שאלה בקשר להתפתחות צוואר הג'ירפה

Caligola

New member
במקרה הזה, כיוון הסלקציה הוא ליצירת

צוואר ארוך יותר, ולכן כל מוטציה גנטית שתגרום להתארכות הצוואר תצטבר ב-gene pool של אוכלוסית הג'ירפות, ובמשך הרבה דורות בהם מצטברים מוטציות חיוביות אשר (בין היתר) משפרות את סיכויי ההשרדות של הג'ירפה הנושאת אותם, הג'ירפה פיתחה צוואר ארוך יותר.
 
כן אבל מה הסיבה שרק היא פיתחה

צוואר ארוך? ועוד שאלה, אומרים שהאבולוציה מעוניית רק בהישרדות נכון? אז למה רק האדם קיבל אינטלגנציה? למה לא נשארנו עם אינטלגנציה כמו של קופים? זה לא היה מפריע להשרדות...
 

Caligola

New member
אדפטציה אבולוציונית שמשרתת אורגניזם

אחד לא בהכרח חיונית לאורגניזם אחר, ולמשל אינטליגנציה, הקופים בטבע מסתדרים מצויין בלעדיה והם בכל זאת שורדים ומעמידים בכל דור צאצאים. בנוסף, בכל פעם שאורגניזם מפתח אדפטציה מסוימת, יש לזה עלויות מטבולויות, וזה הכלל לגבי כל אדפטציה, למשל אם הקיפוד היה לפני כן ללא קוצים וכעת הוא רכש קוצים אז החסרון בכך יהיה שהקוצים יכולים לסרבל אותו מבחינה תנועתית והם ידרשו ממנו גם לאכול יותר (כי כעת יש לו מנגנונים ביולוגים נוספים), לכן ברגע שהג'ירפה כבר התמחתה (מלשון התמחות) בלהגיע לענפים גבוהים כדי לאכול עלים, זה פחות משתלם בשביל הסוס (נניח) לפתח צוואר ארוך, כי כבר לג'ירפה יש מונופול בתחום, ולכן הוא ממילא יהיה בתחרות איתה.
 
למעלה