שאלה בקשר לטיפול בביו-אנרגיה...

ניאו30

New member
שאלה בקשר לטיפול בביו-אנרגיה...../images/Emo20.gif

גם המילה הילינג הוזכרה שם....,וזו למעשה הסיבה שאני מעלה את הסוגייה הזו פה למרות שאני לא בטוח שזה הפורום הנכון לנסות לענות על שאלותיי אבל ננסה בכל זאת(וגם שווה לשאול האם מישהו פה מכיר את הטיפול בביו-אנרגיה,אם בתור מטפל או בתור מטופל?). אתמול התחלתי לעבור טיפול בביו אנרגיה,זה טיפול עם לחיצות,שעובד על כאבים פיזיים,שיש להם כמובן מקור רגשי או דומה,וזה גם טיפול מאוד כואב. היו לו(למטפל) כמה אבחנות "מעניינות" לגביי: *מבחינה אנרגטית הוא אמר שיש לי חתיכת("ואחד" חסימה כמו שהוא קרה לה בסוף פגישתנו) חסימה קשה ביותר בלב(צ'אקרת הלב) וזאת המטרה הכי חשובה כרגע-לשחרר/לפתוח את החסימה הזו.הברור מאליו הוא מה זה אומר חסימה במקום הזה?יש לי השערות(הייתי אומר דהההה! כי זה מאוד היה ברור לי שאם יש לי איזו חסימה איפושהו בגוף זה יהיה בלב).הוא גם אמר לי כל מיני סיבות אפשריות שיכולות לגרום לזה שמאוד התחברתי אליהן,אבל איך מחוסר אהבה(של אחרים ושל עצמי גם) וכדומה מקבלים חסימה?השאלה השנייה לגביי זה היא כיצד שחרור מכאב פיזי של אותה חסימה משנה גם את ההבט הרגשי שלה?זה עדיין לא ברור לי...למה אני צריך לצפות שיקרה אם וכאשר החסימה תשוחרר? *בהמשך לנקודה הקודמת הוא גילה אצלי חסימות לא קטנות,אבל פחותות בהרבה מאלו של הלב,באזור הראש ובאזור המין.מישהו יכול להסביר לי את זה בקצרה(החסימה הפיזית במקום מסויים-מה היא אומרת מבחינה הנפש והרגש או החיים בכלל) כי לא ממש הגענו לזה הפעם (זה היה טיפול ראשון).ובאותו הקשר הוא מצא שבאזור הבטן אין לי אנרגיה בכלל!מה זה אומר או מה זה יכול להגיד? המעניין הוא שאותה נקודה בוריאציה אחרת עלתה בטיפול אחר שעברתי,ובו אבחנו אצלי איזה סוג של "הפרדה" בחגורת הבטן בין למעלה ולמטה,וההסבר שניתן לי אז היה משהו כמו פער בין "למעלה" ו"למטה",דבר שמאוד מתחבר אצלי לאופי שלי לחיות בחלומות שהרבה פעמים לא ממש קשורים למציאות. הטיפול הזה,כמו שאמרתי,היה מאוד מאוד כואב ועד עכשיו(יממה לאחר מכן) יש לי כאבים באזור החזה,היכן שהוא ניסה לשחרר את צ'אקרת הלב,וגם כתם אדום(סימן לחיצה?) במקום הזה.האם זה נורמלי? הוא אמר לי שכן...בהחלט ייתכן, אבל אני מעוניין לשמוע עוד דיעות. אולי הכל יכול להראות מבחוץ כחוסר אמון אבל זה ממש לא ככה,זה בן אדם שאני הכרתי בנסיבות אחרות ואני בהחלט מאמין שאין לי סיבה לא להאמין למה שהוא אומר.השאלות הן בעיקר בגלל חוסר נסיון בטיפול כזה עוצמתי,וברצון לדעת...אחחח,הרצון הזה לדעת עוד יהרוג אותי פעם... ושאלה אחרונה לגביי הכאבים האלו-הוא אמר לי שזה אמור לעבור אחרי כמה ימים,ושאני אקפיד לנשום כמו שתירגלנו שם בטיפול.האם יש דרך להקל על התהליך הזה?לקצר את משך הזמן של השארות הכאב?למשל,טכניקות עיסוי עצמי(לא מכיר אבל שמעתי...) או משהו כזה...בכל מקרה,בפעם הבאה שנפגש אני אשאל אותו את זה,אבל אולי יש למישהו פה טיפ שאני יוכל להעזר בו בינתיים... טוב,בטח יש לי עוד שאלות,אבל נסיים כאן אז תודה מראש למי שיוכל להשיב לי ולנסות להפחית במעט את חוסר הוודאות(ואת הכאב כמובן...).

