שאלה בקשר לויזת תייר

שאלה בקשר לויזת תייר

בטופס לבקשת ויזה יש משבצת למלא כן או לא, השאלת היא "have you been arrested?" התהייה שלי היא מה נחשב? מה שקרה במיקרה שלי הוא שלקהו אותי לתחנה, רשמו כמה דברים, אמרו לי לחתום ושחררו אותי הבייתה . אם אני ארשום כן- יש סיכוי שיסרבו לי אבל אם אני ארשום לא- האם הם בודקים במחשבי המשטרה? שאלה נוספת: יש לי משפחה ב L.A . אבל חברה שלי טוענת שכאשר היא רשמה שיש לה משפחה הם סירבו לה משום שהמשפחה היא סיכון עבורם שתנסה להישאר . מה לעשות?

ליאתA2

New member
מעצר או עיכוב לחקירה?

בתור פעילה פוליטית לשעבר (בארץ), יצא לי להיגרר פעם-פעמיים על ידי שוטרים אל הניידת ולבקר במגרש הרוסים. השאירו אותי שם שעה-שעתיים (סתם במסדרון על ספסל, זה לא באמת כמו בסרטים שנועלים אותך בתא...
), לקחו טביעות אצבעות, חקרו אותי על "הפרעה לשלום הציבור" או משהו כזה ושיחררו אותי בערבות עצמית. זה נקרא "עיכוב לחקירה" ולא "מעצר". נשמע כאילו עוכבת ולא נעצרת. אם את לא בטחוה תנסי לברר. תתקשרי לתחנה שאליה נלקחת, תסבירי להם את העניין ותשאלי מה שאת צריכה לשאול. מנסיוני לוקח המון טלפונים לברר את הפרט הכי קטן, או אפילו למצוא עם מי את צריכה לדבר, כי פשוט ממש לא אכפת להם ממך. אבל מי יודע, אולי בשש השנים שחלפו מאז שנגמלתי מההרגל המגונה שלי להתעכב לחקירה הדברים השתפרו והשוטרים נהיו יותר אדיבים ויעילים...

זה בערך מה שארע אותי

אז מה שרשמת בטופס לויזה זה שלא נעצרת? ולא עשו לך בעיות? מה שמדאיג אותי זה שיבדקו במחשבים שלהם ויגידו "אה, זאתי לא בסדר" . מצד שני אם אני אתקשר למשטרה כמו שאת אומרת דוקא זה אולי ידליק אותם וגם ממש לא מתחשק לי לדבר אתם- זה היה מאד מביך...(באחת הפעמים שאלו מה עבודתי ויומיים לאחר מכן פוטרתי. לכן אעדיף שלא להזכיר להם אותי)

ליאתA2

New member
את צריכה למצוא דרך לברר

כי לי אין דרך לדעת מה בדיוק קרה איתך. כשאני טסתי לארה"ב לביקור לפני שלוש שנים עשיתי את הויזה דרך סוכן הנסיעות שלי ולא הייתי צריכה למלא שום טופס (זה השתנה אחרי 9/11). פעם אחרי זה כשהגעתי לארה"ב כבר היתה לי אזרחות ולכן לא הייתי צריכה ויזה. בכל אופן יצא לי למלא טפסים אמריקאים שבהם סימנתי "לא" בשאלה האם נעצרתי וזאת מפני שלא נעצרתי אז - את צריכה להגיד את האמת (כי אם יתפסו אותך בשקר אז בטח אף פעם לא יתנו לך ויזה) אבל בשביל זה את צריכה לדעת מה האמת...

למעלה