שאלה בקשר לכוח טימור ושאר גמדיים...

RandomFan

New member
שאלה בקשר לכוח טימור ושאר גמדיים...

שלום. לאחרונה הסתכלתי ברצינות על לטאות כוח גמדיות(כדוגמאת הRed Ackies והכוח טימור) ודווקא ממש אהבתי אותן. אהבתי בעיקר את הכוח טימור כי יש לו באמת מראה של כוח רציני,הוא לא גדל להרבה 60 ס"מ-כלוב של בערך 120 ס"מ, אין לי בעיה להשיג בשבילו אוכל(הרביית חרקי האכלה ומדי פעם ולדות) ואני בהחלט קראתי עליהם המון. ועכשיו השאלה, האם מישהו מכיר מגדלים של כוח טימור או כוח גמדי אוסטרלי בארץ? אם לא, האם אני יכול ללכת לאחד מהמייבאים הראשיים ולבקש שייבאו לי זוג או יחיד?

אני שמח שמישהו התעורר בנוגע לכוחים

הננסיים. הבעיה היא שאני לא רואה שהיבואנים הגדולים עושים משהו בכיוון של לייבא כוח כזה או דומה לארץ, ויש לי ספקות אם זה יקרה אפילו אם תלך ותזמין. לפני בערך 8 שנים בית החיות הביאו שני כוחי טימור שהגיעו לנחשיה במצובה ואחרי כך כבר אין לי הרבה מושג לאן הם הגיעו. רק מה שזכור לי מהם (שני כוחים בוגרים שהגיעו מהטבע) זה שתי לטאות שלא רואים כי הן מסתתרות מאחורי אבנים, וכשהן כבר יצאו החוצה זה היה בפאניקה. לא היו רגועים בשום צורה, ואני לא בטוח כמה הכוח הזה נחשב לרגוע גם כשהוא יליד שבי במיוחד ביחס לפרטים ילידי שבי של Ackies. אני מציע לך למרות מה שכתבתי ללכת ליבואנים ולברר איתם לגבי האפשרות של הזמנה של כוח כזה. זה בטח לא יזיק ואולי במקרה תהיה הפתעה.

RandomFan

New member
תודה רבה על התשובה :)

דיברתי עם כמה מגדלי טימור CB ממעבר לים, הם אמרו לי שהכוח שלהם אומנם נזקק לקצת החזקה עדינה בהתחלה אבל לאט לאט הוא הופך לחיה שאפשר להחזיק בקלות. בקשר לAckies, אחת הבעיות זה שהמחיר של אקי אדום בארה"ב הוא כ 150-300 דולר, אז אם יביאו לארץ זה יהיה 2000+ ש"ח. שזה דיי באסה, כי אני יכול לראות שלטאה כזו תתפוס בארץ, היא חיה מדהימה, רגועה, ונשארת קטנה. ויש סיכוי טוב שבגלל המחיר הגבוה הם עלולים להביא WC או משהו כזה. טוב אני ינסה לדבר עם היבואנים וישאל אותם אם זה ריאלי. ושוב תודה.

מכיוון שאין ממש יצוא מסחרי של חיות

מאוסטרליה אז פרטים מהטבע של חיות אוסטרליות זו לא צריכה להיות דאגה שלך. אני יכול להרגיע אותך שגם כוח טימור יעלה באזור ה2000 שקל כשהוא יגיע לארץ, זו לא לטאה של 600 שקל.

RandomFan

New member
צריך ייבוא קבוצתי

זאת הנקודה, שאפשר כבר לבטל כוח טימור בקטע הזה. כוח טימור נחשב נדיר גם בשבי בארצות אחרות, וממש אין הרבה מגדלים שלו, זאת אומרת שייבוא יחיד של חיה שהיא לא נפוצה בטח יעלה מעל 2000 ש"ח שהוא יגיע לארץ. ובעצם אני מבין שצריך לעשות ייבוא קבוצתי של מספר וככה בטח גם המחירים ירדו(לא בהרבה) אבל זה פשוט יותר כדאי.

למעלה