היי ניאו, כיף לראות אותך

אני מציעה לך את ההבנות שלי - אבל תבטיח לי שאתה לוקח רק את מה שמתאים לך מתוכן. אחרי הכל, אני לא הייתי שם ואני לא אתה. 1. מטפל יכול לאבחן חסימה בצ'אקרת הלב, אבל זה לא אומר שהוא יכול להחליט שזו חסימה "קשה" או שחייבים לטפל בה דבר ראשון. אני לא יודעת אם זה מה שהוא אמר או שככה הבנת, בכל אופן - רק אתה יודע אם זה בסדר עדיפויות שלך או שלא. אף אחד אחר לא יכול להגיד לך מה חשוב ומה לא. יכול להיות שהצפיפות האנרגטית שם משרתת אצלך תפקיד כרגע והיא ברוכה, ואוי ואבוי אם הוא מוציא אותה משם. לכל אחד יש חסימות. אף אחד מאיתנו הוא לא פתוח לגמרי כל הזמן. במקרה הטוב אתה פתוח לגמרי חלק מהזמן. אז תגיד לה - "ברוכה הבאה, חסימה, נכון שנפלא להתגורר אצלי בתוך הגוף?" ואז תחליט, כשתחליט, מה אתה בוחר לעשות איתה. 2. צ'אקרת הלב היא התנועה האנרגטית שמסמלת את האהבה שאתה יכול לתת. היא נבנית במהלך החיים שלך מהחוויות שמכשירות אותך לתת אהבה - האהבה שחווית בחיים שלך, הביטחון, הצ'אקרות שהתפתחו לפניה, וכו'. לכן, חוסר בחוויות שמלמדות איך לאהוב (את עצמי, את האנשים שמסביבי ואת כל האנשים בעולם), גורמת ליכולת לא מושלמת לתת אהבה באחד התחומים האלה - כלומר, צ'אקרה חסומה באופן חלקי או בצורה כלשהיא. 3. עלית על נקודה חשובה מאוד מאוד בטיפול אנרגטי בכלל. יכולים לשים לך פלסתר על החסימה - אבל אף אחד לא יכול לרפא את החסימה בשבילך, אם אתה עוד לא החלטת. ככה זה בהילינג - התחום שבו אני עוסקת, וככה זה, להבנתי, בכל תחום, כולל רפואה קונבנציונאלית. המטפל שלך יכול לבקש ממך להגיע פעם בשבוע וכל שבוע לפתוח לך את הצ'ארה. אבל היא חסומה בשביל סיבה ועליך מוטל לגלות את הסיבה הזו כשתהיה מוכן ואז לפעול כדי להשיג לעצמך חוויות מתקנות, לשפר את היכולת שלך בתחום הזה ולפתוח את הצ'אקרה. ואני רוצה להדגיש בפניך שוב, שלכל אחד מאיתנו יש את החסימות שלו וזה לגמרי בסדר לחיות עם חסימות. כשתחליט שאתה רוצה לעשות את העבודה ולתקן את החסימות - אז יהיה הזמן בשבילך להתחיל לחקור אותן. חשוב לי גם להגיד - שמנסיוני, לא ראיתי הרבה אנשים שחסומים קודם כל בלב. מה קורה עם הצ'אקרות התחתונות יותר? האם שם אין בעיה? 4. הצ'אקרה שלך לא תיפרץ כמו סכר. בכל פעם שתיקח עוד צעד בדרך - הצ'אקרה תיפתח עוד קצת. עד שתהיה מסוגל להכיל את ההתנהגויות שמאפשרת צ'אקרה פתוחה לגמרי. 5. מה זה חסימה באזרו הראש? איפה בראש? 6. חסימה באזור המין מראה על קושי ביצירתיות, אולי על זה שאתה לוקח דברים קצת ברצינות מדיי, לא מספיק שעשוע בחיים שלך, לא מספיק *כיף*, וגם על ההבאה שלך לידי ביטוי דרך מעשה - דרך יצירה, או דרך הדרך חיים... וכו'. 7. באזור הבטן אין לך אנרגיה בכלל?!?! זה הולך ונהייה מוזר מרגע לרגע...
אני לא מבינה את זה. אין שום מקום בגוף שלך שבו אין אנרגיה בכלל - היו צריכים לקטוע לך אותו. אני מקווה שאתה מוצא בזה את ההגיון... לגבי הפרדה בין עליון לתחתון - המממ... אין לי אבחנה בעניין הזה בלי לראות. 8. לגבי סימן הלחיצה - אני ממש לא יודעת. אבל מכל הסיפור שאתה מספר המטפל הזה נשמע לי אישית טיפונת תמוה. אני לא מתכוונת לבקר אותו חלילה, יכול להיות שאתה לא הבנת אותו או שאני לא מבינה אותך, או שהוא יודע יותר טוב ממני ואני לא מבינה - אני באמת לא מבינה בביו אנרגיה... אבל באנרגיה אני מבינה דווקא. 9. אין לי שום טיפים עבורך כדי להקל על הכאבים, צר לי... אולי למישהו אחר פה יש... בכל אופן, ניאו, אני מקווה שלא נשמעתי לך קנטרנית מדיי, אני שוב אומרת - אני לא מכירה את שיטת הטיפול הספציפית הזו, אני לא מכירה את המטפל שלך וגם לא אותך, אישית. אז יכול להיות שהדעות שלי הן ממש מחוץ לעניין. אבל כשאני עושה טיפול אנרגטי, ואני מטפלת מנוסה ועם "קבלות" - אני לא חייבת לגעת בגוף וגם כשאני כבר נוגעת זה מאוד בעדינות ובאהבה. למה להכאיב?

