מוסים..
הרעיון של מוס הוא המקצפת.. - כליאת אוויר בתוך כיסים. ניתן להשיג את המטרה בדרכים שונות: בשימוש בביצים שרשראות החלבון הנפתחות, כולאות את בועות האוויר ויוצרות את המרקם האוורירי. בשימוש בג'לטין לעומת זאת התהליך שונה.הג'לטין הוא בעל כושר ספיחת מים. הוא תופח ויוצר קריש (ג'ל) המחזיק את התערובת המוקצפת. ואילו במוס המכיל שמנת מתוקה, מי שיוצר את המבנה כולא האוויר הם החלבונים בשיתוף פעולה עם גרנולות השומן. כל אחד מהמקרים נבדל במרקם, ביציבות לאורך זמן, בטעם ובכמות הקלוריות למנה...