שאלה בקשר להתקנה?

levylior

New member
שאלה בקשר להתקנה?

בירצוני להתקין לינוקס, ויש לי כמה שאלות : א) הבנתי שאין כמעט הבדלים בין ריד-אט למנדריק אבל בכול זאת הבדלים מסוימים (נוחות, עיברית, מהירות) ב) האים לאחר התקנת גירסה מעט ישנה ניתן לשדרג או שיש להשיג עותק חדש ולהתקין שוב? ג) בזמן ההתקנה אמורים לתת את כונן ההתקנה, אני מעונין להתקין את לינוקס בנוסף לחלונות ולכן בירצוני להגדיר לו מחיצה לוגית שהוכנה מראש בה תיתבצעה ההתקנה של לינוקס (כמו שהבנתי הוא מחלק אותה לשלוש חלקים לצרכיו) האים זה ניתן? כלומר לא יפגעו שאר המחיצות? ומה הגודל הרצוי של מחיצה זו? בתודה מראש ליאור

beitar

New member
קצת סדר בדברים:

1. מנדרייק וראד האט דומים מאוד, אבל שונים. אם אתה רוצה לנסות את לינוקס לראשונה, למנדרייק יש כמה וכמה יתרונות למתחילים, אבל מבחינות מסויימות הי דווקא תקשה על מתחילים לדעתי. למרות זאת, בשל הכלים הגרפים המעולים (ואשר בגרסא הבאה שכרגע נמצאת בבטא, עוד ייראו ויעבדו טוב יותר !, זה לפחות ממה שראית בתר החברה !) הבלעדיים למנדרייק. עוד ייתרון של המנדרייק הוא בכך שהיות ומנדרייק מייעדים את עצמם בעיקר למתחילים ולמשתמשים בעלי דרישות לדסקטופ חזק (ופחות לשרתים חזקים), בהפצה תמיד נכללות מיטב הגרסאות האחרונות של התוכנות, גם אם ן פחות מוכחות מבחינת היציבות, למשתמש הבייתי זה הדבר הכי מהנה... (זה כיךף להיות תמיד עם הגרסאות האחרונות של התוכנות השונות). מצד שני, יש מי שמעדיף את ראד האט (ויש סיבות טובות גם זה). בסופו של דבר, הם די דומים, וההבדלים די מינוריים... תנסה את מנדרייק בפעם הראשונה, פעם אח"כ תנסה את ראד האט, ותחליט לבד מה אתה אוהב יותר... 2. בקשר לשדרוג המערכת: אתה יכול לשדרג בעכזרת תוכנת ההתקנה של הגרסא החדשה יותר, כלומר לבחור ב"שדרוג" והמערכת תבצע שידרוג. מצד שני, החלוקה למחיצות בלינוקס, בעיקר אם היא נעשת בצורה חכמה, תעזור לך בעת הצורך לשדרג, לפרמט את הלינוקס עצמו, ולהתקין את הגרסא החדשה בצורה נקייה, זו בד"כ השיטה הנכונה והומלצת לבקל מערכת יציבה וטובה.. ! אבל כמו שאמרתי, אחד לא ימנע ממך לבחור בשידרוג, וזה בד"כ יעבוד גם היטב. 3.אתה צריך בטרם ההתקה לפנות מחיצה ללינוקס. המחיצה יכולה להיות ריקה, יכולה להית לא מפורמטת, יכולה להיות מחיצת FAT איזה מחיצה שרק תרצה, העיקר שתדע שאתה לא זקוק לה. אתה בהתקנה, כשתגע לשלב המחיצות, תגיד לתוכנת ההתקה למחוק את המחיצה הזאת (יותר נכון להפוך אותה ללא מוגדרת) ואז אתה תוכל להחליט איך לחלק אותה. בראד האט נדמה לי שאתה תצטרך שם "ידנית" לחלק למחיצות. במנדרייק, אתה פשוט יכול להקיש עליה פעם אחת (שתהיה מסומנת) ואז בערת Auto Allocate המחיצה ארוטומטית תהפוך ל 3 או 4 מחיצות מוכנות להתקנת הלינוקס (מספר המחיצות ייקבע על פי ההתקנה שתבחר, התקנה ל"מתכנתים" תתן 4 מחיצות והתקנה רגילה תיתן 3 מחיצות). בגדול המחיצות שבד"כ בוחרים בהם הן: / מחיצה הראשית. /home המחיצה שתחתיה יושבי כל היוזרים של המערכת, עם כל הקבצים של המערכת. /swap זו מחיצה מסוג swap שהיא כמו קובץ הזיכרן הוירטואלי בחלונות, רק שבלינוקס מקצים מחיצה ולא קובץ למטרה זו ! המחיצות / ו /home צריכים להיות מחיצות שמבסוות על מערכת קבצים של לינוקס (במנדרייק 8.1 מומלץ לבחור ב ReiserFS או ב ext3, עדיפותץ ל ResierFS) ובראד האט 7.2, אין ברירה, יש רק את ext3. בקשר למחיצת ה swap אתה קובע את המחיצה מסוג swp (יש לך אפשרות כאת בתוכנת ההתקנה) ומקצה לי כ 250 מגה בייט (אתה יכול להקצות יותר או פחות, בעבר היו מקצים פי 3 מכמות זזיכרון ה RAM היום בהחלט אפשר להסתפק ב 200 - 250 מגה בייט). אני חושב שפחות או יורת כיסיתי את נושא המחיצות. רק תזהר בשלב הזה, שלא תעשה מחיקה של המחיצה הקיימת של החלונות, כי התוצאה הרסנית....
בהצלחה.