ניאו30

New member
מבטיח ! מבטיח! ../images/Emo24.gif ../images/Emo9.gif

יייתכן בהחלט שהרבה ממה שאמרתי זה משהו שאני הבנתי ולא כפי שנאמר לי. אני שמח שהבאת בפניי את נקודת מבטך השונה על הדברים.זה דבר שמאוד חשוב לי לאור זאת שאני לא מכיר את הנושא בצורה מקצועית,ולכן אני כמו אדם המגשש באפילה,וזה בעצם מה שאני מרגיש בחודשים האחרונים.תראי,בסך הכל אני מנסה למצוא דרך להתגבר על הקשיים הרגשיים שלי,על מחסומים ישנים ופחדים מודחקים. ה"בעייה",כפי שאני רואה אותה היא הכמות העצומה של טיפולים שפוטנציאלית יכולים לעזור לי מצד אחד וחוסר יכולתי לדעת מהו אותו טיפול שיעזור לי(וזה כבר הטיפול השלישי שאני מנסה בתקופה הזו) מהצד השני.בעייה נוספת שלי-חוסר התמדה ורצון לראות תוצאות מהירות,דבר שעומד בעוכרי לאור זאת שאין קיצורי דרך בבעיות שכאלו. רוב הבעיות שלי,מטבעם שייכות לעניני הלב והרגש ולכן אני בהחלט חושב שטיפול בצ'אקרת הלב נמצא בראש סדר העדיפויות שלי כרגע,או נכון יותר טיפול בלב וברגשות שנובעים ממנו.קשה לי קצת להגיד לחסימות האלו "ברוכות הבאות",כי זה הדבר שהכי מפריע לי בחיים... מה הכוונה שהחסימה שם משרתת תפקיד בשבילך?(או רווח משני כמו שאחרים קוראים לו)האם תוכלי לתת דוגמאות מנסיונך?כי זה קצת לא מובן לי. קראתי גם את השרשור למטה יותר על ריפוי לאדם שלא מעוניין בריפוי, והשאלה שעולה אצלי משם וממה שאמרת לי כאן היא מה הכוונה ב"לא מעוניין להירפא"? האם הכוונה שהוא בשלב בו הוא לא "בשל" לריפוי.אם אני מסתכל על עצמי,ועל כך שרק השנה התעוררה בי המודעות לטפל בבעיות העבר שלי,שמשליכות על ההווה כמובן-האם זה מעיד שעד השנה לא "רציתי" להירפא? והאם עכשיו,שאני לבטח רוצה להירפא,אבל לא מוצא את הדרך הנכונה בשבילי בשביל זה-מה זה בעצם אומר?השאלה שלי בעצם היא מה זו מוכנות להירפא?זה בטח קצת קשה להגדרה,אבל זה נושא שאני ממש רוצה להבין אותו,כי אולי פה טמון חוסר היכולת שלי למצוא את הטיפול הנכון בשבילי. לגביי מה שאמרת על האזור החסום בראש,אז לא ממש הגענו לשם הפעם בגלל שרוב הטיפול התרכז בחזה ובאזור הלב.לגביי החסימה באזור המין-זה בהחלט מתחבר לאיך שאני חייתי המון שנים-בלי כיף,בלי יצירתיות,בהחלט הרבה רצינות,ואף "כבדות" מעיקה,ללא חדוות חיים ובעצם גם חיים ללא שום משמעות וחסרי מטרה.בחודשים האחרונים(או בשנה האחרונה בכלל) זה די השתנה,אבל זה רק חודשים לעומת שנים,אז אולי זה עדיין לא מורגש מספיק בשביל ביטוי פיזי.לגביי ה"אין אנרגיה" בבטן-אז זה דורש בירור,כי ככה אני באמת הבנתי ממה שהוא אמר לי. בכל מקרה,המון המון תודה על התשובות המפורטות והמאירות,ובהחלט נתת לי הרבה חומר למחשבה.

