שאלה בקשר לילד בן 6

shaul y

New member
שאלה בקשר לילד בן 6

כשאנחנו באוטו ואני נוהג, הילד רוצה לשבת מקדימה. ככה הוא רגיל. יש לו כיסא מקדימה. אבל גם החברה שלי רוצה לשבת מקדימה. מה דעתכם? תודה שאול

שחף 1

New member
שאול

אכן זאת בעיה מי ישב קדימה בנסיעות האם בנך תמיד אצלך או שרק מידי פעם לדעתי אם רק מידי פעם אז שהוא נמצא תן לו לשבת קדימה אבל רק עם כסא בטיחות או שחברתך תשב איתו מאחור הרבה אושר

shaul y

New member
לשחף, תודה. למה

הילד אצלי פעמיים בשבוע, אחד מהם לילה וכל סוף שבוע שני. חגים וחופשים חצי אצי. (יש לו כיסא בטיחות מקדימה שאפשר גם להעביר לאחור). למה שחברתי תשב איתו מאחור?

אתה מנסה להרוג את הבן שלך בכוח?!?!

זה לא משנה אם הוא הבן שלך או האח שלך, ילד בן 6 צריך לשבת במושב האחורי ויהי מה!! אתה לא רוצה ששום דבר יקרה לו, נכון?! זה יהיה מעשה לא אחראי להושיב אותו מקדימה.

robbi53

New member
תשובה לנהג/ת...כל נהג/ת...

הייתי מושיב את שניהם מאחורה !! שניהם חשובים לך... האינך יודע שלשבת מאחורה (לא לשכוח,גם חגורים כמובן)יותר בטוח...

העקשנית

New member
שאולי-זאת חידה? זאת עבירה על החוק|!

ילדים בגיל הזה לא אמורים לשבת מקדימה בכל מקרה!!! אז-בבקשה תדאג שהבן שלך יישב מאחור, חגור בחגורת בטיחות. ואני מאד מקווה שניסית לעבוד עלינו... כי אם לא-אז מצבך חמור. סורי.

ophra

New member
שאול עניתי לך בפורום השכן

וזו רק דעתי.... חברים - הילד יושב מקדימה במושב בטיחות זה לא פחות בטוח משיבה מאחורה בלי....

לא קשור לדעה, רק לחוק!!! מאחור

עד גיל 12, כמדומני אנחנו מקפידים רק מחוץ לעיר
נדמה לי שיש גם גובה מינימלי הלו!!! שוטר? עו"ד? מישהו שמכיר את החוק?

shaul y

New member
ע"פ חוק מותר לו לשבת מקדימה בכיסא ב

החוק מתיר את זה. לא זאת הבעיה.

העקשנית

New member
זאת לא הבעייה? הבעייה אצלך../images/Emo10.gif

שאתה עושה עם חוקים מה שבא לך, ממציא, מבטל, משנה... אז איך בכלל אתה רוצה שנתייחס אליך ברצינות, אם במחי יד אתה קובע חוקים משלך? לפי איזה חוקים אתה רוצה שנענה לך בכלל? ובגלל זה בעצם לא התייחסתי מהתחלה לשאלה שלך ברצינות... כי-קודם רציתי שתתייחס אתה לילד שלך, ולחוקים, ולזהירות, ולעובדה שמסוכן לשבת במושב הקדמי במכונית,ורק אז לעצם העניין שהעלית.... מצטערת

ophra

New member
נכון נאווה...

מותר לשבת מקדימה (על פי חוק) רק מגיל 12 אבל זה לא "תופס" כשיושבים על כסא בטיחות גם ההגיון אומר ככה - מקדימה עם כיסא בטיחות נשמע לי יותר בטיחותי מאשר מאחורה בלי כסא (למרות שככה גם אנחנו נוסעים, וכמוך... מקפידים רק מחוץ לשכונה....) הבעיה ששאול הציג היא לא שאלה של חוק אלא של מערכות יחסים בתוך משפחה של פרק ב´.... יום נעים לכולם

חחחחח לא ניסיתי עוד את פרק א´

מה אני יודעת על פרק ב´????? ברצינות!!! כשיש חוק - זה פותר את הדילמות חוקית זה ככה וזהו!!! לגבי כסא בטיחות מקדימה מדובר רק על תינוקות שהכסא שלהם הפוך כל השאר - מאחור. ואם ילד בן 6 יושב על כסא - זה בטח בוסטר ובוסטר זה לא כסא בטיחות, זו רק הגבהה. נדמה לי שהסיבה שילדים קטנים לא יושבים מלפנים היא בעיקר בגלל שהכריות המתנפחות נפתחות להם ישר בפנים וחונקות אותם

סתם, סתם סתם משהו שהצחיק אותי

את כותבת, נאוה בסוף דבריך כאן, "בעיקר בגלל שהכריות המתנפחות נפתחות להם ישר בפנים וחונקות אותם" ומיד אחר כך באה החתימה האישית שלך שאומרת אור שמחה והמון אהבה... נו, לא נראה מצחיק אחרי ה´שחונקות אותן´.?
לפעמים אנחנו שוכחים את החתימה האישית שלנו ויוצאים צירופים אבסורדיים. הצעה שלי, לעשות כמה הקשות של אנטר בסיום ההודעה. אמרתי לך, סתם הערה.

