שאלה בקשר למזגן וחשמל

fireman

New member
שאלה בקשר למזגן וחשמל

יש לי באחד החדרים מזגן חדש שהתקנתי, מזגן עילי קטן של 1.5 כ"ס....מחובר לשקע רגיל (לא תלת) בחודשים הראשונים הכל עבד מצויין ויש לציין שהמפסק עליו יושב המעגל שאליו מחובר המזגן הוא 10B (אני יודע שבגדול זה לא מתאים) אבל זה עבד... לאחרונה מסתמן מצב דיי מוזר שבהפעלת המזגן בחימום המפסק נופל ובהפעלת המזגן בקירור הכל עובד כשורה... ממה שידוע לי צריכת החשמל של מזגן בקירור היא יותר גבוהה מבחימום כך שהמצב הזה נראה לי מוזר משהו.... רעיונות?

שאלות הבהרה

1. האם ה"מפסק" אותו אתה מציין נמצא בלוח הנתיכים ומה כתוב בחזיתו? 2. האם המפסק נופל בהדלקת המזגן או בסמוך להדלקה, או באמצע העבודה?

מאגר

New member
תוספת לתשובה

ואם הקו הזה מחובר לעוד מספר דברים הרי שהו עובר את גבול יכולתו של הנתיך ואז הוא קופץ הוא אינו קופץ מידית עם הפעלת המזגן

fireman

New member
כבר כתבתי שזה

מפסק 10B כך שהוא בטוח נמצא בלוח הנתיכים. הוא נופל עם הדלקת המזגן בהפעלה בחימום

מאגר

New member
אסור להחליף ל-16AC כי החוטים שם

הם חוטים של 1.5מ"מ ואינם מתאימים על פי חוק לנתיך גדול יותר אם רוצים לעשות דבר כזה יש להחליף את החוטים אבל אז הוא לא יכול לשמש כקו מאור.

fireman

New member
כמו שכתבתי כאן בעבר

אני עד היום מכבה שריפות בתוך הבית בגלל תקלות במערכת החשמל בבית הזה...ע"ע חשמלאים מוסמכים. הקו לא מיועד רק למאור, על הנתיך הזה "יושב" חדר שלם ועוד חצי חדר, גם תאורה וגם שקעים..... במידה ותבוצע החלפה של החוטים....אני מאמין שלחוטים 2.5...האם מספיק להחליף את החוטים מהנתיך ועד לקופסא בתקרה או שצריך להחליף את כל החוטים של כל המעגל? ממה שראיתי בבדיקה זריזה בלוח החשמל כל החוטים הם 1.5 מלבד החוטים של השקעי כוח של המזגנים שהם 2.5 (מלבד המזגן החדש שבחדר)

מאגר

New member
הוא שאמרתי החוטים לא מתאימים לנתיך

ברור לי שהקו מזין את החדר ואת כל השקעים בו ובעוד חדר כי כך עשה את זה החשמלאי כאשר נתנו לו לתכנן את החשמל בבית הוא חיפש מה שזול בשבילו מבלי לפגוע בחוק החשמל אבל זה לא אומר שזה טוב בשביל המשתמש אם ברצונכם להלחיף את הנתיך יש להחילף את כל החוטים של השקעים ל 2.5. מ"מ

wil

New member
לדעתי אפשר להשאיר 10A

1.5 כ"ס לא אמור בכלל לעבור 10A (כמובן אם אתה לא מעמיס בו-זמנית מכשירים כבדים אחרים, אלא רק תאורה וכו') - הבעיה שלך רק בהדלקה. אני חושב שאין בעיה להחליף את המפסק בלוח (ע"י חשמלאי מוסמך, כמובן) לאחד של 10 אמפר אבל עם עמידות גבוהה יותר בזרם התנעה. (B לא מיועד בעיקרון להתנעת מנועים) אין להחליף המפסק לערך גבוה יותר מ10 אמפר - בגלל החוטים כמו שכבר אמרו פה. מה שכן אפשר לעשות זה לסלול מעגל חדש של 16A מהלוח הראשי אבל זה עלול להיות כרוך בחציבות בקירות וכו' ולא נשמע שזה מה שאתה רוצה.

