שאלה בקשר למיסוי, בעסק של דירות להשקעה בחוץ לארץ לישראלים

שאלה בקשר למיסוי, בעסק של דירות להשקעה בחוץ לארץ לישראלים

שלום לכולם, אני חדש בפורום.
אני מתחיל להציע שירות של שייוק דירות להשקעה באנגליה לישראלים, כי התשואה באנגליה הרבה יותר גבוהה עד 15-20%
רציתי לדעת מה לגבי מיסים על השכר טירחה שאגבה מלקוחות.
אני יודע שאני לא אמור לשלם מס כפול. אבל איך זה בדיוק עובד?
אני גר כעת באנגליה, ומחפש לקוחות ישראלים.

אם אתה תושב אנגליה

ועושה עסקים באנגליה
למה אתה חושב שעליך לשלם מס בישראל?

כלומר- מתווך ישראלי שמוכר דירות לאנגלים לא משלם מס באנגליה...

אלא אם התמונה אינה שלמה?

זה לא העניין, אנסה להיות ברור יותר

ל - "רואה חשבון". תודה על העזרה. אני אנסה להסביר למה התכוונתי. אני גר באנגליה. דוגמא : יש לי לקוח בישראל שרוצה להעביר לי תשלום בעבור עבודה שביצעתי לו.
הוא מתכוון להעביר את התשלום לחשבון בנק שלי באנגליה. האם ייקחו לו מס בישראל על התשלום שהוא מעביר, בגלל תשלום לתושב זר?
כמובן שאני יודע שעל מה שאני מקבל אני משלם מיסים באנגליה, כתושב אנגליה.

תודה מראש על העזרה.

OK

על פי החוק, הבנק בעת ביצוע ההעברה הבנקאית אמור לנכות מס במקור אלא אם יש לך פטור.
בפועל, יש דרכים לעקוף זאת. למשל: במקרה שלך, לקוח הקונה נכס בבריטניה- יש הגיון בכך שיהיה לו גם חשבון בנק שם אליו יתקבלו ההכנסות.
העברה מחשבונו בישראל לחשבונו בבריטניה איננה ארוע מס ואז הוא משלם (הן על הנכס והן את ההוצאות מסביב) מחשבונו בבנק בריטי

הבעיה, רוב הלקוחות שלי ישראלים בלי חשבון בנק בריטי

ני יודע שאני צריך לשלם פעם אחת, כי אין כפל מס. אין היגיון שפעם ראשונה ינכו מס בהעברה (ישראל), ופעם שניה ינכו מס באנגליה על ההכנסה שלי.

מה אני עושה אם ללקוח אין חשבון בנק בריטי?

ואגב תודה רבה על עזרה. ואם יהיה לי לקוח שרוצה להתייעץ עם רואה חשבון על
הדירות שהוא קונה להשקעה באנגליה - אני אשמח להפנות אותו אליך.

על פי התקנות

העברה של סכומים קטנים יחסית פטורה מניכוי במקור
בנוסף- העברה באמצעות כרטיס אשרא/ פייפאל אינה "נופלת" במסגרת חובת הניכוי (לקונה בתקנות שאפשר להרוויח ממנה)
את הכסף ה"גדול" (התשלום על הנכס) הרוכש מעביר בין כך לידי הקונה כך שאתה לא בתמונה.

הלאה- יש אמנה למניעת כפל מס בין ישראל לבריטניה כך שאם בכל זאת ינכו מס בישראל, הוא יעמוד לזכותך שם (כמה ואיך בדיוק, דורש ייעוץ פרטני מול הרו"ח הבריטי שלך).

למעלה