שאלה בקשר לכסף-תשובה דחוף

sabinac

New member
שאלה בקשר לכסף-תשובה דחוף

היי-אני זאת ששאלתי מקודם בקשר לזכייה בלוטו ושאלתי האםכל הפעולות שאני עושה בחיי היום יום מספיקות בשביל לממש את רצוני שהוא זכייה בלוטו (פרס ראשון). יש לי שאלה נוספת: כתוב בספר "הסוד" שישנן שתי סוגי פעולות שאנשים מיישמים כדי לקבל את מה שהם רוצים: פעולה בהשראה-שהיא פעולה שעושים כדי לקבל את רצוננו והיא נעשית בהרגשה טובה ואושר-ולא מתוך מאמץ. הפעולה האחרת (פעולה שלא מומלץ לנקוט) היא פעולה שעושים כדי לנסות להשיג את מה שאנו רוצים-וזה כמו "עבודה" בשבילנו ואנו עושים זאת מתוך מאמץ. השאלה שלי היא: אחרי שאני עושה את כל העצות המומלצות ,לפי הספר, אני גם שולחת שני טפסים של לוטו בשבוע- האם הפעולה הזאת של השליחה נחשבת לפעולה שעושים כדי לקבל (פעולה שכדאי לעשותה ושהיא מבטיחה אתהתגשמות הרצון) או לפעולה שעושים מתוך מאמץ וכדי לנסות להשיג אתמה שאנו רוצים?

naama2712

New member
כמה מאמץ את משקיעה

בלשלוח טופס לוטו? והאם בלי לשלוח טופס לוטו תוכלי לממש איזושהי זכיה? מאחר והתשובה היא לא, לעניות דעתי אי אפשר להסתכל על שליחת טופס לוטו כפעולה מתוך מאמץ, השאלה הנכונה פה היא איך את רואה את הדברים? תשאלי את עצמך האם את ממלאת לוטו כדי לקבל - כלומר לזכות בפרס הראשון כמו שאת רוצה, או שולחת לוטו כדי להתאמץ לקבל.. פה לדעתי טמון ההבדל בחשיבה. בהצלחה

זה קצת מצחיק

להגיד שהתשובה מאכזבת לא? (אני מניח שאתה מדבר על התגובה שלי) הרי אם התשובה שלי עוזרת לך לא לבזבז זמן על משהו שהוא לא רלוונטי - זה אמור להיות דבר חיובי

התכוונתי שמה שמאכזב זה

שצריך להכיר בכך שזה לא שווה כלום (מצטער אם לא הבהרתי את עצמי
) אבל: בימים האחרונים התעמקתי בנושא וברשותך אשתף אותך בכמה תובנות - אם אני בורא את המציאות של עצמי אז אני מסוגל להחליט שהדבר הזה לא יהיה שווה כלום בשבילי. במקרה כזה זה באמת לא משנה אם מי שהקים את האתר הזה ידע שהטריק לא עובד, הרי אני מחליט שבשבילי הוא כן יעבוד. - אם אני בכל מקרה ממלא לוטו (כי אני מרגיש שאני רוצה לנסות ליישם את יצירת המציאות שלי דרך זכייה בלוטו) אז באמת מה אכפת לי לנסות? הרי מה כבר יש לי להפסיד, אני בכל מקרה מוציא את הכסף. לפי עיקרון תורת המשחקים אפילו כדאי לי לנסות מכיוון שמתהווים שני מצבים: או שאשפר את מצבי או שאשאר ללא שינוי. במקרה כזה שווה לנסות בוודאות. - דבר שלישי. ההחלטה שאני גורם לעצמי לזכות בלוטו היא החלטה שקשה לכפות על המציאות (יחסית לדברים אחרים, קלים יותר). לכן, הגעתי למסקנה שיהיה זה קל יותר להיות שלם עם ההחלטה בידיעה שאני פועל על פי שיטה ש"עוזרת" לי. גם כאן, זה לא משנה אם השיטה עובדת או לא מכיוון שברגע שאני מחליט שהיא עובדת אז היא באמת עובדת בשבילי. זה דומה לאפקס פלסיבו אצל חולים. כל עוד הם לא יודעים שהם נוטלים תרופת פלסיבו - הם באמת מראים סימני שיפור! זוהי הרי התגלמות יצירת המציאות פר אקסלנס. חשבתי לנצל את אפקט הפלסיבו הזה לטובתי כדי לעזור לי להגביר את כוח הבריאה שלי. ואם האתר הזה רוצה אחוזים אז סבבה. עדיין שווה. במובן הזה אני משתמש בכוח שמטרתו לשטות בי על מנת לעזור לי. הלוואי והייתי מסוגל ליישם את זה בתחומים נוספים. (מתנצל על הדיון שמתאים יותר לפורום פילוסופיה)

אני מסכים איתך

למרות שלקח לי די הרבה זמן להבין למה בדיוק אתה מתכוון. מעניין הרעיון של פלסיבו שבעצם עוזר לך לדלג מעל הקושי להאמין במשהו. יש לי שאלה מעניינת אליך בנושא זה. האם אתה עובד עם vision board?

אני תמיד שמח לענות על שאלה מעניינת

אבל את המושג שציינת אני לא מכיר (sorry) זה נשמע כמו משהו במחשבים...

אה, הנחתי שאתה מכיר כי זה מופיע בסוד

הכוונה היא ללוח שאתה תולה עליו תמונות של הדברים שאתה רוצה שיכנסו לחייך ואתה שם במקום בולט, ואתה מסתכל בו כל יום ומדמה במוחך אייך תרגיש כשיהיו לך כל הדברים האלה. ועל ידי כך אתה גם משפיע על התת מודע שלך והופך ליותר מכוון למטרות שלך.

הבנתי. למען האמת

לא קראתי את הסוד
. אבל אני לא מרגיש שאני צריך כי אני מבין שאני מיישם את זה מטכניקות שהבנתי ממקורות אחרים. לכן, אני מרגיש בנוח בפורום. השיטה של ה"פלסיבו" היא החביבה עלי ויש להודות שגם בעלת התוצאות המרשימות ביותר (אני מרוצה מהשם הזה, "פלסיבו". זו הקבלה ממש טובה). קל כל כך ליישם אותה.

אני מאוד ממליץ לך לראות את הסרט

לא כל כך כדאי להסיק על הסוד דרך מקורות אחרים מבלי ללמוד קודם בעצמך. ואם הדברים כבר עובדים בשבילך, יש לי בהחלט סיבה לחשוב שהם יכולים להסתדר אפילו יותר טוב. בברכה שפי

למעלה