שאלה בקשר לכובע צמר

yaelisam

New member
שאלה בקשר לכובע צמר

ברצוני לסרוג כובע- לפי ההוראות של הכובע מהמאמרים (2 מסרגות). כמה חוט אני אצטרך? יש לי חצי חבילה (חוט למסרגה מספר 5), האם זה אמור להספיק אם אני סורגת לפי ההוראות (80 עיניים, 30 ס"מ)? תודה על המענה!!!!!

להרגשתי, חצי חבילה לא תספיק

את יכולה לתת קישור לכובע שאת סורגת מהמאמרים. בכל מקרה, תמיד אפשר לשלב צבע נוסף.

yaelisam

New member
תודה!

באמת לא חשבתי פשוט להוסיף צבע נוסף במידה ולא יספיק, דווקא יכול להיות נחמד.... דרך אגב, האם יש צורך להקטין את מספר העיניים בכל שורה או לא?

יעליסם שמחה לעזור

איזה כובע מהמאמרים את סורגת? לפי זה אפשר יהיה לעזור לך.

yaelisam

New member
את האמת אני ממש מתחילה

ניסיתי את כובע מספר 1 מכאן, אבל נראה לי שאני לא ממש מסתדרת עם כל עניין העין ימין עין שמאל. אני חושבת שאני יעשה שורה ימין שורה שמאל- כי אם זה כובע אז זה לא משנה אם זה יתגלגל בקצוות. אם יש לך הצעות מעניינות בשביל מתחילה שכמותי, שכל מה שהיא סרגה בחייה היה צעיפים פשוטים, אני אשמח. תודה רבה על העזרה!

נכנסתי ללראות את הכובע

אז קודם לשאלתך הראשונה: לא מצמצמים בכובע הזה. הוא סרוג כך שימתח לפי מידות הראש. מסבירה: צורת הסריגה של עין ימין ועין שמאל יוצרת סריג מתכווץ או בעל כושר המתחות. את תקבלי צורת צנור שאורכו לפי המידות הרשומות שבצד אחד נמתח לפי מידות הראש ובקצהו המרוחק יהיה מכווץ בעזרת הקשירה. אם תבחרי בסריגה של שורה ימין, שורה שמאל, הסריג שתקבלי יהיה יציב ולא יתכווץ או ימתח לפי מידות הראש. יתכן ובמקרה הזה זה יהיה בסדר. נסי ותראי. אבל, אני במקומך הייתי מעלה 20 עיניים על מסרגה (ולא 80 כמו בכובע שזה מייאש) ומתאמנת. שווה להמשך הסריגה. מה את אומרת?

yaelisam

New member
אכן להתאמן זה לא רעיון רע ../images/Emo8.gif

ה- 80 עיניים האלה באמת כמעט ייאשו אותי. העניין הוא שניסיי את העין ימין עין שמאל- ויצא לי מין גוש כזה, כי כל הזמן החוט מסתבך- כלומר, אחרי כל עין החוט נמצא איפה שהוא לא אמור להיות לקראת העין הבאה. ככה זה אמור להיות??? אבל באמת כדאי שקצת אתאמן בזה...

למעלה