levylior

New member
קודם כול תודה על ההסבר המפורט !!!!!

קודם כול תודה על ההסבר המפורט !!!!!!!!! רק עוד הבהרה בקשר לבחירת המחיצה כדי לא להרוס את חלונות, כשמגיעים לשלב המחיצות, לתגיד לתוכנת ההתקה למחוק את המחיצה שהכנתי ולפוך אותה ללא מוגדרת? אים אני מבין נכון אז אים יש לי מחיצה לוגית בגודל 5 ג´יגה אז כול המחיצה הזו תהפוך להיות מספר מחיצות עבור לינוקס. האים מחלונות יש איזה גישה לחלק זה? מה רואים מחלונות את כול המחיצות של לינוקס?

beitar

New member
תשובה:

כדי לפשט את ההסבר, אני אתן לך הסבר מינימלי שיעזור לך "לעבור בשלום" את ההתקנה: נניח ויש לך בחלונות כרגע את המחיצות c ו d. אתה יכול ליצור מחיצה נוספת ללינוקס, על ידי שימוש בכלי fips שנמצא בדיסק של הלינוקס). אחרי שיש ל מחיצה כלשהי ללינוקס, אתה בהמלך ההתקנה (במידה ותבחר בהתקנה גרפית, ואין יבה שתבחר משהו אחר, כמי שמתחיל עם המערכת), כשתגיע לשלב הקביעת מחיצות, אם אתה עובד עם ראד האט 7.2 או מנדרייק 7.2 ומעלה, אתה תגלה מערכת גרפית שתראה לך את המחיצות הקיימות. תזהה את המחיצה שעליה אין מידע חשוב, שאותה ידעת ללינוקס (בד"כ המחיצה האחרונה, אבל לא בהכרח). תוכל לזהות אותה בקלות לפי גודלה, לפי צורת ההגדרה שלה (למשל לא מפורמטת, כן מפורמטת וכו´). אחרי שתזהה אותה, אם אתה עם מנדרייק, תן הקלקה אחת עליה (לא דאבל קליק!) היא תהיה מסומנת, ואז אתה בלחיצה על הכפתור Auto Allocate, תראה איך המנדרייק יהפוך אותך ל 3 המחיצות החשובות. אם תראה לעשות את הפרטיציות ידנית, אואם תתקין ראד האט, פשוט תבצע את המחיצות, כפי שהסברתי לך בהוגעה הקודמת . בשלב של המחיצות, תבחר תסמן את הממחיצה הריקה, ואז תבחר בצור מחיצה חדשה, הוא יפצל אותה, ייתן לך לקבו גודל למחיצה החדשה, ותסמן את המחיצה לפי סוג מערכת הקבצים שהצעתי לך בהודעה הקודמת, ואת ה mount point תקבע לפי / ו /home ו swp. כשחשוב לציין שגודל המחיצות, הוא בערך 50 אחוז ל home 50 אחוז ל / ותשיר כ 200 מגה ל swp, אין כאן תורה מדוייקת בגדלים, זה תלוי בצרכים שלך, רק חשוב שאת swp אל תעשה גדולה מדיי, 200 