Dementor and every good feeling, every happy memory will be sucked out of you. If it can, the Dementor will feed on you long enough to reduce you to something like itself...soulless and evil. You will be left with nothing but the worst experiences of your life."

makmako

New member
את לא מזלזלת, אבל,

את חושבת שאנשים בריאים בנפשם יכולים להרגיש איך שאדם שעומד להתאבד מרגיש.

אני פשוט סקרן לדעת, על סמך מה בדיוק? על סמך זה שאת אנושית, ולכן יכולה להזדהות עם בני אדם שמרגישים מצוקה?

הרי יש הבדל עצום בין הזדהות, ואפילו דמיון, לבין התחושה עצמה ומה שהיא גורמת לאדם. את יכולה לדמיין, אבל זה לא אותו דבר ומכאן חוסר ההבנה שלך כיצד דברים כאלה יכולים להתרחש.

22ק ו ס ם

New member
בפעם האלף

זה שאת אומרת שאת מסוגלת להרגיש לא אומר שאת באמת מסוגלת לזה. איך את יודעת אם את מסוגלת להרגיש משהו שמעולם לא חווית? שאלתי אותך האם את מסוגלת להרגיש איך זה להיות עם 100% כוויות בכל הגוף, את חושבת שכן?

וכמו שנאמר לך כאן, לאדם המתאבד זה ממש לא משנה מה קורה ברגע שהוא מתאבד כי הוא כבר לא חי ולא יכול להרגיש או לחשוב שום דבר.

makmako

New member

22ק ו ס ם

New member
הקשר הוא שאי אפשר לענות על השאלה הזו

כשאת לא במצב הנפשי של אדם מתאבד. בדיוק כמו שאני אשאל אותך, מה תעשי אם תראי בית עולה באש ומישהו צועק לעזרה. האם תכנסי לבית לעזור לו?
מה שאת אומרת הוא שאת היום פוחדת להתאבד אבל את לא במצב נפשי דומה של מתאבדים (למשל, את לא סובלת מדיכאון קליני). הדימיון שלך לכן די מוגבל ואנחנו יודעים ממחקרים פסיכולוגיים שיש הבדל עצום בין מה שאנשים מביעים בתור עמדה בנושאים שונים, ובין מה שהם עושים בפועל. למשל הרבה אנשים יענו על השאלה ששאלתי אותך שכן, בלי שום היסוס הם יכנסו לבית הבוער ויצילו את האדם אבל בפועל מעטים מאוד עושים את זה בזמן אמת.

makmako

New member
מה בשורה האחרונה לא הגיוני?

במצב הנוכחי שבו אני נמצא - אני לא מסוגל לדמיין דבר כזה. אני לא באמת מרגיש ככה, ואף פעם בחיי לא הרגשתי. לכן החיים שלי מרגישים לי די נסבלים (גם אם קשים) ולכן לא אתאבד.

כן, אני מפחד להתאבד, אני מפחד מההשלכות הארציות שיכולות להיות להתאבדות. לדוגמא: התאבדות שלא אבצע כמו שצריך יכולה להסתיים במחלה קשה ובסבל רב, בתרדמת וכו'.

הדס178

New member
אז זהו

מי שמתאבד, יכול להיות שהוא יהיה בתרדמת או משהו כזה, וזה מפחיד. זה קשה. יכול להיות יותר קשה מהחיים עצמם, אז אני לא מבינה איך אנשים יכולים לעשות את זה. שווה לו להיות בתרדמת או בעיה אחרת מאשר החיים הקשים? הסבל הפיזי יהיה אולי יותר קשה מהסבל הנפשי.
ואני *לא* מזלזלת בסבל נפשי

makmako

New member
אבל את מסוגלת לחשוב על זה

הם לא.
אותך מדאיגות ההשלכות.
אותם לא. זה לא מפחיד אותם, זה לא נראה להם קשה. זה בכלל לא נראה להם.

לאנשים מסוימים הכאב הפיזי עדיף על הכאב הנפשי ( כמו בפגיעה עצמית).

Philip Jr

New member
פגשת פעם מישהו שניסה להתאבד?

אני פגשתי רבים כאלו, ואני חושב שאם היית מבלה אפילו יום במחלקה פסיכיאטרית סגורה היית מבינה שחלק מהדברים שאת אומרת לא תקפים בעולמו של המתאבד הממוצע. אלו לא חיים "קשים" שהם חווים, מה שאלו שאני פגשתי חווים זה שאין להם חיים. שהמוות לא יגרע מהם כלום מכיוון שכבר אין להם חיים כפי שאת רואה אותם, ולכן אין שום סבל שיכול להיות גרוע יותר מאשר פשוט להפסיק לנשום, להפסיק לזוז, להפסיק לחיות.

אם את באמת רוצה להבין אובדנות, תצטרכי לפגוש אנשים אובדניים. זה לא משהו שקורס, ספר או פורום יבהירו לך.

Philip Jr

New member
לא יודע מה לומר על זה..

אבל אחלה..

האמת שהקורס על אובדנות הוא אחד הקורסים הכי מבוקשים באוניברסיטה שלי, כך שיש קורס - אבל את מה שלמדתי ביום אחד בגהה לא למדתי בתואר שלם בכל הנוגע לאובדנות.

makmako

New member
יש הבדל

הם זועקים לעזרה - זו הדרך שלהם להגיד "רע לי מאוד, תעזרו לי". כנראה שהם מרגישים שאף אחד לא מקשיב להם, ושהגיע הזמן למעשים נואשים.

יש הבדל בין אמירה לתכנון ולעשייה - אולי לטווח הזה את מתכוונת, למרות שלא מדובר בטווח אלא במצבים שונים.

makmako

New member
כן. ולא רק את זה.

אם לא אהבת את התגובה שלי, יכולת להתעלם.

לא שאני מבין מה הטעם לפתוח שרשור ולא לצפות לתגובות שונות, אבל זה כבר עניין שלך.

22ק ו ס ם

New member
התאבדות היא מעשה מאוד קיצוני

ויש אנשים שסובלים כל כך הרבה מבחינה נפשית, שמוות מבחינתם נחשב למשחרר מכל הכאב הזה. את כנראה רחוקה מאוד מהחוויות הללו ולכן קשה לך לדמיין כאב מציף כזה שמשתק אותך וגורם לך לא לעשות כלום ולא לרצות לעשות כלום בעולם הזה. מבחינתם אין טעם לחיים בעולם רווי סבל ועדיף להשתחרר ממנו. וזה לא קשור בכלל למה קורה אחרי המוות או מה אחרים חושבים או יחשבו שאני חושב רבים לא חושבים שיש משהו מיוחד. הם פשוט רוצים להשתחרר מהסבל.

הדס178

New member
אתה מזלזל

אתהחושב שהחיים שלי דבש ואני לא מבינה את הדברים האלה
אז זהו שאני כן מבינה.

עדייןאף אחד לא יודע מה יקרה ברגע הזה של בניתוק מהעולם.
אתם אומרים לי הגיון פשוט אבל אני מבינה את ההגיון הפשוט הזה

למעלה