wil

New member
הערה

אצלי עובדים מזגן 1 כ"ס ותנור אמבטיה על מעגל אחד של 10A (משתדל לא להפעיל ביחד אבל הופעלו ביחד בטעות פעם אחת והפלא ופלא הפקק לא קפץ).

מאגר

New member
ל-AIL טעות חמורה בידך

גם בתשובה וגם בהערה. נכון שזה יכול לעבוד אבל, גם אדם חיי מעשן שותה אוכל ואומר אני עושה את זה כל הזמן ואני בריא. הוא רק לא יודע שזה תהליך שלוקח זמן ולפתע הוא מקבל התקף לב ונעשה נכה בליבו, ומפסיק לעשן מפסיק לאכול ולשתות. אז בכדי לא להגיע למצב הזה עדיך לעשות את הכל בזהירות ומחשבה. כי אינך יודע באיזה גיל הבית, כיצד ניבנתה מערכת החשמל שם. רצוי מאוד ללכת לפי החוק, כי במקרה של שרפה עשוי השמאי של חברת הביטוח להמליץ לא לפצות, כי נעשו עברות במערכת החשמל וכתוצאה מזה הייתה השרפה. וכבר היו דברים מעולם והאמן לי שאני מכיר את אותם מקרים אחרי כל כך הרבה שנות ניסיון במקצוע ובענף הבניה.

fireman

New member
הבית בעקרון ישן אבל מרבית מערכת

החשמל דיי חדשה, לא יותר מ9-10 שנים חלק נכבד ממנה הוחלף לפני שנכנסנו לבית בגדול אני גם לא מחפש להשקיע יותר מידי כי בכל מקרה זה בית שנעזוב בקרוב על המעגל הקיים באופ כללי, לא יושבים צרכנים גדולים, 2 מנורות של 2 חדרים ואולי 3 שקעים כשרק אחד מהם משמש להפעלת מחשב\טלויזיה מקסימום.

wil

New member
אני לא מציע חלילה לעבור על החוק!

לכן הדגשתי שאין להתקין חצי-אוטומט מעל 10 אמפר מבלי להחליף את כל החוטים! למיטב ידיעתי החלפת המפסק למפסק בזרם זהה (10A) אבל עם עמידות גבוהה יותר בהתנעה, אינה מפירה את החוק - תקן אותי אם אני טועה. ולגבי הדוגמה שלך לגבי מה לא בריא - אני מודע למצב, ולכן אני מקפיד לא להפעיל את 2 המכשירים הכבדים הנ"ל במקביל. (ההפעלה הבודדת שציינתי היתה ע"י אורח שלא מכיר כמובן את החיווט בבית
) יתר העומס על הקו הוא תאורה+אביזרים קלילים (מחשב, טלפון וכו') בלבד.

fireman

New member
אני אנסה את הרעיון

להחליף למפסק 10AC במקום B.... במידה ולא יעבוד.... נחליף את המעגל כולו.... (את הנ"ל כמובן יבצע חשמלאי מוסמך) חציבות לא יהיו לדעתי מאחר ואני לא מתכוון ליצור שינוי כלשהו במיקומם של שקעים וכדומה....זה יהיה פשוט להוציא חוטים ולהכניס חוטים חדשים....

wil

New member
בהחלפת המעגל כולו אתה עלול להיתקל

בבעיה שלא ייכנסו לך בצינורות מספיק מוליכים של 2.5 ממ"ר כמו שיש לך כיום. כדאי לבדוק טוב טוב כדי לא ליפול על שטות כזו בסוף העבודה...

למעלה