מגה זה די והותר בד"כ. ועוד משהו חשוב: לפני שאתה מתקין את לינוקס, תעשה דיסקט בוט של חלונות, זה לא יכול להזיק, במקרה והטען של הלינוקס, מסיבה כלשהי לא יעשה את עבודתו כראוי, תוכל לאתחל את חלונות מהבוט דיסק שלו. זהו פחות או יותר... אם יש לך צורב, תגבה את הכל מראש... התקנה של לינוקס, בפעם הראשונה יכולה להיות מאוד מתסכלת.... אבל עם רצון טוב, עם הסתכלות נכונה על העניין, ועם קצת מאמץ, ותגלה עולם חדש ומרתק ! תהנה. ואם גיבית את הדברים הבאמת חשובים לך, המלצתי לך, לעניין קלות במדריכים להתקנה ולשימוש ראשוני בלינוקס, ותקפוץ למים העמוקים ! במקרה הכי גרוע, תחזור לכאן, תצרח ש אלף בית גימל לא הצליח, ננסה לעזור לך, ובקפיצה השניה, כבר תתחיל לשחות בכוחות עצמך...

הראל

New member
עוד הסבר קצר

עיינתי במה שכתבו לך ידידי המלומדים. הכל נכון, אך יתכן שהם דיברו קצת "גבוה" מידי לגבי חלוקת הדיסק. אני מניחח שאתה מתמצא במיקרוספט, ובייחוד ב- Wi9n-98. לכן אנסה להסביר במונחים שאתה מכיר. boot - הינה מקום מערכת ההפעלה. בה נמצא מה שקרוי ה-krnel של הלינוקס. ה"קרנל" אינו כולל שום מעטה גראפי. home - כוללת את כל משתמשי הלינוקס. כלומר, אנשים אמיתיים. באם לא תגדיר אחרת, כל אחד מהם יוכל לשמור במחיצתו קבצים (בעזרת FTP). ולבנות לעצמו מעטה גראפי שיראה אחרת, ולעיתים אף לפתח תוכנות וליצור "דף-בית" לאינטרנט. usr - לפי מונחי "מיקרוספט" זהו בעצם ה- program-files של הלינוקס. במחיצה זו אמורים להיות כל התוכנות אותן תתקין. הן תוכנות משותפות לכל המשתמשים והן תוכנות הרצות מעצמן במסגרת ההגדרות שלך. var - שם נמצאים לרוב הקבצים הנוצרים (או מוספים) ע"י התוכנות הרצות במערכת. שם תוכל למצוא את אתר האינטרנט (var/www) או את מיקום הקבצים המשותפים בשרת ה- FTP שיצרת (var/ftp) בהצלחה

ezaton

New member
תוספת קטנה:

ב home/ לא יושבים קבצי מערכת. אלו ספריות הביית של משתמשי המערכת, והגדרותיהם האישיות. קבצי המערכת מפוזרים מסביב, בכל מקום מלבד שם. Ez

beitar

New member
אופססס.

טעות בהיסח דעת כמובן. תודה על התיקון

למעלה