ניאו30

New member
יש מחשבה אחת שאולי חשוב לי להגיד...

אני בהחלט מקבל נושא נסויים-שהרבה זמן לא רציתי לקבל טיפול בגלל פחדים רבים שזה לא המקום לפרטם,אבל אני מבין שהצורך שלי היה צורך של הגנה מפני פגיעה.אבל עכשיו,אני חושב שזה כבר מאחוריי,כלומר בפנים אני מרגיש שאני "מוכן" להבריא,ועכשיו זה הזמן! יכול להיות שעצם זה שזה לא מצליח, או לא מצליח חלקית(כי התגברתי על לא מעט פחדים בשנה האחרונה ושברתי הרבה מחסומים רגשיים ואמונות ישנות שהתחלפו בחדשות),אומר שהצורך בהגנה הוא כל כך חזק אצלי עד כדי כך שהוא גורם לי(בתת מודע אני מניח) לא לרצות עדיין בריפוי?...קשה לי לחשוב בצורה כזו,כי חשבתי שזה כבר מאחוריי,אבל זב בהחלט יכול להיות בצורות לא מודעות... ברור לי שהתשובה ידועה רק לי,ואין לאחרים את הכלים להעריך דבר כזה,אבל רק רציתי לשתף אותכם בעוד מחשבה שיש לי...

