שאלה בקשר ליהדות בארצות האסלאם

aviechoes

New member
שאלה בקשר ליהדות בארצות האסלאם

שלום רב, במהלך לימודי לבגרות מחר בהיסטוריה נתקלתי בשאלה שאת התשובה לה איני יודע ולא מצאתי אם תוכלו לענות עליה זה יעזור לי מאוד כיצד הקונסיסטוריות פגעו באוטונמיה המסורתית של הקהילה בארצות האסלאם? בתודה אבי

Knives Out

New member
תשובה לפי דעתי

"באלג'יריה למשל צומצמה האוטונומיה הדתית והמשפטית של הקהילה. את מקומה תפסו הקונס סטורות שהיו מועצות דתיות שהוקמו ע"פ המודל הצרפתי. תפקידן היה לארגן את הפולחן הדתי ולהפיץ את התרבות הצרפתית בקרב היהודים. בראשן עמדו חילונים ורבנים שהגיעו מצרפת במטרה "לתרבת" את יהודי אלג'יריה. פקידי הקונס סטורות היו מינוי של השלטון ולא של חברי הקהילה והם היו חייבים ע"פ חוק לצרפת, להגם עליה ולהתפלל לשלום בית המלוכה הצרפתי. במארוקו ובטוניס ניטלו מהקהילה כמעט כל סמכויות השיפוט (למעט דיני אישות) והמודרניזציה אף הביאה להתרופפות הזיקה של הקהילה עצמה לדת ולמסורת, דבר שהביא לירידה בכוחה של הקהילה. יש לציין כי יהודי מרוקו נותרו ברובם קרובים למסורת היהודית וקשורים למוסדות הקהילה ורבניה." ככה כתוב לי בסיכום. ותאכלס זה הגיוני בגלל שככל שהקונסיסטורות לקחו מהקהילות את אפשרויות השיפוט שלהן, במיוחד בענייני מסורת ודת, כך הקהילות "מוכרחות" להתרחק מנטלית ופיזית מהיהדות ומהזיקה לדת. יש פחות עניין בהכל, והקונסיסטורות גם מביאים אותם להתבוללות ברמה מסוימת כיוון שהם מקרבים אותם לקהילה הצרפתית יותר, וכמו בשאר אירופה, האמנסיפציה וההרחקה מהדת גורמת להם להשתלב בתרבות אחרת.

Knives Out

New member
אין בעיה.. אני גם מתכונן.. שונא את זה

חומר מעצבן לאללה.

למעלה