שאלה בקשר לחלב סויה

NoaHK

New member
שאלה בקשר לחלב סויה

בשעה טובה החלטתי להפסיק לצרוך מוצרי חלב ולכן עברתי לחלב סויה.
על גבי האריזה כתוב שמומלץ לצרוך 5 ימים לאחר הפתיחה. הבעיה היא שאני משתמשת בחלב רק לקפה, בערך שתי כוסות ביום, כך שאין סיכוי שאני אסיים קרטון של ליטר ב-5 ימים. האם ניתן להקפיא חצי ולהפשיר? מה קורה אם אני אשתמש בחלב אחרי 5 ימים? כמו כן יש למישהו המלצה לגבי סוג מסוים? בינתיים ניסיתי אלפרו שהיה מאוד נחמד - לא מתוק בכלל, שזה טוב בעיני, ואתמול קניתי של vitasoy - עדיין לא ניסיתי אותו. תודה נעה
 

taliF454

New member
אני משתמשת בפחות רק לקורנפלקס

אבל כדי למנוע בזבוז אני מכינה איתו גם שייקים (כשמתאים,בעיקר בקיץ) אני חושבת שחלב סויה נוטה להתקלקל כמו חלב פרה,למרות שהיו סוגים שנשארו פתוחים שבוע ולא קרה להם כלום (אולי חלק מהערך התזונתי הלך לאיבוד?) ניסית כל מיני מותגים או רק את השניים שציינת (אני אישית לא אוהבת את אלפרו,חוץ ממשקה הבננה)?
 

NoaHK

New member
השאלה היא מה ניתן לעשות כדי למנוע בזבוז?

. שייקים אני לא שותה, וגם לא אוכלת קורנפלקס. השימוש היחיד שיש לי לחלב הוא לקפה. לקנות קרטון חלב ולזרוק חצי ממנו נשמע לי מאוד טיפשי, בעיקר משום שאני סטודנטית תפרנית ולכן אני תוהה אם מישהו ניסה להקפיא חלב סויה. ניסיתי רק את השניים שציינתי, והאמת שאני די מרוצה מהטעם שלהם (בעצם מחוסר הטעם שלהם).
 

taliF454

New member
הבנתי.תרצי רעיונות למתכונים או שאת מעוניינת

רק בעניין ההקפאה? (אני יודעת שאנשים מקפיאים חלב רגיל,לא צריך להיות הבדל גדול,אבל בכ"ז משאירה את התשובה לזה לאחרים)
 

NoaHK

New member
אני אשמח למתכונים!

ובמיוחד אם אילו מתכונים שטעם החלב בהם לא מודגש תודה רבה
 

taliF454

New member
את טבעונית או רק מוותרת על מוצרי חלב?

כעיקרון ניתן לקחת כל מתכון שמכיל חלב ולהחליף בחלב סויה (הרבה דתיים עושים את זה כדי לקבל מתכונים "פרווה") למשל- פשטידות,בשמל, קרמים לעוגות והמלצה שקיבלתי לאחרונה- מצהברייט,אני יכולה להביא לכאן את המתכון אם את מעונינת (*אם לא זה בסדר,אני יודעת שהרבה אנשים לא אוהבים מצות...*
)
 

Applebite

New member
אפשר לקנות שלשות של קרטונים קטנים

אבל מניסיוני החל"ס לא מתקלקל כל כך מהר.
 

adic1

New member
אני מקפיאה את החלב האדום (לבישול ואפיה)

ואין איתו בעיה אחרי ההפשרה. (אני מקפיאה לפי כמות של כוס - כדי שלא אצטרך להפשיר הכל)
 
למעלה