צ'אקרת הלב

היא הצ'אקרה הרביעית מלמטה. מנסיון אני מציעה לך בחום לדבר עם המטפל שלך על הצ'אקרות 1,2 ו - 3, אני לא יודעת מה הוא חושב עליהן, אבל בטח יהיה קל יותר לפתוח את הצ'אקרה הרביעית כשהתחתונות כבר מתפקדות. זה נשמע נורא טכני, כמו לפתוח סתימה בכיור, אבל שתדע לך, שפתיחה של צ'אקרה זה פשוט מאוד שינוי הרגלי חיים, פיתוח של אמון בסביבה שלך ובעצמך, וביכולות שלך, פיתוח יצירתיות, ואת היכולת לאהוב ולחמולף התפתחות רוחנית וגם פיסית - אלה המעשים שפותחים צ'אקרות. כשתסגל לעצמך התנהגויות, או דפוסיפ חדשים, הצ'אקרות שלך יסגלו לעצמן הרגלי זרימה חדשים. אני ממליצה לך לנסות לקרוא קצת ספרים בתחום - תבחן את הספרים של סאנאיה רומן המדהימה, או את הספרים של זה שחיבר את "שינויים וגלגולים בזמן" - ברח לי השם שלו, בטח תיכף יחזור, או את הספרים של דיפאק צ'ופרה, בטח אתה יכול להשיג לעצמך עוד המלצות כאן בפורום... לשבת קצת בסטימצקי במדור העידן החדש יכול לעזור לך להתמצא, אני מאמינה, בכל הסבך הזה של סוגי טיפולים, על כל מטפל אנרגטי יש שלוש טכניקות טיפול חדשות... וקשה להסתדר בתוך כל הבליל הזה... אני יודעת... חסימה שמשרתת תפקיד זה חסימה שמאפשרת לך לחוות את החיים שלך בהתאם ליכולות שלך כרגע. לדוגמה - ילד בן שש שולחים לכיתה א' ולא ל - י'. זו דוגמה של איזה סינון כזה, מסירה הדרגתית של המידע לפי היכולות. הצ'אקרה שלך "תיפתח" כשתוכל להכיל אותה, כשתבקש ממנה, כשתירצה בהרגלי החיים החדשים האלה, ולא שניה לפני כן. אבל תבדוק, תעשה לי טובה, מה קורה עם הצ'אקרות שמתחתיה. כדאי להתחיל אותן לפי הסדר, להבנתי. זו הכוונה גם ב"לא מעוניין להירפא". אני מבטיחה לך שכל האנשים נמצאים בדיוק איפה שמתאים להם. אני אתן לך דוגמה - יש לי מטופלת שסובלת המון ממחלות "קלות" כאלה - חום, שפעת, צינון, וכו'. היא עוד לא רואה את זה, אבל היא מתקרבת, ואני יכולה להגיד לך שהיא בת למשפחה מרובת ילדים, וכשהיא חולה - היא מספר אחד בסדר העדיפויות. אז שווה לה לחלות, ולא רק זה - היצירתיות - כל פעם היא טיפ טיפונית יותר חולה מפעם שעברה - כי היא חייבת קצת לערער את הביטחון כדי שיפנקו אותה ויקדישו לה את תשומת הלב שהיא צריכה בבית. זו דוגמה למצב שבו חולי משרת אותך. אתה צודק בהערה שלך, ואני מקבלת אותה. אני לא תמיד מתכוונת ל"לא רוצה להירפא", זה יותר כמו "לא מודע לצורך להירפא" שבעיני, זה די אותו דבר. ולא משנה כמה אני מתקדמת בתהליך הרוחני שלי, אני תמיד מגלה דברים שלא שמתי לב אליהם. בהווה וגם בעבר. אני לעולם לא אסיים לקלף שכבות. זה כמו ספר טוב, שכל פעם שאתה קורא בו אתה מגלה נתבך חדש בעלילה... אני רוצה להעביר אליך מסר שמגיע אליי בזמן שאני כותבת אליך: יקיר, ברגע שהודעת ליקום על הרצון שלך לשחרר את האלמנטים שמסתירים לך את הדרך, נפתחו עבורך בעולם של הרוח דרכים שונות, איטיות ומהירות, והמון יישויות של אור מושיטות את ידן אליך ממש ברגע זה, מחייכות, ומחכות בסבלנות עד שתיוודע אליהן. הזמן אשר יידרש לך להניח את כף הרגל בפעם הראשונה על השביל הוא אינו משמעותי עבורינו, אל חשש. חשוב שתדע, שאתה מקבל ליווי מלא אהבה ותחושת שותפות, מהמדריכים הרוחניים שלך. הרגש בטוח בדרך שלך. אתה יכול לחפש בפינות שונות ורבות, אבל כל פסיעה תתגלה לך בשעה שתהיה מוכן לה, בלי כל קשר למיקום שלך בזמן שאתה מוכן לקחת אותה. אתה יכול להיות בבית לבדך, ואתה יכול להיות אצל מטפל. הסכר ניפרץ והוא ניגלה לך לאט לאט ואין יותר מהר מזה, התהליך החל, והוא יימשך עם ים של אהבה וריפוי עד שתבקש לרדת מהדרך, מה שלא יקרה לעולם. אנחנו איתך, ואנחנו שולחים אליך אהבה גדולה גדולה, ובבקשה הבן, שאתה מאוד לא לבד.

freearth10

New member
המון זמן לא הייתי כאן ../images/Emo10.gif

הטיפולים בביו אנרגיה הם אכן טיפולים מאוד כואבים אבל גם מאוד משחררים, למי שיכול לשאת כאב פיזי - מומלץ ביותר. בגוף שלנו יש 7 מאכזי אנרגיה עיקריים. כל מרכז אחראי לפעילות מסויימת של הגוף והנפש ולכן לכל נגיעה במקום מסויים יש גם השלכה על רגש מסויים. הכנס לבלוג שלי(דרך הכרטיס שלי) שם כתבתי על כל הצאקרות ועל ההבטים הפיזיים והרגשיים שלהם.
בטיפול,
מאיה

למעלה