שאלה בקשר למיסוי

fnord0

New member
שאלה בקשר למיסוי

שלום לכם אנשים נחמדים. אשתי ואני מהגרים מישראל לארה"ב ב-8 בפברואר, כלומר 8 ימים מאוחר מדי.
לי מחכה שם עבודה בחברה אמריקאית, ואשתי (שהיא בעלת אזרחות כפולה) גם כן תעבוד במשרה מלאה. אני כנראה אבקר בארץ מדי כמה חודשים לצרכי עבודה. מה עלינו לעשות כדי לא להיחשב לתושבי ישראל בשנת 2004, למרות העזיבה המאוחרת? אין מצב שבו נשלם למדינת ישראל מיסים על הכנסותינו בארה"ב.

xyzusa

New member
למה את המתכוון 8 ימים מאוחר?

מה קורה עד ה 31/1/04 ומה קורה לאחריו?

fnord0

New member
למס הכנסה פתרונים...

לפי התקנות החדשות, רק ישראלי שעוזב את הארץ במהלך חודש ינואר (בכל שנה) לא ייחשב לתושב ישראל בשנה הראשונה לעזיבתו ולא יידרש לשלם למדינת ישראל מיסים על הכנסותיו בחו"ל באותה שנה. (אני יודע שזה לא הנוסח המדויק - במקור מדובר על שהייה של עד 30 יום בשנת העזיבה לאחר מינימום שהייה מסוים בשנתיים שלפניה, אבל בפועל זאת המשמעות עבור רוב הישראלים המהגרים לחו"ל)

xyzusa

New member
אז ככה:

הרפורמה במס אומרת את הדבר הבא: כל עוד מרכז חייך נחשב בישראל אתה חייב בדיווח לשלוטונות המס. ותשאל "מהו מרכז חיי" ואענה: הם בודקים מה השארת מאחורייך בארץ: האם אתה משכיר דיהר, האם טתנ מנהל חשבונות בנק פעילים, האם יש הכנסות והוצאות. במידה וכן - סביר כי חלה עלייך חובת הדיווח. בכל מקרה יש אמנת מס' בין ארה"ב לישראל ומה שתשלם מתוקף היותך עובד בארה"ב יקוזז ממה שעלייך לשלם בישראל והם גם מכירים בהוצאות כגון דיור וטיסות וכו' - כך שיש לשמור עדויות וקבלות לכל הנ"ל. בכל מקרה - סע לשלום ותשקול לקחת רו"ח ישראלי או אמריקאי כזה המכיר את החוק הישראלי והוא ילווה אותך לאורך תהליך הגשת הדו"ח (שזה לא לפני דצמבר 2004). בהצלחה!

bevit

New member
לא משאירים כלום

די ברור שאם יבדקו, יגלו השלטונות מהר מאוד שאת כל הקשרים עם ישראל שרפנו, ושהיא אפילו לא פינה צדדית בחיים שלנו. השאלה היא איך לחסוך את הבדיקה? איך אפשר פשוט לטוס ולשכוח מהכל? ותודה על התשובה.

bondi22

New member
מאלי - תשובה

שלום לך, תראה, פקודת מס הכנסה קובעת שתי חזקות לכך שיראו אותך תושב ישראל לצרכים פיסקליים, לצרכי מס הכנסה, קרי בחיוב במס על הכנסותך שיופקו בארה"ב. 1. לכאורה, קיימת בעיה, כי הנך מתכוון להעתיק את מקום מגוריך לארה"ב בחודש פברואר, (שהיה של יותר מ- 30 יום בשנת המס 2004) ומאחר שבשנה הנוכחית ובשנתיים הקודמות (2003, 2002), סביר להניח כי שהית בישראל יותר מ-425 יום, מתקיימת חזקה כי הנך תושב ישראל לצרכי מס בשנת 2004. 2. לפי החזקה השניה - אם שהית מחוץ לישראל יותר מ-183 יום, לא תיחשב תושב ישראל, אולם קיימת בעיה כי תיפול בחזקה הראשונה. יחד עם זאת, מאחר וישראל חתומה עם ארה"ב על אמנת מס, תושבותך לצרכי מס יוכרעו על פי האמנה. זאת אומרת, על אף אם תיחשב לצרכי מס הכנסה תושב ישראל, אם וככל שתדאג שמכלול קשריך המשפחתיים והחברתיים יהיו בארה"ב בשנת 2004, ויהיה לך מקום מגורים קבע, זמין לכל אורך שהותך ואישתך שם, מדינת ישראל לא תהיה זכאית לחייב את הכנסותיך במס בשנת 2004, אלא רק מדינת ארה"ב, מאחר ולא תיחשב כתושב ישראל, אם יש לךשאלות נוספות, הנך יכול ליצור איתי קשר לנייד: 053438788 - אלי.

