שאלה בקשר ללוסי אהריש

שאלה בקשר ללוסי אהריש

טוב, נתחיל עם זה שאני יהודייה.
מאוד התרשמתי ממנה ומהאומץ לבצע פעולה שאני מאמינה שיש לה הרבה מאוד התנגדות מכל הצדדים.
ואישית הרגשתי איתה הזדהות ובהחלט אני מיחלת לה שיהא לה טוב.

והשאלה שלי מבחינה סטטיסטית.
אם יש כזה דבר לפלג את האוכלוסיה הערבית (ערבים ישראלים)
כמה באחוזים רוצים לחיות זה לצד זה בשלום, עם כבוד הדדי, וכמה מסתכלים על המדינה ככובשת שאין סיכוי בעולם שיהא שלום עד שכל השטחים יפונו וכד'.
או בלשון אחרת אם היו שמים קלפיות נסתרות
והעם הערבי היה בוחר בין ימין לשמאל מה היו התוצאות?

תודה

למה הקלפיות בבחירות לא נסתרות !?

טחנו הרבה עניין לוסי , לדעתי היא מייצגת עצמה , אולי שני אחוזים כולל המשפחה שלה .... בקשר לבחירות מה היינו בוחרים זה מתחלק כי ש״ס כל תמיד זוכה בנתח לאהגדול אומנם ...אחלק את זה 5% לשמאל ו 3% לימין והשאר למפלגות ערביות שהן לא שמאל ולא ימין :)

ראשית תודה על התגובה

השאלה שלי הייתה אם היו שמים קלפיות אצל כל הערבים הישראלים
&nbsp
עם שתי אופציות.
&nbsp
1. להמשיך לחיות במדינת ישראל האמת כמו שזה היום, רק בהסכמה ואם אפשר לייחל בשלום.
2. חילוק הארץ ל-2 מדינות מדינה יהודית ומדינה פלסטינית כאשר השטחים בהם אחוז הערבים משמעותי יועבר לשטחי הרשות הפלסטינית. והם יהיו תחת הממשל הפלסטיני.
&nbsp
הערכה כמה יבחרו בסעיף 1 וכמה בסעיף 2,
כמובן שזה לא סקר אלא הערכה מתוך ההיכרות, כאשר לאדם מבחוץ אין מושג האם המדובר על
50% - 50%
30% - 70%
או אולי 99% - 1%
&nbsp
תודה

השאלה עכשיו יותר ברורה :)

כל אדם בחיים שלו שואף שיחייב תחת דגל ...הממנון שמייצג אותו ...לא יודע לתת לך תשובה כי הדיעות הן רבות ...בקשר לדעתי הייתי מעדיף סעיף 2 אבל בתיקון לא לעבור אני נשאר באדמה שלי , למה לי לוותר על אדמתי ...אם הסעיף שלך יתוקן שאנחנו נשאר באדמה תחת מדינה שתקום למה לא ...הרי יהיה צבוע מצידנו לברוח שתהיה כזו הזדמנוצ פז :)

חוק הלאום !!!!

אם מדינה רוצה ערבים כשותפים טבעיים בחיי היום יום , חוק הלאום לא היה עולה על הפרק , המדינה היית צריכה להתאמץ קצת בלימודים על הנכבה , איך שאני מחוייב ללמוד תנ״ך וההסטוריה של העם היהודי ככה גם הצד השני היה נוהג , הרבה דברים המדינה צריכה לעשות לקרב ערבים להיות שותפים אבל מציאות לחוד וחלומות לחוד ...לא תמיד צריכים לסטות מהערכים או לשנות דפוס החיים על מנת להתקבל לחברה הישראלית ואני עוד כביכול אזרח המדינה הזו ....

אז אני מבין שהצבעת לליברמן

זה בדיוק המצע של ליברמן. לשנות את הגבולות ללא העברת אנשים.

ליברמן... מאיפה הבאת את זה

ואני בכלל שייכת למגזר החרדי :)
&nbsp
סתם נראה לי נכון שאם רוב האוכלוסיה שייכת למגזר הערבי לדוגמא, השטח יעבור לממשל ערבי, אבל בכל מקרה זה ודאי לא היה הנושא של השאלה.
הנושא בו התעניינתי הוא האם הערבים הישראלים מעוניינים להיות תחת שלטון פלסטיני, או תחת שלטון ישראלי עם זכויות מלאות.
אבל יש פתגם שאומר 2 יהודים 3 דעות, נראה לי משקף גם את המצב כאן, ואי אפשר לדעת מה הרוב מעוניין, הדעות רבות ומגוונות.
&nbsp
בכל מקרה
תודה
&nbsp

למעלה