שאלה בקשר לירושלים

greywolf

New member
שאלה בקשר לירושלים

היום הייתי בהרצאה במכון ון- ליר בירושלים. הופתעתי שהמכון נמצא באותו מבנה של המועצה להשכלה גבוהה והאקדמיה הישראלית למדעים. הופתעתי מהמקום טלביה עם בתים מקסימים, שקט ומזג אוויר הרבה יותר נוח מהמרכז. ובעצם השוני ממה שאני רגיל בת"א העלה בי תהייה. ירושלים באמת שונה מהמרכז? יש באמת אווירה ירושלמית ייחודית? מה עושים סטודנטים בבירה כשאינם חורשים?

Efrat*

New member
תראה..

קצת קשה להגדיר אבל לדעתי כן, יש אווירה ירושלמית שהיא שונה מהמרכז.. באונ' יש המוני אנשים שהם מכל קצות הארץ אז דווקא שם זה לא בולט במיוחד, ואולי זה דווקא כן, בגלל 'קיבוץ הגלויות' הזה. אני אוהבת את ירושלים בגלל היופי שבה, ההיסטוריה וההווה המיוחדים שלה. ישנם מקומות בילוי כמו בכל עיר בירה שמכבדת את עצמה, פאבים, בארים, דיסקוטקים.. אין יותר מידי שוני, בתי קפה, מסעדות וכו'.. אבל לעיתים ההליכה ברחובות העתיקים, בשכונות המיוחדות, היא בילוי בפני עצמו שלא בכל עיר במרכז תוכל למצוא.. ושוב, כדי להבין צריך לבוא לראות, לבקר ולהרגיש. מבחינתי ירושלים מיוחדת בגלל המיקום, המשמעות, האנשים [מכלללל הסוגים] מקווה שזה עזר

greywolf

New member
עזר בהחלט

כשנסעתי, אפילו, באוטובוס ברחוב יפו הרגשתי משהו דומה למה שתארת. השילוב של סגנונות לבוש כל כך שונים, סוגי חנויות והצורת בנייה הכל כך שונה ממה שאני מכיר בגוש דאנס הם משהו מיוחד. אפילו האופי של המרצים בערב שהייתי בו היה שונה מבאת"א
נראה לי שבקרוב אסע שוב פעם למכון ון- ליר

למעלה