שאלה בקשר לטיהור שהפראנהיאמה

drizzt1234

New member
שאלה בקשר לטיהור שהפראנהיאמה

שלום, אני מתרגל יוגה ופראנהיאמה ובעקבות קריאה עלתה בי השאלה האם הפראנהיאמה מטהרת את _כל_ הנאדים/מרידיאנים בגוף או רק את שלושת העיקריים -סושומנה, אידה ופינגלה ? אשמח לקבל תשובה. כמו כן, הבנתי שהמדד להתקדמות בפראנהיאמה הוא מידת משך הזמן שאפשר להחזיק את האויר בעצירת הנשימה כשאתה רפוי ולא מתאמץ לעצור את הנשימה, האם זה נכון ? תודה רבה, אילן.

Sambodh Rana

New member
פראנאיימה

א. הייתי ממליץ לך להתחיל לתרגל פראנאיימה רק אחרי ש: 1. שינית את התזונה ל"תזונה יוגית" ובהתאם למגבלות הגוף שלך 2. אתה יכול לשבת בלוטוס מלא (שני הברכיים נוגעות בקרקע) במשך רבע שעה לפחות 3. יש לך מורה שיסביר בדיוק בדיוק מה לעשות למה כל זה? כי ברגע שאתה משחק עם כוח גדול (פראנה) ואתה לא מוכן, מה שיקרה הוא שהכוח ישחק בך... זה א'.... לגבי השאלות שלך. הפראנאיימה, בהתאם לסוג שאתה מתרגל תנקה את כל הנאדים, אבל תתחיל משלושת המרכזיים וגם נכון מה שאמרת לגבי עצירת הנשימה. אני מכיר אנשים שיכולים לעצור את הנשימה לשלוש שעות ויותר (יוגים מאוד מתקדמים)

r a f a g a v

New member
אפשר גם בישיבה על כיסא... או מזרחית

ואפשר לעשות רק חלק מהטיהור / לעשותו מעט שונה, באופן שיתאים לו... לעניות דעתי היוגה היא תחום בו כל מתרגל מתאים את העשיה לעצמו... לגבי תזונה - אני אישית מאוד ממליץ על צמחונות... אכילת בשר, לדעתי, היא שורש הרוע. אבל... הטיהור לא ממש קשור בזה... ובנוסף - לכל אחד מתאים מזון אחר. כך נבראנו. ולכן - אין "תזונה יוגית" מסויימת... יש מגוון אדיר.

Sambodh Rana

New member
פראנאיימה

מדוע המלצתי את מה שהמלצתי? כי ברגע שהגוף עוד לא מקיים את כל הקריטריונים שהמלצתי עליהם מקודם, הוא פשוט אינו מוכן לבצע פראנאיימה. כוח הפראנה הוא כוח אדיר וגדול, ואם אדם שלא מוכן לתרגל פראנאיימה יתחיל לתרגלה, סביר שיעשה לעצמו יותר נזק מאשר תועלת. גם אני עדיין לא מתרגל פראנה כי רק התחלתי להתאים לעצמי את התזונה ועדיין איני מגיע ללוטוס מלא. אבל, עדיין יש לאנשים את זכות הבחירה ואת הזכות לעשות את טעויותיהם. גם אני עשיתי את הטעות של להתחיל לתרגל פראניימה כשעדיין אל הייתי מוכן , וזה גבה את מחירו בהצלחה :)

r a f a g a v

New member
ועדיין, ברוח השלם = היוגה,

כל אחד עושה את מה שמתאים לו... ולכן לא הייתי ממליץ על איסור גורף, כפי שעשית ..

למעלה