שאלה בקשר לחלומות צלולים

סייפיי

New member
שאלה בקשר לחלומות צלולים

אני הבנתי שהגוף זקוק לשינה כדי לתת לתת-מודע להשתחרר, אבל אם אתה יוצר חלום צלול, אתה בעצם מביא את המודע לשליטה על התת מודע כמו שקורה במשך כל היום שאתה ער וזה קצת מפספס את המטרה לא?

גם אני שאלתי את עצמי את אותה שאלה

אם הבנתי נכון את מה שלוסיד הסביר, אז החלום הצלול הוא לא משהו שנוצר באופן מכוון. הוא מתחיל כחלום רגיל ואז אתה נכנס אליו. אתה (המודע) לא בהכרח מפריע לתת מודע, אלא אתה משתלב איתו. אבל אני חושבת שרק לוסיד יוכל לענות על זה, יש לו יותר ניסיון וידע... הגר

LucidGuess

New member
או-קיי אני אסביר

בזמן חלום צלול נוצר שילוב מופלא בין המודע לתת מודע, ויש לזה המון יתרונות כמו לדוגמה אפשרות לנסות בצורה הרבה יותר יעילה טכניקות של דמיון מודרך וריפוי עצמי, כמו כן בגלל הקשר הישיר לתת מודע בזמן חלום צלול היכולת היצירתית שלך היא מאד גבוהה, בזמן חלום צלול את יכולה לפתח הרבה יותר בקלות רעיונות יצירתיים והמצאות או לפצח בעיות חשיבה קשות שאת לא מצליחה להתמודד איתן בחיים האמיתיים מחוץ לחלום, זה לא סוד שחלק גדול מהממציאים הגדולים פיתחו את המצאותיהם בעזרת חלומות. לשינה יש תפקיד חשוב מאד בחיינו וכך גם לחלומות, יתכן שבאמת חלומות צלולים מהווים פגיעה מסויימת בתיפקוד התת מודע בזמן השינה אבל לגוף יש אמצעים משלו כדי לימנוע את ההפרעה הזאת ולווסת את כמות החלומות הצלולים כך שלא יפריעו. בדרך כלל קשה להיכנס לחלום צלול בשעות השינה הראשונות שבהן הגוף זקוק למנוחה עמוקה ולחלומות רגילים ( לא צלולים ) שיש להם תפקיד חשוב מאד אצל בני האדם והיונקים. אם בכל זאת תצליחי להיכנס לחלום צלול בתחילת השינה כשאת עדיין עייפה מדיי וגופך זקוק עוד למנוחה, אז גם בחלום הצלול תרגישי מאד עייפה ומעורפלת, רמת הצלילות תהיה מאד נמוכה ויהיה לך קשה מאד לישמור עליה לאורך זמן, רוב הסיכויים שבשלב כלשהו תישכחי שאת חולמת ( כלומר תאבדי את הצלילות ) והחלום ימשיך כחלום רגיל. אם תיקראי קצת על הנושא תיראי שבכל השיטות המתקדמות ליצירת חלום צלול ממליצים לישון קודם 5-6 שעות כדי לאפשר לגוף לנוח ולמוח לבצע את התהליכים שהוא צריך לבצע, ורק לאחר מכן לקום מהמיטה לזמן מסויים ואז לחזור לישון ולנסות את השיטה שבחרת ליצירת חלום צלול. החלומות הצלולים בשעות הבוקר המוקדמות ( אחרי 5-6 שעות שינה לפחות ) הם בדרך כלל בעלי רמת צלילות מאד גבוהה ( הכל נראה שם מציאותי לחלוטין, ממש כמו עכשיו כשאת ערה, תוכלי להתבונן בעץ ולראות עלים נושרים ממנו, תוכלי למשש לקמט ולהריח אותם, לבחון ממש מקרוב את המירקם של הגזע וכו´ ) החלומות אחרי 5-6 שעות שינה הם גם הרבה יותר ארוכים מהחלומות של תחילת השינה ולכן חלום צלול בשלב זה יוכל להיות הרבה יותר ארוך וצלול מאשר חלום צלול בתחילת השינה. בקיצור הגוף יודע לווסת את כמות החלומות הצלולים, הוא לא יתן לך כל כך בקלות לחלום חלומות צלולים בתחילת השינה ובשעות הראשונות, קודם הוא יקח את הזמן שהוא זקוק לו עבור מנוחה פיסית ודברים אחרים, ורק לאחר מכן הוא יתן לך לשחק לו בחלומות צלולים. חלום צלול יכול להתחיל בכמה אופנים, בדרך כלל תוך כדי חלום מסיבה כלשהי את לפתע מבינה שאת חולמת ( בעיקר עם את מתאמנת על "בדיקות מציאות" במשך היום ) אך לפעמים את ניכנסת אליו כבר בהתחלה עם מודעות עצמית מלאה, ראי לדוגמה את שיטת "ווילד" ( WILD = יצירת חלום צלול מתוך עירנות ). אני מציע לכן מאד לקרוא קצת בשני האתרים הבאים משום שהנושא ממש מעניין וקשור בצורה ישירה לדמיון מודרך, לדעתי אפשר אפילו לראות חלום צלול כדמיון מודרך בצורה הכי מוחשית שיכולה להיות! הנה הקישורים המומלצים - 1. "המכון לחקר חלומות צלולים" - כדאי לקרוא שם את ה FAQ ( שאלות נפוצות ותשובות על חלומות צלולים ). 2. אתר עברי המכיל מידע רב ומעניין על חלומות צלולים. מקווה שההסבר מובן
Lucid

למעלה