שאלה בקשר לידיעת תווים

HounDog

New member
שאלה בקשר לידיעת תווים

היי אני מנגן בגיטרה כמעט שנתיים. אני התחלתי עם מורה ללמוד תווים ואז הפסקתי ללמוד עם מורה מסיבות אישיות. את התווים כבר שכחתי ואת הסולמות גם שכחתי לצערי.. השאלה שלי האם ללמוד עם מורה תווים וסולמות וכו' למרות שאני עוד מעט בן 17?? זה לא יהיה קצת מוזר שאחרי כמעט שנתיים של נגינה אני אלך ללמוד תווים?

xibit22

New member
אז מה אתה רוצה לא לדעת תתווים כל

החיים שלך? מוזר או לא לך תלמד אי אפשר לנגן בלי לדעת תווים וסולמות וגפ יהיה לך בעיות בהלחנה אם לא תדע

HounDog

New member
אין ספק שאתה צודק ואני צריך ללמוד

אבל שמע זה לא שאני לא יודע בכלל, אתה מבין? אבל מה שכן אני רוצה לקחת את העניין ממש ברצינות של ידיעת תווים, סולמות וכו' הכוונה היא שאני לא רוצה לדעת תווים בשביל שיהיה לי בסיס וזהו.. אני מתכוון שאני אדע תווים וסולמות והשאר..ואני אתקדם עם זה למשהו מקצועי יותר. כי כישרון יש לי ולמדתי עם עצמי כמעט שנתיים ופיתחתי מיומנויות שונות בגיטרה, וזה לא שאני מתחיל מכלום, אתה מבין? שנתיים לא הולכות ברגל, אני רק צריך את החלק התיאורטי ואז אני אוכל ללכת למורים מקצועיים.

אתה צריך לחזק את הידע התיאורטי

אין מוזר ללמוד חומר בסיסי במוזיקה, ואם תעשה את זה ברצינות עם ספרים ובעיקר עם מורה אחר אתה תרגיש הרבה יותר טוב וכיף עם הגיטרה. אני מאוד ממליצה להקשיב להמון המון דיסקים שמכילים קטעים רבים של גיטרה - בין אם אלה הרכבים עם גיטרות אקוסטיות או דיסקים ללמידה עצמית..זה משהו אקסטרה שתמיד ראיתי בצורה חיובית מעבר התירגולים האינסופיים בחליל צד למשל. רק סבלנות... יום אחד תגלה שכל החומר התיאורטי בעצם גורם לך להרגיש הרבה יותר ביטחון...

Yoavsagi

New member
אני אישית...

לא ממש יודע לקרוא תווים (אם תביא לי יצירה פשוטה אני לאט לאט יבין את הצלילים, אבל ייקח לי שעה) ולא העמקתי, אבל אני יודע סולמות ואקורדים ובכלל תאוריה באופן סביר למדי, ובמיוחד אם אתה גיטריסט אני לא רואה סיבה שתתחיל ללמוד תווים אם לא בא לך, אתה יכול ללמוד תיאוריה וסולמות ולהשאר עם טאבים, אלא אם כן אתה לומד מוזיקה קלאסית אתה לא תשתמש הרבה בשיטת התיווי הקלאסית.

HounDog

New member
אם אני יודע תווים, סולמות ואקורדים

זה מספיק בשביל להלחין ולהפוך אפילו את התחביב הזה למשהו מקצועי? להקה? כאילו אני מרגיש חסר ביטחון שאני לא יודע את החלק התיאורטי במוסיקה? ואם אני אלמד זה רק יתרום לי, השאלה היא כמה בעצם צריך לדעת בתחום התיאורטי? כי המטרה שלי היא לנגן ושייצא מזה משהו, ולא "לחפור" בקטע התיאורטי... יש לי עוד שאלה: כדי ללכת למורה מקצועי לגיטרה חשמלית, עליי לדעת תווים ברמה גבוהה? או שהוא מלמד יותר טכניקות על הגיטרה?

Yoavsagi

New member
הממ...

זה די תלוי-לגבי להקה, איזה סוג מוזיקה אתה מתכוון לנגן, מה אתה אוהב לשמוע ולנגן?? ולגבי הלחנה, אכן עדיף שתלמד תאוריה בסיסית בשביל שתוכל להתחיל לחשוב בצורה שתוביל אותך להלחנה ושדברים ישמעו טוב, שתדע לאיזה צליל מכוון כל סריג ודברים כאלה... מאוד עוזר.

Kingshit

New member
שטויות

יש פשוט כל כך הרבה סיבות לדעת תוים, שזה מפגר להישאר עם טאבים. ואני לא אומר שטאבים זה גרוע, כי אין מה לעשות שזו הדרך הכי נפוצה לנגן שירים כיום, אבל תוים זה מעולה.

jazzistco

New member
לנגן רוק, לדעתי אין ממש סיבה.

אבל אם אנחנו מדברים על הלחנה ועל "להיות מוסיקאי" - לדעתי זה הכרחי בהחלט! וגם במוסיקת רוק מלחינים...! כן.. כן... מי אמר שלא ?! זה הכרחי למוסיקה קלאסית. זה גם הכרחי לג'אז - למי שלומד אלתור --> חייב להבין תווים בשביל שתהיה יכולת לנתח תיאורטית סולואים (לנתח מלודית... הרמונית...) בכדי להכניס את אותם הסולואים לאוצר המלים שלך כמאלתר.

למעלה