שאלה בקשר למו"מ

tsahallah

New member
שאלה בקשר למו"מ

אני די מתחילה באי ביי ורוצה לנסות לשווק מוצרים אני רוצה לגשת לבעלי חנויות ולהציע להם למכור לי תמורת עמלה מסוימת % ממחיר הקניה שלהם + מע"מ איזה % נראה לכם פיירי?

ACE OF SPADES

New member
אהלן טל:

קודם כל WELCOME . רעיון יפה יש לך ... אני מקווה שיצליח לך . הייתי שמח לעזור לך בעניין ה-% אבל מעולם לא התעסקתי בצד כזה של מסחר ולכן אני לא רוצה לזרוק סתם מספרים באוויר , אני בטוח שיהיה אותו אחד שכבר חשב גם על זה ויעזור לך . אבל אני כן יכל לנסות לתת לך כיוון מחשבה: חשוב תזכרי שכאת לוקחת יוזמה כזאת , את לוקחת על עצמך את עמלת הפירסום + עמלת מכירה + עמלת פיי פל . עמלת הפירסום יותר רלוונטית במקרה הזה כי אם את לא מוכרת את המוצר את משלמת מכיסך שלך! , אלה אם כן אותה חנות תסכים גם לשלם במקרה ולא מצליח למכור. את גם חייבת להיות עדכנית במלאי החנות , במידה ומכרת אבל המוצר לא נמצא בחנות והוא מתעקב רבות , הפידבק הרע שיבוא בעקבות העיסקה הזאת , יהיה כולו עליך! ויכל סתם לגרום לך טרדות מיותרות . כנ"ל גם לאיכות הסחורה. מה שאני מציע לך : לבדוק עם בעלי החנות או לפחות לגשש לראות באיזה מחיר הם יתנו לך , ואז לעשות חישוב של כל התשלומים שמתלווים ולראות כמה רווח יכל לצאת. יתכן ולא יצא לך בכלל רווח ששווה לנסות לעבוד עליו בכלל. עדיף לך נראה לי , לנסות לגשת ישר ליבואנים\ספקים\מפעלים , ודווקא לנסות לדבר ישירות איתם , במידה ומישהו יסכים לעבוד איתך % הרווח מהמכירה של המוצר יהיה כולו שלך , ולא יהיה עוד גורם כמו חנות שלמעשה בסך הכל מתפקד כעוד גורם ששומר את המוצר בשבילך . הרי אם את פונה לחנות ומוכרת בשבילם אז החנות מיותרת לגמרי ומבחינתם סבבה , הם קנו מוצרים , שמו במחסן ואת קונה מהם במחיר יותר גבוהה מהמחיר שאותו הם קנו בלי שהם יעשו כלום. ועוד פרט חשוב: עדיף ורצוי למצוא מוצרים מהארץ MADE IN ISRAEL , הסיבה לכך היא שאם שב-EBAY אנשים מוכרים מכל העולם , ואם למשל המוצר מיוצר מסין , תהיי בטוחה שיש סינים או אחרים שעובדים ישירות עם סין שמוכרים את המוצרים במחירים שאת לא תוכלי להשיג מהיבואן בארץ . בגלל שהיבואן בארץ משלם מליון ואחת עמלות עד שהמוצר מגיע אליו וגם הוא רוצה להרוויח בסופו של דבר נכון? הרווח המקסימלי במצב שכזה יהיה להגיע ישירות אל הספק בסין (והרבה ישראלים עושים בדיוק את זה , אני למשל נמנה בינהם) . במוצרים שמיוצרים בישראל אין לך עלויות של הובלות , מכס ... שאלה הובלות רצניות ביותר . אבל כמובן שהכל גם תלוי במוצר ויכל להיות שמוצר כל כך שווה שכדאי ללכת עליו ויהי מה. מקווה שתרמתי טיפה. בהצלחה.

tsahallah

New member
סין זה לא חשש לזיופים?

בכל מקרה אני די מתחילה וזה רק בלשון המעטה ולא נראה לי כרגע לייבא סטוק מסין או מכל מקום אחר לצורך העניין. דרופ שיפינג גם נראה לי קצת ריסקי כרגע. בכל מקרה יצרתי קשר עם 2 משוקים גדולים אחד לא הסכים לדבר איתי בלי שיהיה לי רשיון עסק. עדיין אין לי, חשבתי לחכות עם זה קצת אבל אולי בכ"ז כדאי. השני דוקא דיבר איתי אבל אמר שהם לא מעודדים מכירות באיטרנט. כלומר אם יש לי חנות פיזית ואני מזמינה מוצרים אין לו שליטה על מה אני עושה אח"כ אבל הוא לא מוכר רק לשם מכירה באינטרנט. די מצחיק כי דוקא מוכרים את המוצרים האלה באי ביי ובכלל באתרים בעולם. גם באופן רשמי מטעם החברות המיצרות. שבוע הבא אני אנסה לדבר עם עוד ספקים, אולי קטנים יותר. אגב, נראה לי שהיום יש מוצרים שבכונה משוים את עלותם ברחבי העולם כולל במדינה המיצרת בגלל האינטרנט והאפשרות לשבור את השוק כי למעשה עלות היצור של המוצר זניחה לעומת עלויות השיווק והמיתוג. לדוגמה מוצר שמיוצר בהולנד ועולה מאה יורו שם. למה שאני כישראלית אשלם עליו 200 יורו אם אני יכולה להזמין אותו באיביי או באיזה אתר במאה? יש מבין? אז היבואנים לא ירצו ליבא את המוצר שלי לא משתלם להם. do i make sense?

ACE OF SPADES

New member
דווקא כן משתלם להם:

אל תשכחי שאומנם האינטרנט התקדם מאוד , אבל עדיין רוב גורף מ אוכלוסיית העולם רוכשת מוצרים שלא על גבי הרשת.

למעלה