העקשנית

New member
|ימיןעופרה-את טועה!זה אסור בגיל הזה

ובטח שילד בגיל 6 לא יישב מקדימה בכסא בטיחות הפוך, כמו תינוק, ולא יושבים בכסא בטיחות מקדימה בגיל הזה-כי זה יותר מסוכן!!!! אני מתפלאת שאתם לא יודעים את זה!!! ומאחור-יש כל מיני פתרונות-החל מכסא בטיחות, יותר גדול ומרווח שמתאים לילדים עד גיל5-6, לנו יש כזה כסא, שהובא מארה"ב, ויש מושבים מוגבים לילדים,שזה חצאי כסאות, וזה מתאים לילדים בגיל הזה. ויש אפשרות לשבת חגור מאחור בחגורה, ללא כסא.העיקר-להיות חגורים, כי ממש לפני יום או יומיים סיפרו ברדיו על תאונת דרכים-לא עלינו, שבה היו ילדים קטנים שישבו מאחור-לא חגורים, והם פשוט עפו החוצה מהמכונית, ונפצעו קשה או גרוע מזה.ואילו היו חגורים-זה לא היה קורה. אז-רק לידיעתכם, ולתשומת לבכם-בבקשה!

ומן הצד השני, של החברה

אני בתור החברה של, (רבע הורית, כאמור) הייתי רוצה שהילד ישב מאחור. אסור הילד יקבע לך את אופי הקשר שלך עם בת הזוג שלך, הוא הרי תפקידו ל´סכסך´, בינכם ולהחזיר אותך להיות עם אמא שלו, זה מה שהם רוצים ושואפים, לא חשוב בני כמה הם. כמו שלא תיתן לו לישון איתך במיטה (אפילו אם הוא התרגל) ולה תאמר, היום את ישנה בסלון (או לכי הביתה אם אתם לא גרים ביחד). זה לא בדיוק לפורום הזה אבל במקרה כמו שסיפרת אתה במבחן של שני הצדדים, הוא והיא. אני לא יודעת בנוגע למימד החוקי של עניין הישיבה מקדימה, אולי שווה לשאול את זה בפורום מכוניות, אבל איך שהוא אינסטנקטיבית - זה לא נראה לי נכון להושיב ילד מקדימה (בלי קשר לחברה)

העקשנית

New member
רוממה-מסכימה איתך, סוףסוף תשובה |כן

לעניין! גם אנ בעד שהילד יישב מאחור, והחברה מלפנים. צריך לדעת לשים לילדים גבולות. וזאת בדיוק דוגמא טובה לזה. מצ שני-אפשר מדי פעם, לצ´פר את הילד ושהחברה תשב לידו, סתם כחברה, כדי שהוא לא ירגיש שהוא תמיד"לבד".... אבל לא מתוך עמדת חולשה של הורה.

tali 26

New member
מה זה צריך להיות.......

ילד בן 6 לא יושב מקדימה....... בין אם יש חברה ובין אם לא. וכשיגדל..... תחשוב לבד מה היית מרגיש אם הילד שלה היה רוצה לשבת קדימה ושאתה תשב מאחורה ותנהג בהתאם. ואם דבר פעוט ושולי כזה )אני חוזרת ואומרת רק כשיגדל מותר יהיה לו לשבת קדימה) גורם לריב וסיכסוכיםולך להתערב בניהם - אין הרבה מה לעשות לילד הזה יש אבא אחד ולאבא הזה יש את הילד הזה, חברות יש...... וחברות מתחלפות כל..... בהצלחה בכל אשר תחליט..... שמור על בריאותך ובריאות ילדך שמור על בטחונך וביטחון ילדך אהוב אותו כי אתה לו והוא איתך

בילטרלי

New member
החוק......ולמי ממש איכפת...

ילד רשאי {מומלץ} לשבת מקדימה כל עוד הכסא מופנה לכוון האחורי {תינוקות} מהרגע שהוא גדול מידי לכסא זה {בסביבות 5 קילו} ועד גיל 14 מחויב ללא כל קשר לכסא בטיחות {עד גיל חמש}או לא, בישיבה מאחור......משהו מאד לא בריא יש בעובדה שאין חוק זה נעקף כלל בלי כל קשר להגיון שעומד מאחוריו...עצם העובדה שמעטים בכלל מודעים לו מצביע על המגמה שגם בעיני המשטרה הזכות להיות הורה גוברת על החוק....גם אם אתם מאמינים שבמקרה של חוק זה, זה לא נורא, אין זה עוצר שם.....וזה כבר נורא בהרבה...

למעלה