שאלה בקשר להתאבדות

22ק ו ס ם

New member
אני בכלל לא מזלזל

את זו שהבעת פליאה על כך שאנשים בכלל שוקלים להתאבד ואמרתי שאת רחוקה מאוד מהמצב הנפשי שמוביל אנשים להתאבדות וטוב שכך. זה שהחיים שלך לא דבש עדיין לא אומרת שאת קרובה באיזה שהוא צורה לתחושות של אנשים דיכאוניים ששוקלים התאבדות, זה רק מראה כמה הפער בין חיים נורמליים למתאבדים גדול. ואין קשר למה שיקרה אחרי המוות. מתאבדים רוצים להפטר מהסבל שלהם פה בלי קשר למה יקרה אחר כך.

הדס178

New member
אז אתה אלא חושב שיש חיים לאחר

המוות? כלום?
אתה לא חושב באמת שזהמשנה אם אדם מתאבד או שהוא פשוט מת יום אחד ?

sense9

Member
מנהל
את שואלת שאלה הגיונית

אבל עלייך להבין שאדם ש*החליט* להתאבד, מן הסתם לא חושב על החיים לאחר המוות, או העונש שיקבל כביכול. יש לו מטרה אחת- לסיים את הסבל שהוא חווה כאן. וזהו.

הדס178

New member
גם ברגעים של ייאוש

אני לא מבינה איך אנשים לא לוקחים את זה בחשבון. באמת.

וממה שאני רואה, בסרטים וכל זה שזה מבוסס על המציאות, אנשים כן לוקחים את זה בחשבון. אז זהקיים

makmako

New member
כי את לא מבינה מה זה "כאב בלתי נסבל"

ולא חווית אותו על בשרך.

אם היית חווה אותו על בשרך - אין לדעת כיצד זה היה מסתיים(יכול להיות שבהתאבדות, יכול להיות שבפגיעה עצמית - זה תלוי בכל כך הרבה דברים), וטוב שלא חווית אותו על בשרך.

סרטים הם לא מבוססים על המציאות בדרך כלל, מדובר ביצירה דמיונית. גם סרטים שנוצרים כתוצאה מהשראה והם כביכול "מבוססים על המציאות" - גם הם עוברים תחת ידיו של האמן.

makmako

New member
את שואלת דווקא שאלה לא הגיונית

"מוות הוא מצב שבו גוף חי חדל לחיות, כלומר חדל לשמר את הסביבה הפנימית שמאפיינת אותו, והופך לגופה. "

https://he.wikipedia.org/wiki/מוות

לא, אין חיים לאחר המוות. ברגע המוות האדם מפסיק לחיות. אחריי המוות הדבר היחיד שקורה הוא התפרקותה של הגופה.

בטח שזה משנה אם אדם התאבד או שהוא פשוט מת יום אחד, מהבחינה האנושית (הומאנית) ולא מהבחינה הדתית.

sense9

Member
מנהל
זו שאלה לא הגיונית עבור מי שאינו מאמין בחיים

לאחר המוות, אבל עבור אלו שכן מאמינים, זו שאלה (חצי) הגיונית.

makmako

New member
אין דבר כזה חצי הגיונית.

ואין דבר כזה חיים לאחר המוות, למרות שלצערי הרב יש את האמונה בחיים שלאחר המוות.

makmako

New member
כל עוד לא הוכח אחרת, אפשר לחשוב אחרת,

אבל אין לזה קשר לעולם כפי שהוא, אלא לאיך שאדם מסוים תופס את העולם.

reakwind

New member
זה לא עניין של זכויות או פלורליזם

יש דרכים לבחון אם אמונות מסויימות הגיוניות יותר מאמונות אחרות.

22ק ו ס ם

New member
אלו שתי שאלות נפרדות

לא, אני לא חושב שיש משהו אחרי המוות כי אין שום ראייה שמשהו כזה קיים אלא להפך, יש ראיות למכביר נגד זה.

לגבי השאלה השנייה, אני בוודא חושב שזה מאוד משנה מתי מתים והייתי רוצה לחיות כמה שיותר כל עוד זה לא כרוך בסבל. לעומת זאת יש אחרים שהסבל שלהם כל כך גדול היום שהם מעדיפים לסיים את חייהם עכשיו.

למעלה