אתה צריך להתייעץ עם רואה חשבון

ואני בכלל לא בטוחה שתוכל לשכנע אותם, כי אתה נכשל במבחן הכמותי: מעל 30 יום בשנה + מעל 425 ימים בשנתיים שקדמו לה... ולצערי גם יש לי כאן חבר שהגיע ב-2 בפברואר 2003, ועכשיו מסובך עם מס הכנסה בדיוק מאותה סיבה. גם הוא לא השאיר כלום בישראל והוא אזרח אמריקאי ובכל זאת.

bevit

New member
התקשרתי עכשיו ליחידה למיסוי בינלאומ

איזה אושר!
דיברתי עם עובד המדינה הכי מנומס ובעל סבלנות שאי פעם פגשתי. תשובה סופית: לא צריך לעשות כלום!

fnord0

New member
זאת אומרת לא לעשות כלום

מכיוון ששנינו שכירים ואין לנו תיקים במס הכנסה, ההמלצה היתה לא לדווח ביוזמתנו ולא לעשות שום דבר אחר בשלב הזה. אם מישהו במס ההכנסה יחליט אי פעם שלדעתו אנחנו חייבים משהו למדינה, נוכיח לו בבוא העת שמרכז החיים שלנו בשנת 2004 לא היה מדינת ישראל, וזאת למרות ששהינו בארץ במשך 38 הימים הראשונים של השנה. זה כמובן נכון רק למקרה הספציפי שלנו, וכל מקרה אחר יש לבדוק לגופו. לפרטים נוספים: היחידה למיסוי בינלאומי, טל' 03-9399580.

odedee

New member
המלצה קצת משונה

במיוחד מפי עובד מדינה... במצב שתיארת, הרפורמה במס קובעת ש-by default אתם תושבי ישראל ב-2004, ומכאן שאתם צריכים לדווח על הכנסותיכם ולשלם מס בישראל. אתם כמובן יכולים (וצריכים...) לערער על החזקה הזו, אבל חובת ההוכחה שאינכם תושבי ישראל מוטלת עליכם. אם ב-2010 מדינת ישראל תתבע אתכם על אי הגשת דו"ח שנתי ותשלום מס כחוק בשנת 2004, תצטרכו או-אז להראות את שלל ההוכחות שמרכז חייכם ב-2004 היה בארה"ב ולא בישראל. לשם כך אתם צריכים לדאוג היוםלכל הוכחה אפשרית שאכן כך הם פני הדברים. מדובר בניתוק קשרים עם ישראל, השתלבות בחיי הקהילה בחו"ל, מצב חשבון הבנק והנדל"ן שלכם בארץ, כל הידה-ידה.

טל ר

New member
נכון מאוד

סתירת חזקת מרכז חיים צפויה להיות קשה וכמעט בלתי אפשרית. עשו כל שביכולתכם. אם היתה לכם הכנסה בישראל ב-2004 (כלומר אם אתם עדיין עובדים), יהיה לכם קשה מאוד לסתור את חזקת מרכז החיים. טל.

