שאלה בקשר לחתולת רחוב שלא אוכלת

danita11

New member
שאלה בקשר לחתולת רחוב שלא אוכלת

לפורום שלום,

רציתי להתייעץ לגבי חתולת רחוב שלא אני המאכילה אלא איש מבוגר באיזור שלי שביקש עזרה לגביה, חתולה מעוקרת נראית כבת שלוש
המאכיל סיפר שהרבה זמן אינה אוכלת או שאוכלת מעט יותר מלקקת אוכל רטוב וזהו , חסרת אנרגיה ,מריירית רוק, עם נשירה מהפרווה , החתולה במבט ראשון נראית בסדר שמנמנה שנוגעים בה רואים שרזתה העיניים נראות עייפות ניסיתי מס' ימים לתת לה כל סוגי האוכל הטעים פטה/ טונה – קצת מלקקת וזהו.
לקחתי אותה למרפאה וטרינרית שם ערכו לה בדיקות דם שיצאו תקינות , צילום רטנגן תקין אך מראה על מעיים ריקים לגמרי!
ללא חום השיניים בסדר קצת אבנית , אין כיבים בפה. צואה ושתן תקינים. אישפזו אותה וניסו לתת לה נוזלים משככי כאבים ,טיפול שמרני
אך גם באישפוז עדיין לא אוכלת ניגשת לצלחת מראה התעניינות אך לא נוגעת או שמשחקת בכלי האוכל , הוטרינר נתן לה בזריקה אוכל לפה בהתחלה הוציאה אח"כ בלעה. הוטרינר אמר שכדי להתקדם באיבחון יש צורך לבצע בדיקות מתקדמות ,שלי קשה לממן עלות שלהן (סונר או הכנסת מצלמה לושט כדי לבדוק מהיכן הבעיה ) אמר שאפשרי לתת בזונדה אוכל הליך שיכאיב לחתולה ולא ייתן מענה אמיתי ללא איבחון מדוייק, בינתיים מנסים לעשות לה ניקוי שיניים יסודי אולי ישנם חורים בצידי השיניים שמפריעים לה לאכול ,הוטרינר אומר שהבעיה באכילה אצלה כנראה עמוק בפה כואב לה וכדי לבדוק יותר צריך אמצעים מתקדמים שעולים הרבה , אם ימשיך כך המצב יהיה צורך להרדים.
השאלה שלי אליכם : מה יכולה להיות הבעיה עפ"י ניסיונכם ? אם בכל זאת נגייס כסף עבורה ויעברו לבדיקות סונר/ הכנסת מצלמה? משהו שכן יוכל להיות מטופל , אם יאבחנו סרטן באיזור , זה משהו שניתן לטפל ולהחזירה לרחוב?
הסוגייה מאוד קשה עבורי כיון שאני מאכילה ומאשפזת המון חתולי רחוב וגם בחובות כספיים , האם שווה להשקיע בבדיקות נוספות ?
תודה רבה מראש.

danita11

New member
תוספת קטנה לשאלה

בטיפול השמרני נותנים לה מעודדי תיאבון שלא עזרו וכעת מנסים לתת סטראידים למרות שיכול לעשות נזק .. בניסיון אחרון של הטיפול השמרני.

למעלה