שאלה בקשר לחסם(אומגה)

inferno3

New member
שאלה בקשר לחסם(אומגה)

יש שאלה בספר של קורמן שהולכת כך: נגדיר אומגה אינסוף(אומגה עם סמל של אינסוף למעלה) עכשיו ההגדרה היא:
f(n)>=c*g(n) -->fn = omgea infinity(gn)​
עבור C חיובי. וזה מתקיים עבור אינסוף N-ים ..עכשיו מבקשים להראות שעבור 2 פונקציות..מתקיים או FN היא O של GN או FN היא אומגה אינסוף של GN או שניהם וצריך להראות שזה לא מתקיים עבור אומגה "רגיל" אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי ..מה בדיוק ההבדל בין אומגה אינסוף לבין אומגה רגיל?..כי זה נראה בדיוק אותו דבר(לפי ההגדרה) תודה רבה

../images/Emo92.gif

ההבדל בהגדרה הוא שבאומגה אינסוף האי שיוויון מתקיים עבור אינסוף N-ים, אבל יכולים להיות גם אינסוף N-ים שבהם הוא לא מתקיים. באומגה רגיל האי שיוויון מתקיים עבור כל ה N-ים למעט מספר סופי שלהם.

inferno3

New member
שאלה

אתה מתכוון לזה ..שאפשר לדוגמא לקחת :
c=1 f(n) = 0 g(n) = (-1)^n then: fn>=c*g(n)
וזה מתקיים עבור אינסוף N-ים(אי-זוגיים) אבל FN היא לא אומגה(רגיל) של GN!.

vinney

Well-known member
זה נכון לכל C

וגם ההגדרה של אומגה אינסוף היא לכל C, לדעתי.

inferno3

New member
אתה יכול לחשוב על דוגמא?

כלומר שמתקיים רק אומגה אינסוף אבל לא אומגה?

GuestOfHonor

New member
חיובי

בדיוק היה לנו את התרגיל הזה במבנה נתונים. תסתכל על הפונקציות הבאות : ƒ(n) = n g(n) = {1 עבור n זוגי n² עבור n אי-זוגי } כעת, ניתן לראות שf(n)≠O(g(n)) , וגם שf הוא לא אומגה(g). וזה בגלל שלכל c>0 וn>0 שנבחר, ניתן למצוא n גדול מספיק (פעם זוגי ופעם אי-זוגי) כדי לסתור את הגדרת החסם מלמעלה והחסם מלמטה.

vinney

Well-known member
כלל אצבע

פונקציה לא רציפה, כמו שGuest נתן לך. תמיד כשאתה נתקע עם לחשוב על דוגמא - תחשוב על איזו פונקציה כזאת

1ca1

New member
אפשר גם עם רציפה

משהו בסגנון 1 פחות קוסינוס של n כפול פאי חלקי 2, ואחד פחות סינוס של n כפול פאי חלקי 2, וכמובן הפונקציות מחזוריות מודולו 4 אם הפונקציה היא O של,נסתכל בסדרת הנקודות בהן הפונקציה כפול הקבוע מקבל 0, הפונקציה השנייה תהיה שונה מאפס אם הפונקציה טטא, נסתכל בכיוון השני...

1ca1

New member
סליחה, טטא=אומגא כמובן

ודיי קל להראות שאם הפונקציה לא O של => הפונקציה היא אומגא אינסוף של (היה בתרגיל במבנ"ת...), פשוט בונים סדרה באינדוקציה... (אפשר נראה לי גם לקבל מיידית ע"י אקסיומת הבחירה, אבל זה סתם מתמטיקה, עדיף אינדוקציה...)

ron369

New member
יותר פשוט

מניחים שf(x) גדולה מg(x) רק במספר סופי של n-ים. ואז לוקחים את הנקודה המקסימלית, מוסיפים ל-f, ומקבלים ש f+c>g, כלומר ש g=O(f). מש"ל.

ron369

New member
*g גדולה מ-f במס' סופי של נק'

וכמובן שב f+c>g אני מתכוון באינסוף ובכלל. אחרת, אם זה לא מתקיים, בכל מקרה מתקיים החלק של התטה אינסוף, אם אני לא טועה.

inferno3

New member
בעצם זה לא טוב

הפונקציות חייבות להיות חיוביות(לפי השאלה).

למעלה