שאלה בקשר למייאדנק

נטלי 100

New member
שאלה בקשר למייאדנק

זה נכון שלא כתוב שם כלום? ---------------------> ~נטלי~

R e A

New member
לפי מה שאני הבנתי...

האומן שיצר את האנדרטה לא סיפר על משמעותה, וכל אחד רואה בה משהו אחר. אני ראיתי בה את המילה HAIM לא יודע מה איתכם:X וגם קשה לי להאמין שהאומן סתם החליט לבנות פסל בצורה כלשהי. חייבת להיות משמעות מסויימת.

izikd

New member
אחת הפרשנויות שאני שמעתי:

האנדרטה עומדת יחסית בפתח המחנה, והיא מתארת באמצעות מסת הבטון הענקית הזאת את המעמסה הענקית שיש לאדם שמגיע למחנה (העמודים התחתונים, התומכים, הם הרגליים בעצם).

irashady

New member
זה מה שאמרו לנו...

קשה להתעלם מהגודל של זה... ובמיוחד מתי שנכנסנו למדרגות שקצת לפני האנדרטה... ואז עלינו מהצד השני שלהן, המדרגות האלה ממש מלחיצות... אני הרגשתי ממש פחד כשעליתי בהן... כאילו האנדרטה הולכת ליפול עלינו... קשה לראות את הסוף של המדרגות, או להסתכל למעלה... אמרו לנו שזה גם חלק מהמהות של הבניה הזאת...

Old Cat

New member
זה בדיוק הענין

אין מלה מוגדרת, כל אחד יכול לראות מתוך דמיונו, מחשבותיו, להצמיד לצורה הגושנית את פרי תפיסת עולמו שלו. האנדרטה הוקמה ע"י הפולנים שגם שיקמו את המקום לכלל מוזיאון ומתחזקים אותו.

izikd

New member
עוד דעה מעניינת:

עוד משהו שקראתי זה על העניין של הגודל של הדבר, והעניין שהאנדרטה מיועדת לשרוד דורות על-גבי דורות, כדי לזכור ולהזכיר את הדברים הנוראיים. סוג של מאוסוליום.

trigotrigo

New member
לגבי אנדרטאות סובייטיות

הגודל הוא לא רק בשביל להזכיר לעולם, אלא יותר בגלל השקפת העולם המונומנטלית של הסובייטים לעשות הכל ובגדול.

Gal isr

New member
אני לא חושב שכתוב שם משהו

אנחנו יותר דיברנו על המדרגות... איך העלייה יותר קשה מהירידה. איך יש בדרך למטה מעין "פתח" יציאה החוצה לדרך אחרת..אבל מי שלא יצא אז- אין לאן... דיברנו על זה שבעלייה אתה רואה את השמיים, לא יודע מה יש שם, ואז מגיע למעלה- ורואה את הזוועה.

ixmix

New member
והשאנדרטה עצמה היא כמו שער

כניסה ענק ומוזר אל המחנה, שער כניסה לאחר הירידה והעליה ולא שער יציאה.

or001

New member
הכוונה היא שהיה קל להיכנס למיידנאק

וקשה מאד לצאת.

Gal isr

New member
בדיוק מה שכתבתי

הירידה ("הכניסה") הייתה יחסית קלה, עם דלת מילוט אפילו למי שרצה לצאת, אבל אח"כ...אין כלום יותר- המדרגות נהיות תלולות ותלולות יותר.

irashady

New member
חחח בדיוק כתבתי על המדרגות...

זה פשוט מפחיד שאתה לא יכול לראות מה יש למעלה...

trigotrigo

New member
זה צירוף אותיות ברוסית

שאין לו משמעות כמלה אחת, אז טכנית כן, לא כתוב שם שום דבר.

Gal isr

New member
משהו שמישהי כתבה על האתר:

ביומן מסע של האוטובוס שלי: "אנחנו יורדים למטה, והירידה למטה קלה, מתונה, חלקה- כאילו סללו לנו את הדרך למטה. אני הולכת, ומשני הצדדים חונקות אותי אבנים, סוגרות עליי. פתאום דרך מפלט, פתח. נורא קל היה לבחור ללכת בדרך הזו, הדרך אל המוות. אך אני בחרתי בחיים, והעלייה אל החיים קשה, תלולה, מדכאת. הרגשתי כמו בקריעת ים סוף, אבל אין מים, אין סימן חיים, יש רק אבנים, אבנים דוממות, מתות... ואני, אני עליתי למעלה, יצאתי החוצה- לחיים. והם, לא."

gold ayelet

New member
לנו הסביר ככה:

אני כותבת מתוך היומן שלי... "בפתח יש אנדרטה ענקית שכביכול מדברת ומעבירה מסר יש שיפוע שיורד לתוך מיידנאק לשם אף אחד לא מגיע מרצון אלא מדרדרים לתוכו. "גם כי אלך בגיא צלמוות" יש אבנים סלעים וזיזים במישור והם ממוקמים מעליך ומאיימים עליך ממאידנק לא יוצאים!! המדרגות למעלה בנויות בצורה שתקשה על אנשים לעלות בהם והם ממחישות את הקושי הרב לצאת מהמחנה וגם אם נצליח לצאת נזכור את זה כחוויה קשה ,כעול כמו אבן שתרבוץ עלינו עד יומינו האחרון. הארכיטקט שתיכנן את זה עשה זאת בצורה לא נוחה שאי אפשר לטפס בכוחות עצמך וזה מסמל את המוות" יש לי תמונה יפה משם אם תסבירו לי איך מקטינים את התמונה כדי שאני אוכל להעלות אותה למחשב אני אשמח

למעלה