שאלה בקשר למאמרים....

roee the king

New member
שאלה בקשר למאמרים....../images/Emo53.gif

שלום, אני לומד בבר אילן במחלקה ללימודי מידע. השאלה שלי נוגעת לקורס "ניהול מרכזי משאבים ולמידה בחינוך" והיא: היכן אני יכול להשיג באינטרנט מאמרים שקשורים לקורס זה? והיכן אני יכול להשיג מידע כללי בנושא לימודי מידע? תודה מראש.

kerenkk

New member
רועי שלום וברוך הבא../images/Emo42.gif

ניהול מרכזי ספריות בחינוך הוא קורס מאוד נחמד וקל, עם מרצה חביב למדי אם אתה מתכוון למאמרים לצורך הכנת העבודה, אני ממליצה על אבסקו EBSCO
מידע כללי בנושא לימודי מידע-תסביר לי למה בדיוק אתה מתכוון ואני אתן לך מה שאתה מבקש,או לפחות אשתדל

מה בדיוק אתה מחפש?

לפי מה ששמעתי מהסטודנטים בקורס, הם אמורים לסכם מאמר מתוך בבליוגרפיה שהמרצה מספק. לפיכך - אין צורך לערוך חיפוש משלך, אלא רק למצוא את המאמרים מהבבליוגרפיה. חוץ מזה, הם צריכים גם לסכם מאמר נוסף, אך על זה תצטרך לשאול מישהו שלומד בקורס.

duli

New member
תחפש במאגרים הבאים

תיכנס למאגרים הממוחשבים של הספריות: פרוקסט, אריק ותרשום כל מיני מילות חיפוש ואז תמצא הרבה מאמרים. רק לא לשכוח לרשום הגבלת שנים. מידע כללי אפשר למצוא באתר המחלקה או בגוגל. יום טוב!

roee the king

New member
תודה רבה לכם!!! ../images/Emo51.gif ../images/Emo53.gif

שלום, ראשית, תודה רבה לך/לכם. אני מחפש בעיקר מאמרים בנושא "צנזורה בסיפריות" או "censorship\filtering" - (רצוי מאמר באנגלית). ידוע לי שהאתר aric יכול לספק לי מאמרים כאלה, אך אינני יודע כיצד להוריד את המאמרים משם. אני רק קיבלתי את הקודים של המאמרים בלבד. צירפתי את האתר aric ששם חיפשתי מאמרים. תודה מראש לכם!!!

duli

New member
פשוט מאוד

כדאי לך ללכת למישהו שעובד שם והוא יסביר לך איך להגיע למאמרים עצמם, החיפוש נעשה דרך אל"ף, ואפר למצוא את המאמרים בספרייה ללימודי מידע- שם הספרניות מאוד נחמדות ועוזרות מכל הלב. בהצלחה!

chenie

New member
אני מכירה את האתר הזה והוא נורא

מסורבל.. אתה יכול להגיע לאריק דרך www.askeric.org גם החיפוש יותר קל (אתה הולך ישר ל-search eric database) וגם מהכתובת הזו אפשר להכנס מכל מחשב! גם מהביית!!! אני גם מחפשת מאמר ליצחקי.. הוא אמר שאפשר לקחת כל מאמר שהוא בנושא צנזורה בספריות בתי ספר שהוא משנות ה-90 ומעלה..

doer

New member
לא מחייב ספריות בתי ספר

אפשר גם ספריות ציבוריות

roee the king

New member
ושוב ת-ו-ד-ה ר-ב-ה לכם!!!..../images/Emo51.gif

שלום, אני שוב מודה לכם על עזרתכם. נכנסתי לאתר eric וקיבלתי מספרים כמו: ED414951 אך אינני יודע כיצד אני יכול להוריד את המאמר הזה. תודה מראש על עזרתכם.

כל הדרכים מובילות ל - ../images/Emo63.gif + יה

עקבתי אחרי ההוראות של chenie, נכנסתי לאתר www.askeric.org ובאמת הגעתי לרשימת מאמרים כמו שבוודאי מצאת כאשר לכל מאמר יש מספר סידורי כמו ED414951 שציינת. המספר הסידורי (אם תלחץ עליו) הוא בעצם קישור לפירוט הנתונים לגבי המאמר ומהיכן הוא לקוח. לאחר שיש לך פרטים אלו, הנך יכול לבצע חיפוש במחשב הספריה באוניברסיטה (אלף) לפי שם המחבר או הכותר, על מנת למצוא את המאמר המלא. לא נראה לי שאפשר למצוא את הטקסט המלא של המאמרים באתר זה. בנוסף, תוכל לערוך חיפוש ברשת על אותו כותר ואולי תמצא אותו מפורסם באתר של כותב המאמר, המוסד אליו הוא שייך או במקום אחר ש - Eric אינו מפנה אליו.

למעלה