שאלה בקשר לחוות דעת רפואית לפני

• פותח הנושא ss73
  • פורסם בתאריך

ss73

New member
שאלה בקשר לחוות דעת רפואית לפני

תביעה. לפני כשנה וחצי נפצעתי קשה בתאונת דרכים ונשארו מוגבלויות פיזיות קלות. עורכת הדין שלי רוצה להגיש את התביעה מבלי לצרף חוות דעת רפואית של רופא מומחה להערכת הנזק וטוענת שהיום אסור לצרף חוות דעת כזו. לי זה לא נשמע הגיוני כי על מנת לתבוע פיצוי צריך לפחות לדעת מה הנזק הנתבע ואת זה אי אפשר לדעת או להציג בלי חוות דעת מקצועית. האם היא צודקת או שקו המחשבה הלא מקצועי שלי הוא הנכון?

חוות דעת בצירוף לתביעה בפלת"ד

שלום רב, אין לצרף לתביעה שהוגשה בגין תאונת דרכים חוות דעת רפואיות מטעמך, פשוט אסור!. לאחר הגשת התביעה, ביהמ"ש מחליט אם יש צורך למנות מומחים רפואיים שיעריכו את הנזק, ואם כן באיזה תחומי מומחיות. ישנה אופציה נוספת, והיא שלאחר הגשת התביעה, הצדדים אתה וחברת הביטוח, מגיעים להסכמה בדבר זהות המומחים, ובד"כ חברת הביטוח משלמת את שכרם. בברכה,

ss73

New member
אז לפי מה קובעים את סכום התביעה?

הרי מדובר בסופו של דבר בתביעה כספית כנגד נזק וכדי להעריך את סכום התביעה רצוי לדעת מה הנזק.

סכום תביעה בתאונת דרכים

שלום שוב, סכום הנזק בתביעה בגין תאונת דרכים מתחלק לשניים. בחלק הראשון, מדובר בסכום נקוב ומאוד מסויים, והוא מתבסס, על ההפסדים בעבר ובפועל שהיו לך, מאז התאונה ועד הגשת התביעה (שכר, עזרה וכו). בחלק השני, מציינים רק את ראשי הנזק, כלומר את הפרקים שלפיהם מתבקשים לפצות: עזרה, שכר וכו', אך ללא סכום, מהיום ולעתיד ולמה? כי רק לאחר קביעת המומחים נדע אם יש נזק, ומהו שיעורו. לאחר שיודעים מה הנזק, מגישים תחשיב חדש של נזקים לביהמ"ש, שמשקף למעשה את כל ההפסדים שהיו ויהיו בעתיד. לכן, אין להתייחס לסכום שרשום בתביעה, הוא ראשוני, חלקי ולא סופי. בברכה,

yoav האחד

New member
האמנם?

"אין לצרף לתביעה שהוגשה בגין תאונת דרכים חוות דעת רפואיות מטעמך, פשוט אסור!" את מתכוונת רק לרופא מומחה נכון? האם אסור גם לצרף את כל האישורים הרפואיים הנלווים שלפעמים בתוכם חוות דעת של רופאים?? (בדיקות קופ"ח וכו')

כן

הכוונה הייתה לחוות דעת של מומחה רפואי. לפעמים אישורים רפואיים הם למעשה חוות דעת בתחפושת, וסיטואציה כזו אף היא אסורה. על מסמכים כאלו מתנהלים קרבות עזים בין עורכי הדין, ופסיקת ביהמ"ש בעניין זה רבה. בברכה,

למעלה