עצה תמוהה מאוד

ובעצם מאוד לא תמוהה כשמדובר בכך שמס הכנסה נתן אותה... היות ואתם לא עומדים בקריטריונים הבסיסיים של תושב חוץ ל-2004, יהיה לכם קשה מאוד עד בלתי אפשרי להוכיח שלא הייתם תושבים ב-2004. ולגבי שכירים, אם אתם עושים רילוקיישן עם חברה ישראלית, רק שתדעו שמשם מס הכנסה מתחיל (אצלי בחברה כבר מתחילים לקבל מכתבים...). העובדה שאינכם חייבים בהגשת דו"ח אוטומטית לא תעזור לכם כשמס הכנסה יבקש מכם להגיש אותו שלוש שנים אחורה. בקיצור, המלצתי היא לא לעצום עיניים ולקבור ראש בחול אלא להתייעץ עם רואה חשבון מנוסה ולנסות להקדים תרופה למכה, ולא לחכות למכה שתבוא עם קנסות ופיגורים והצמדות. אני רואה מה שאנשים אצלנו בחברה עוברים עכשיו, והם אומללים.

bevit

New member
תודה לכולם על הדאגה, אבל

המקרה שלנו הוא כנראה לא המקרה שאתם מכירים.

odedee

New member
שיהיה בהצלחה...

אם הבנתי נכון את/ה גם בעל/ת שם המשתמש fnord0 שפתח את השרשור בשאלה "מה עלינו לעשות כדי לא להיחשב לתושבי ישראל בשנת 2004, למרות העזיבה המאוחרת? אין מצב שבו נשלם למדינת ישראל מיסים על הכנסותינו בארה"ב". אם לא - אנא תקן אותי. אני מבין שכעת, לאחר שיחה עם מישהו במס הכנסה, יש לכם את כל התשובות... אני בכל זאת רוצה לחזור על מה שנאמר ולציין שעל פניו (ואשמח אם תתן עוד פרטים על המקרה שלכם כי שנבין במה הוא שונה מ"מה שאנחנו מכירים") אתם עשויים לעמוד מול בעיה רצינית. מבחינת מס הכנסה אתם בחזקת תושבי ישראל ב-2004 ונראה לי שייקשה עליך להוכיח שמרכז חייך אינו בישראל, בהתחשב בנסיעות שיהיו לך לישראל. זה שצלצלת ליחידה למיסוי בינלאומי ונאמר לך "לא לעשות כלום" לא יעזור לכם אם מס הכנסה יחליט להתלבש עליכם בעתיד. אני מציע לך לכל הפחות לנסות לקבל בכתב את מה שנאמר לך בשיחת הטלפון הזו.

fnord0

New member
שוב תודה, להלן פרטים

כללית, אנחנו לא מודאגים מכיוון שאנחנו לא מנסים לרמות אף אחד. מרכז החיים שלנו בשנת 2004 באמת לא יהיה מדינת ישראל, ואם יהיה צורך, נוכיח את זה. האזהרות שלכם מפני הסתבכויות בעתיד באמת מובנות, אבל פשוט לא רלוונטיות עבורנו. להלן כמה מהסיבות לכך: 1. אף אחד מאיתנו לא עבד ולא יעבוד אפילו יום אחד עבור חברה ישראלית בשנת 2004, וזה כולל את חמשת השבועות שבהם אנחנו עדיין חיים בארץ. 2. המעבר שלנו לארה"ב לא מתבצע בחסות ו/או במימון של שום חברה - לי יש ויזת הגירה, ואשתי היא אזרחית ארה"ב. 3. אנחנו לא משאירים בישראל שום נכס. היתה לנו דירה בארץ ומכרנו אותה. 4. ביקוריי בישראל במהלך 2004 יהיו נסיעות עבודה שימומנו ע"י החברה האמריקאית שבה אעבוד. בעת שהותי בארץ אגור בבתי-מלון על חשבון החברה, לא כדי ליצור רושם כלשהו על מישהו אלא כי באמת לא יהיה לי איפה לגור. נ.ב.: לא, אני לא כותב בכמה כינויים - bevit הוא שם המשתמש של אשתי.

us2canada

New member
You have nothing to worry

Enjoy your new life. (You also had nothing to worry even without all this data. As a matter of fact you had nothing to worry even before you called the guy at the Israeli INS. Over reacting is common in some online forums...

טל ר

New member
הייתי נזהר מקביעה זו

אולי אתה צודק, אולם כל רואה חשבון שהתייעצתי איתו טען ההיפך.

למעלה