שאלה בקשר לטקסטורה בMAX

Redjest

New member
שאלה בקשר לטקסטורה בMAX

אני עובד עכשיו על סצינה של בקבוק (ריק) של משקה קל, אני עכשיו בשלב הטקסטורה, את הטקסטורה של הפלסטיק של הבקבוק סיימתי. עכשיו אני בתווית את התווית אני מניח שהדרך הטובה ביותר לעשות היא להכין אותה בפוטושופ ואז לטעון אותה כBITMAP. ושאלתי היא: "איך אני יכול לדעת את הגודל בו התווית (הBITMAP) צריכה להיות כדי שיהיה אפשר לשים אותה על הבקבוק בלי למתוח, לחתוך או להתעלל במראה שלה בכל דרך שהיא?" בתודה מראש, Redjest

מיכאל ג

New member
גאומטריה פשוטה

נחלק את זה לשניים: רוחב וגובה הטקסטורה. קודם תבחר גובה גדול מספיק: תחליט מה המרחק הכי קרוב שיראו את הבקבוק, תרנדר, ותמדוד את הגובה בפיקסלים ברינדור. הרוחב מתפרש על כל ההיקף של הבקבוק. בתוך מקס תמדוד את קוטר המדבקה, ואז לפי זה תמצא את ההיקף - תכפיל ב-פיי (3.14159). תמדוד גם את גובה המדבקה, תחלק אחד בשני כדי שיצא לך היחס ביניהם, ואז תכפיל בגובה שבחרת כדי שיצא לך הרוחב בפיקסלים.

Redjest

New member
אוקי

קודם כל תודה על ההסבר המפורט. דבר שני, יש כלי למדידת מרחקים מובנה בMAX? או שפשוט מותחים קו בין הנק' ורואים מה האורך שלו?

Redjest

New member
טוב אם כבר פתחתי שרשור

איך אני גורם לצד הפנימי של התווית להיות לבן? אם אני עושה אותו 2-Sided הוא פשוט מראה את התווית גם מבפנים ואם לא אז הוא, כמובן מאליו, בלתי נראה... בתודה מראש, נועם

למעלה