שאלה בקשר למועדפת

שאלה בקשר למועדפת

שהייתי בכנס משתחררים אמרו לי בפרוש שאם אתה עובד בבית מלון בתור מציל בבריכה או בתור ברמן אז מכיוון שיש לך מקצוע לא תחשב עבותדך כעבודה מועפדת. אך כרגע בזמן שאני עושה את קורס המצילים כולם שם אומרים שיש מקומות שכן מקובל שהמציל יחשב כעובד עבודה מועדפת ויקבל מענק כמו כולם, אפילו גם אם אני אעבוד בתור פקידת קבלה. האם הדבר נכון? מישהו שמע על כך?

DoubleD

New member
תשובה

ברגע שתבוא לבית מלון ותיידע אותם שכוונתך היא עבודה מועדפת - הם רושמים אותך בצורה שונה. העבודה בשטח היא עבודת המקצוע שלך. למשל ברמן שעשה קורס ברמנים הוא בעל מקצוע (מצד שני הם לא ישכרו מי שלא עשה קורס כי מבחינתם הוא לא מוסמך) אז מה שהם עושים זה "רושמים" אותך בתור "עוזר ברמן".. בשטח- כמובן שאתה ברמן ואין דבר כזה עוזר :) כנ"ל מציל מוסמך יחשב בניירת שלהם בתור "עוזר בריכה" או משהו בסגנון. זה לא פוגע בשום דבר, זה רק המינוח שמקובל לפי המדיניות הזו. שורה תחתונה: כל עבודה בבית מלון יכולה להחשב בתור מועדפת. הדבר הכי חשוב זה ליידע את המעסיק בנידון.

תודה לך! ויש לי עוד שאלה

אם אני מתחיל לעבוד מועדפת באילת ואחרי שלושה חודשים אני עוזב, טס לחול וחוזר אחרי שנה... אני יכול להמשיך את העבודה המועדפת בתל אביב למשל?

DoubleD

New member
כן, פירוט:

מיום השחרור יש לך חצי שנה לעבוד במועדפת על מנת להיות זכאי לה במשך שנתיים למה התכוון המשורר ? אם אתה רוצה להבטיח לעצמך תקופה של שנתיים מיום השחרור בו תהיה זכאי לכספי המועדפת (רצוף או לא.. זה לא משנה) אתה צריך לעבוד לפחות יום אחד בלבד !! במהלך החצי שנה הראשונה אחרי השחרור בעבודה שנחשבת כמועדפת. לפי השאלה שלך: עשית 3 חודש באילת ? טסת, 12 חודש, חזרת = עכשיו אתה 15 חודש אחרי שחרור נשאר לך 9 חודש להשלים 3 או 4 חודשים בערך של עבודה מועדפת (כמדומני 160 ימי עבודה לא רצופה)
בגלל זה תמיד כדאי לנסות מועדפת בהתחלה, כך זה משאיר לך אופציה בעתיד לממש את מענק המועדפת :) בהצלחה

ואם אני משנה עבודה

כלומר עבדתי באילת בבית המלון ואז הלכתי לעבוד בתחנת דלק... זה משנה או לא משנה?

למעלה