שאלה בקשר לטופס 58 לפני המילואים

acarmeli

New member
שאלה בקשר לטופס 58 לפני המילואים

שלום,

קיבלתי צו מילואים, והייתי צריך לנסוע לחו"ל (לא בתקופת המילואים) ולכן שלחתי לקישור בדואר רשום טופס 58 ביחד עם גלויית אישור המילואים בתקווה שהנושא יידון ביום הראיונות.
יום לפני יום הראיונות קיבלתי טלפון (כשהייתי בחו"ל) ונשאלתי אם אני מגיע למילואים, אמרתי כי שלחתי בדואר טופס 58 ובקשתי היא שיידונו בבקשה ביום הראיונות - המשקי"ת אמרה שתברר ותחזור אלי.
כמובן שאף אחד לא חזר.

עם חזרתי מחו"ל (חודש לפני ההתייצבות), התקשרתי לקישור, ושאלתי אם הם קיבלו את טופס 58, הם אמרו לי שהם לא מקבלים דואר וגם לא אוספים דואר. הופתעתי מאד.
הם ביקשו שאפקסס להם את הבקשה. ואכן פיקססתי.

ביררתי אם אכן הטופס הגיע ואכן אושר לי כי הוא הגיע והוא בטיפול הקישור. אציין שיש לנו מוקד מילואים באוגדה ואין קשר ישיר ממשי לקישור.

כבר עברו שבועיים מאז הגשתי את הטופס ונשארו שבועיים למילואים ואין שום תשובה. בכל פנייה טלפונית למוקד הם אומרים שעוד אין תשובה לבקשה.

כמה שאלות:

1) למרות שכתוב על טופס 58 שיש להחזיר תשובה עד 10 ימים מהגשת - מה הנוהל המקובל וכמה זמן לפני המילואים מקבלים תשובה?
2) האם יש מצב שלא מקבלים תשובה כלל (חיובית או שלילית) ומתעלמים ממנה. - זה תקין בכלל?
3) האם יש מצב שהבקשה "נפלה" בין הכיסאות ואין מי שמטפל או עוקב אחריה.
4) האם זה תקין שיחידה לא מקבלת ולא אוספת דואר? - זאת התשובה שקיבלתי משתי משקיות במוקד האוגדתי.

תמיד אפשר לפנות למגד אבל כל תשובה בע"פ לא מוזנת למחשב ויכולה לגרום לבעיות עתידיות - מה שלא אמור להיות עם הגשת טופס 58. גם לא מעוניין הבטחות בע"פ.

אושי231

New member
בתשובה לשאלתך

1. למרות שכתוב שיש להחזיר תשובה עד 10 ימים, קצינות הקישור נמצאות בבעיה בעניין הזה. צה"ל לא עובד עם מיילים אלא רק עם פקסים ומכיוון שלתעסוקה מהסוג הזה מזומנים מאות חיילים ויש עשרות טפסי 58 שמוגשים לכל מפקד, רוב הקצינות מעדיפות להמתין עד שכל הטפסים יגיעו ואז במרוכז להעביר אותן למפקד בפקס או בפגישה. העניין הוא, שהכי קל להחזיר תשובה שלילית ולומר שזה לא מאושר, אבל בגלל שהקצינות רוצות שהחייל יקבל את התשובה הכי טובה מבחינתו, הן מושכות את זה עוד קצת ואז יכולות לשבת עם המפקד על כל חייל באופן פרטני ולקוות שתהיה תשובה חיובית אם לא לכל הבקשה אז לפחות על חלקה.
2. אין מצב כזה שלא מקבלים תשובה כלל. כל טופס שמוגש מוזן במערכת ומחייב העברת תשובה רשמית לחייל לפני הגיוס.
3. תמיד יש מצב כזה. אני לא יודעת מה קרה במקרה שלך.
4. לא, זה לא תקין. אולי יש בעיה נקודתית עם הבסיס בקשר לדואר, אבל זה עדיין לא אומר שזה בסדר.

ההצעה שלי היא שתדבר עם קצינת הקישור באופן ישיר (אם צריך תבקש את הטלפון שלה מקצין העיר והם יסייעו לך.
אם אתה לא מצליח להגיע איתה להבנה, דבר עם המפקד שלך.

Rain When I Die

New member
קבלת תשלום מבטל"א

הי,
עזבתי את העבודה שלי ב8.12 וב10.12 התחיילתי ל25 יום.
עבדתי אצל המעסיק יותר מ75 יום. כרגע אני מובטל.
האם אני חייב להביא לבטל"א אישור על הפסקת עבודה ו6 משכורות אחרונות, או שמספיק רק טופס 3010?

תודה

למעלה