שאלה בקשר לחומץ בלסמי

TheLittlePrince

New member
שאלה בקשר לחומץ בלסמי

במסעדה שהייתי ראיתי שיש להם חומץ בלסמי מאוד כהה ומאוד סמיך (כמו דבש), משהו שנראה כמו סירופ שוקולד כבד. השאלה היא, האם קונים את זה ככה או שצריך להכין את זה. ואם כן אז איך. תודה
 
חומץ בלסמי מבוגר מאוד

חומץ בלסמי מזדקן בחביות במשך שנים, ככל שעוברות השנים הוא יותר סמיך ועשיר בטעמים. החומץ הנמכר בארץ הוא בן 6-12 שנים לערך. יש בלסמים בני 20, 30 ואפילו 60 שנה (שמגיע במרקם של ריבה סמיכה יותר מאשר נוזל) חומץ בסמיכות של דבש צריך להיות בן 25+ שנים ואלא אם כן המסעדה מייבאת אותו (ומשלמת את המחיר), כנראה שמדובר בתערובת של בלסמי מצומצם עם עוד גורם מסמיך.
 

TheLittlePrince

New member
הבקבוק שלו היה מיכל פלסטיק פשוט

כזה ששמים בו חרדל או קטשופ ומוציאים בלחיצה. הטעם היה בלסמי אבל מעט חזק יותר , מתקתק יותר.
 
יכול להיות שזה היה גסטריק

שמורכב מחומץ וקרמל, אבל מאוד קשה לומר בדיוק - צריך פשוט לשאול אותם מה זה.
 

TheLittlePrince

New member
הם קראו לזה בלסמי

זה היה במסעדת אלי אולי. וזה היה הדבר היחיד הטוב מכל החוויה שהיתה לי שם.
 
אני לא מכירה את הבלסמי שלהם...

אולי מישהו שאכל שם יוכל לעזור יותר.
 

Iris G

New member
באחת הסדנאות שף אומן שהייתי בהם

לקחו חומץ בלסמי פשוט, ועל אש קטנה צימצמו למעלה משעה, יצא חומץ סמיך מאוד (כמו דבש) אותו השף הכניס לבקבוק פלסטיק פשוט והשתמש לטיפות מעל ירקות, לקישוט צלחות וכדומה. רק חומץ בלי שום תוספת
 
למעלה