שאלה בקשר לחיסיון רפואי

שאלה בקשר לחיסיון רפואי

בשנתיים האחרונות אני סובלת ממה שמסתמן כמאניה דיפרסיה קשה. עד כה טופלתי אצל פסיכיאטר בצורה פרטית. מטעמים כלכליים, הייתי רוצה להעביר את הטיפול לקופת החולים. העניין שאני עוסקת במקצוע טיפולי בין היתר עם ילדים ואני חוששת שאם בתיק הרפואי שלי בקופת החולים יופיע פירוט מצבי הנפשי, אני עלולה להפגע מכך בעתיד מבחינה מקצועית.

מישהו יודע האם יש מעסיק או גוף כלשהו שיש לו רשות לגשת לנתונים האישיים בקופת חולים ? האם יש עבודות שדורשות שאחשוף את התיק הרפואי שלי בקופת חולים כתנאי להעסקתי ? האם יש איזושהי דרך שאני עלולה להיפגע במידה ואחשוף בפני קופת החולים את מצבי ?

תודה רבה ליידי סטארק, את מקסימה

11161

New member
זה תלוי באיזו עבודה מדובר

חיסיון רפואי זה דבר תקף חוקית,
ולכן יש עבודות (לדוגמה עם סיווג ביטחוני) שבהם תנאי קבלה לעבודה זה לוותר על סודיות רפואית,
ואז מקום העבודה יכול לקבל מידע מקופת החולים (כי אתה אישרת בויתור סודיות רפואית את זה, ואף אחד לא הכריח אותך לעבוד דווקא בעבודה הזו).

פשוט תבדקי אם במסגרת הקבלה לעבודה, יש גם ויתור על סודיות רפואית
(את לא חייבת לפרט יותר מדיי, את יכולה סתם להתעניין בתהליך הבירוקרטי של הקבלה לעבודה וכך לדעת).
בכל מקרה עד כמה שיצא לי להכיר מקומות עבודה, הבדיקה הזו נעשית רק בתהליך קבלה לעבודה.
ואם כבר תהיי בעבודה, אין בדיקה נוספת איזה תרופות את לוקחת, כי את כבר בתוך העבודה.

(אלא אם כן את בתפקיד רגיש במיוחד שעושים בו בדיקות פוליגרף אחת לשנה, ואולי בודקים עוד דברים, אבל זה נדמה לי קיים רק בתפקידים מסווגית במיוחד במערכת הביטחון),

11161

New member
שורה תחתונה, כן

יש עבודות שתנאי קבלה זה ויתור על סודיות רפואית.

החיסיון הרפואי

חל על הרופאים שלך כלומר שקופת החולים לא רשאים לשחרר שום אינפורמציה הקשורה למצבך הנפשי ללא אישור ממך

מכיוון שאת כבר מועסקת, אין לך לעבור את המשוכה הזו של "תנאי לקבלה לעבודה הוא וויתור על חיסיון"

כל שנותר לך לעשות הוא לטפל בעצמך כך שהתפקוד שלך לא ייפגע ולהקפיד לשמור על איזון.

בהצלחה

למעלה