שאלה בקשר ללינוקס (דהההה...)

ofirgaon

New member
שאלה בקשר ללינוקס (דהההה...)

פירקתי מחשב ישן שלא עבד וניסיתי לגרום לו לעבוד בעזרת החלפת ספק כוח, לא עבד, לא משנה, חפיף, ויתרתי (פגע בו ברק לפני כמה שנים). מצאתי את ההרדיסק הישן שלי 2.5 ג´יגה והחלטתי אוי איזה יופי אני אשים אותו במחשב החדש, ואשתמש בו ורק בו למטרות לינוקס, וככה אם תהיה בעיה אז אני לא אצטרך לפרמט את ההרדיסק של הXP. אז עכשיו חשבתי על בעיה שיכולה להיווצר, האם הלינוקס תוכל לעבוד ככה? כי איך הבוט יפעל? האם הLILO יכול להגדיר בBOOT של C שהוא יריץ את הלינוקס מהכונן הפיזי D או שאני צריך להגדיר פרטישן רק בשביל הBOOT של לינוקס על כונן C ופשוט כל התוכנות יהיו על הכונן D? תודה מראש! אופיר

lizard

New member
אין בעיה

נניח שהדיסק החדש הוא D בעת ההתקנה ההתקנה תשאל אותך איפה להתקין את הלילו. אתה בוחר ב /dev/hda1 למשל. משם זה יעשה את כל העבודה לבד. מיכה

mavor

New member
תיקון קטן

אתה צריך להתקין את ה MBR של /dev/hda1 נדב

lizard

New member
זה תלוי

ולקח לי הרבה זמן להבין את זה. אתה יכול להתקין את הלילו על הMBR שזה באמת /dev/hda או להתקין על הסקטור הראשון של הפרטישן שזה /dev/hda1 וזה למה ? כי כשהמחשב עלה לי הוא נתקע ה LILO , ממש בשורה הראשונה. אני חושב שזה בגלל הSWAP אבל לא בררתי את זה לעומק. אצלי הSWAP הוא בחלק החיצוני של הדיסק (סקטור 1 עד WHATEVER) והמידע בחלק הפנימי. מיכה

mavor

New member
טוה ממלץ

אפ פעם זה לא זעיון טוב לסים את ה SWAP בהתחלת הדיסק זה פשות מקור לבעיות מה גם שזה מקצר את חיי הדיסק (לא בצורה משמעותית אומנהם אבל ...) נדב

למעלה