שאלה בקשר לחומר משמר...

שאלה בקשר לחומר משמר...

במקרה אני יודעת שהפורום הזה מרכז כמה אנשים שחקרו ענייני תזונה מאד מאד לעומק... אז רציתי לשאול, אולי אתם יודעים במקרה משהו על E202 או פוטסיום סורבט? הוא קיים בכל כך הרבה מזונות (ומה שלי מפריע בעיקר - בגבינות
) ורציתי לברר אם הוא בטוח לשימוש ובעיקר בהריון תודה!

פוטסיום סורבט הוא אלרגני וגורם לרגישות בעינים

היי יסמין, ברוכה השבה, מזמן לא ראינו אותך פה..
פוטסיום סורבט נפוץ מאד מאד מאד.. הוא בגבינות צהובות ולבנות מכל הסוגים, גלידות, לחמים מלאים ולבנים, בחומוס טחינה וכל הסלטים המוכנים, דגים מוכנים, מיונז, חטיפי דגנים, מיצים ומשקאות קלים, בריבות, פיצות קפואות, מאפים מוכנים (למשל עוגות מוכנות ארוזות) זיתים, פירות יבשים, ממרחים, ורוטבים, קרמים של קוסמטיקה, מכל הסוגים, ומאד מאד נפוץ. אני ממליצה לכולם וגם לך, תמיד לחפש על כל מוצר שרוצים לברר עליו את ה-MSDS שלו. MSDS הוא למעשה המפרט הטכני הרשמי של כל מוצר והוא מציג את מרכיבי המוצר, צורתו, שימוש נפוץ וכמובן- אזהרות בשימוש בו. על פוטסיום סורבט כתוב - Toxicology Skin, eye and respiratory irritant או בעברית, עושה גירוי בעור, עיניים ומערכת הנשימה. על הרעילות שלו, במהווה סכנה לחיים כתוב IPR-MUS LD50 1300 mg kg-1 שזה 1300 מ"ג לכל קילו אדם חי.. המינון המותר בישראל הוא 300 מ"ג למשקאות קלים ועד 2000 מ"ג קילו מאפים, גבינות וחטיפים... ועכשיו תעשי לעצמך את החשבון. בשילוב עם ניטריטים, שיש בבשר למשל, יש סיכון לנגעים ממאירים, כך כותב סדובסקי ובדקתי לך. באירופה מותר עד 25 מ"ג לקילו גוף אדם. כך שאם רוצים להקטין חשיפה אליו, צריך לקרוא היטב פרטים ומרכיבים על המזון. הפיתרון הוא אפשרי, אך דורש רכישה של מוצרים גולמיים ולעשות את רוב הסלטים והממרחים בבית. אני משרה ומבשלת חומוס ומקפיאה בצנצנות גרבר קטנות שכל אחת נגמרת תוך יומיים מקסימום שלושה. טחינה קונה גולמית מלאה, ירקות רוכשת אורגניים ובשר קונה טרי.. גבינות אין אצלנו, אבל, זו בחירה של כל אחד. בברכה, תלמה.

היי יקירה ../images/Emo140.gif תודה!

ידעתי לאן לפנות! בעקרון אני לא צרכנית של מזונות מעובדים למיניהם הבעיה היחידה היא שאני מתה על גבינות
ונורא קשה למצוא גבינה בלי
אז בד"כ אני מתעלמת אבל אני בהריון
אז...טוף, נצטרך להמשיך לחפש!

למעלה