שאלה בקשר למדעי המחשב בכיתה י"א-

a B C e

New member
שאלה בקשר למדעי המחשב בכיתה י"א-

קודם כל שלום לכולם :) אני תלמיד בכיתה י"א שנה שנייה במדעי המחשב, שנה שעברה עשיתי 2 יחידות בפסקל (90 סופי) ועוד יחידה בבנית אתרים (99 סופי) אבל השנה אנו לומדים עיצוב תוכנה ומודלים חישוביים, ובזה פשוט הולך לי גרוע, נכשל. אני כבר אובד עצות. אם אני אפרוש מה2 יחידות האלה מה זה יתן לי ומה זה לא יתן לי? האם אוכל להשלים את זה פעם? מה אתם ממליצים או הייתם עושים במצבי, תודה :)

GuestOfHonor

New member
תן לזה בראש

אם אני זוכר נכון את ה 5 יחידות שלי (ובהנחה שלא שינו יותר מדי את החומר - אוטומטים, שפות, רשימות, עצים בינארים, קצת גרפים, וקצת 'עיצוב תוכנה' כמו שהם מגדירים את זה) אז זה משהו שברגע שמבינים אותו, הולך מאוד חלק ולא צריך להיות גאון בשביל זה. ניחוש שלי - המורה שלכם, כמו הרבה מורים במערכת החינוך, פשוט לא מסביר טוב את החומר. במקומך הייתי מנסה לתפוס מישהו או מישהי שמבינים ענין, ושיסבירו לך קצת איך הדברים האלה עובדים ואיך ניגשים אליהם. ברגע שתתפוס את הפרנציפ, אני בטוח שזאת לא תהיה בעיה בשבילך (ואם אתה בי"א יש לך עוד מספיק זמן לתפוס את הפרנציפ). אני מתאר לעצמי שאפשר להשלים את הבגרות הזאת, אבל פשוט חבל לא לתת השקעה לא גדולה ולתפוס את העניין.

vinney

Well-known member
כשמשהו לא הולך לך גרוע

פשוט תנסה להסתכל על זה מזוית אחרת. המורה שלך לא יודע ללמד? תלמד לבד - יש באינטרנט מספיק אתרים ואנשים שיסבירו לך כל אחד ואחד מהנושאים אותם אתה צריך ללמוד. ויקיפדיה/פורומים שונים ומשונים - בכיף. כמו שאמרו לך, זה לא באמת כזה קשה, ברגע שאתה מבין את העקרון - זה אפילו די קל.

gil levi

New member
מצטרף לעצות של קודמיי.

באופן עקרוני, בשביל לקבל ציונים טובים (אם זה כבר חומר לא ממש קל), צריך "להבין את החומר" (להבין מה זה עץ בינארי, מה זו רשימה וכו'. ז"א, להבין את עיקר מה שנלמד בכיתה) ולהכין תרגילים. תשאל את עצמך אם אתה באמת עושה את שני אלה (אני זוכר שלא עשיתי ובאמת לא הצלחתי בהתחלה ב2 יחידות בכיתה י"ב). אם יש חומר שנלמד בתחילת השנה שאתה לא סגור עליו, אז תשלים אותו. אתה יכול להיעזר בפורום או לנסות לקבוע שעה עם המורה שיש לו חלון והוא יסביר לך את החומר. העניין הוא שהחומר הבא בדר"כ מתבסס על החומר הקודם, ואם לא מבינים היטב את החומר הקודם אז מאוד קשה לשלוט בחומר הבא. זו הייתה בעיה די רצינית שלי בתיכון ובסמסטר א', שלא טרחתי להבין/להשלים את החומר שהמורה לימד בכיתה. ל 5 י"ל יש בונוס כשמחשבים ציון התאמה לאוניברסיטה, אז אני ממליץ לך לא להתייאש, לחשוב על העצה הקודמת, להשקיע קצת מאמץ והכל יהיה בסדר. בכל מקרה אל תפרוש, מקסימום תוציא ציונים נמוכים ב2 י"ל האלה. אני מניח שאפשר לשפר אח"כ. בהצלחה!

