שאלה בקשר לחתול ש"הולך מכות"

1charlie1

New member
יש לי חתול בן 6 מסורס מגיל קטן. כל פעם שהוא יוצא החוצה הוא רב עם חתולים אחרים וחוזר פצוע!!
יש מה לעשות עם זה? חשבתי שחתולים מסורסים רגועים יותר :confused:
תודה ויום נפלא :)

אלישבע777

Well-known member
ככלל, לא מומלץ לתת לחתולי בית לצאת החוצה, ודאי לא אם הם חוזרים פצועים כל פעם.

חתולי החוץ נמצאים בביתם, ואין מה לעשות עם זה. החתול שלך לעומת זאת, יוצא מביתו ופולש לשטח של אחרים. הפתרון הוא לא לתת לו לצאת.
היה לי חתול כזה בדיוק!! הוא היה גור שנולד וגדל בחוץ ואימצתי אותו עם הרגלי חופש. הוא יילל נוראות כשרצה לצאת ואני נתתי לו. זו היתה שגיאה גדולה, שעלתה לי בסוף בחייו. הוא היה מתקוטט עם חתולי החצר למרות שהיה מסורס. הוא הקניט אותם וחטף מחתולים הרבה יותר חזקים ממנו וחזר לא פעם פצוע או חולה. בסוף ברח ולא חזר. לחתולים שבאו אחריו, לא נתתי לצאת גם לאלה שרצו.

אני מבין את אלה שמעדיפים להחזיק את החתול סגור בבית, אבל חולק עליהם. לדעתי הכליאה פוגעת באיכות החיים יותר מאשר הפגיעה הנגרמת מפציעות פה ושם.
כמובן שזה באופן כללי בלבד, וצריך להתחשב בתנאי הסביבה, מצב החתול וכד'. אישית, אם הייתי גר בדירה שלא מאפשרת שחרור חתול החוצה, לא הייתי מחזיק חתול, למרות אהבתי הגדולה מאוווד לחתולים.
בכל אופן, היו ויש לי חתולים שזה מצבם (סכסוכים), למרות סירוס בגיל צעיר. לצערי לא מצאתי פתרון. בד"כ הסכסוכים הם עם חתולי רחוב ספציפיים. וחתולי רחוב הרבה פעמים נעלמים - בגלל מעבר דירה או נסיבות אחרות. ואז יש שקט לכמה שבועות/חודשים.
אפשרות אחרת, שאין לי מושג כמה תעזור - פרומונים של feliway. מפוזרים בבית עם מכשיר אידוי, ואמורים למתן אגרסיות בחתולים. לחפש בגוגל.

למעלה