שאלה בקשר ללימודים

memyselfandi

New member
שאלה בקשר ללימודים

קראתי כאן באחת ההודעות שלא צריך תעודת בדרות בשביל להתקבל לקולג´ בארה"ב אלא צריך לעבור מבחני מיון בלבד...זה נשמע לי מוזר...כי זה לא מה ששמעתי.... מישהו יודע משהו בקשר לזה?

לתעודת בגרות אין משמעות

בארצות הברית. תצטרכ/י לעבור בחינות אחרות שמקובלות בארה"ב. 12 שנות לימוד, כלומר סיום בי"ס תיכון, כן חשוב באוניברסיטאות מסויימות. באופן עקרוני זה תלוי בדרישות הקבלה של המוסד הספציפי.

memyselfandi

New member
יש לי 11 שנות לימוד ובכיתה האחרונה

פרשתי...ועכשיו אני התכוונתי להשלים את הבגרויות שחסרות לי כדי ללמוד בניו-יורק...אז לפי מה שאני מבינה אין לי טעם לעשות את זה אלא להיבחן רק בבחינות האלה שצריך אותם לארה"ב?

הכי טוב זה להכנס לאתר של כל קולג´

ולקרוא מה הדרישות שלהם, זה משתנה מקולג´ לקולג´. אתה גם יכול לשלוח לרובם אי מייל ולשאול אותם.

כבר הבהרתי

שלתעודת בגרות אין כאן משמעות, אני לא מבינה מה השאלה הנוספת, אם יש כזאת.

AmericanEagle

New member
לפי הבנתי, יש לעשות מספר בחינות

דבר ראשון, שצריכים לעשות זה את בחינת ה scholastic Assessment Test או ידוע בכינוי SAT, לפי מיטב ידעתי, רוב כמעט מוחלט מקולג´ים בארצות הברית דורשים את זה. בחינה שנייה, שצריכים לעשות רק עם אתה לא דובר השפה האנגלית זה TOFEL - Test of English as Foregin Language. בבתי ספר בוא מלמדים אנגלית, לפעמיים לא עושים את הבחינה הזו, למרות שיש קולג´ים שזה חובה. אני לא בדיוק מבין, מה הבדל ESL -English as second Language or EFL - English a Foregin Language מי TOFEL, אני מעריך ש ESL או EFL - הם הקורסים עצמם ו TOFEL זה הבחינה עצמה. בכל מקרה, אני יודע על מכון שמלמד SAT, ESL ברמת גן. מקווה שזה עזר American Eagle.

memyselfandi

New member
../images/Emo51.gif

כן שמעתי משהו על הבחינות האלה אבל חשבתי שזה בה בנוסף לאיזשהו ממוצע של בגרויות(תלוי האוניברסיטה)שכל אוניברסיטה דורשת... תודה על התשובה!

למעלה