a B C e

New member
תודה לכולם, + תגובה

המורה שלי הוא האנטיפט הכי גדול שיכול להיות, הוא לא מוכן לעזור אחרי שעות הלימודים ואם אני אגיד לו משהו על זה (יענו שאני צריך עזרה) הוא ילעג לי. לכן אני צריך לחשוב על משה ואחר, לא יודע ממש לא הולך לי בזה השנה. אתם מכירים איזה אתרים שמסבירים את זה ונותנים תרגילים? תודה :)

vinney

Well-known member
יש בקישורים של הפורום

לפחות בנושא האוטומטים לא חסר שם, גם לגבי מבני נתונים יש כמה אתרים. אומנם מדובר בקורסים אוניברסיטאים, אבל העקרונות הם אותם העקרונות, ולא תתקשה להבין אותם. כמובן שיש גם את הויקיפדיה, לכל מושג שם יש הסבר לא רע + כמה קישורים לקריאה נוספת. וכמובן שאם יש לך משהו שעדיין לא ברור, אתה יכול גם לשאול אותנו פה ונשמח לענות.

gil levi

New member
לא נורא.

צירפתי קישור לפורום לימודים ושיעורי בית, אני בטוח ששם תוכל למצוא סיכומים וקישורים לאתרים עם חומר. אם אתה לא מצליח, אתה תמיד יכול לשאול כאן. בהצלחה!

p k a k

New member
../images/Emo32.gif

השיעמום הנורא הזה, עם מורים ברמה נוראית. אתן לכם כמה ציטוטים חביבים: "pow() זו פונקציה שמורה, ואסור להשתמש בה!". "רקורסיה זו פונקציה שמריצה לולאה!" הרמה של משרד החינוך איומה. פרשתי על הורדת ציון בגלל הברזות (20 נקודות - לקבל 80 במקצוע הזה - פאדיחות). בכל אופן, המלצתי על ספר נהדר בנושא שעזר לי באחד המבחנים ונימצא הוא בטאגליינס: "ספרים נבחרים". בהצלחה.

GuestOfHonor

New member
מורים למדעי המחשב

אם הם באמת היו שווים משהו, יותר סביר להניח שהן היו הולכים לעבוד בהיי-טק, לא? (קצת לא יפה להגיד, אבל מישהו צריך)

p k a k

New member
ובכן.

בכיתה ה' יכלתי להסביר את החומר בצורה טובה יותר מהמורה שהייתה לי במקצוע (מעדיף ללמוד מהספרים של או"פ לבד). אני, הייתי מצפה (עד כמה שאפשר) ממשרד החינוך לשווק מורים המבינים את החומר. אני בכלל מתפלא שיחידות צבאיות ועסקים קטנים נוספים רואים בציון במגמה הזאתי כעל דבר המעיד על ידע או יכולת אישית (בושה וחרפה). בכל אופן, אאעגל את הרעיון ואחתום את "הדיון" כאן. מי שבאמת אוהב מחשבים, ומבין מהחיים שלו יפרוש מהמגמה בכדי לשמור על שמו הטוב, ולנצל את הזמן שהמגמה לוקחת לדברים מועילים יותר (לבנות שורד למשל
).

Raph Rulz

New member
אין לך מושג עד כמה אני מבין כי...

אני נמצא בדיוק באותו מצב רק שאני בי"ב. אנחנו 3 ילדים!!! בהקבצה... השניים האחרים מריצים ואני בקושי צולע אחריהם. אני בכלל רציתי לפרוש מזה בי"א אבל המנהל שלי דחף אותי בכח ואלוקים יודע רק איך הצלחתי בסוף.. מחשבים זה לא כזה נורא. עד הבגרות זה יסתדר. בהצלחה
רפאל

למעלה