שאלה בקשר למכשיר לשרירי בטן

שאלה בקשר למכשיר לשרירי בטן

יש לי במכון מכשיר לשרירי בטן שנראה כמו סד עינויים: יושבים על כסא, מנסים לא להחליק למטה, מחזיקים שני מוטות עם היידים ומנסים להרים את הרגליים. השאלה היא, האם יש איזשהו חיסרון (או אולי אפילו יתרון) להשתמש במכשיר זה במקום לעשות כפיפות בטן, הרמות רגליים לחזה או כל תרגיל אחר בסגנון הנ"ל ?

oridoron77

New member
אין יתרון

ויותר מכך, אני רואה במכשיר הזה כמו הרבה מכשירי בטן כחיסרון גדול לעומת התרגילים החופשים. אורי

תואיל בטובך להסביר מהו החיסרון?

פשוט אני מעדיף לעשות בטן במכשיר מסיבה פסיכולוגית נטו.

oridoron77

New member
אז ככה

צריך לחשוב לפני הכל, מה תפקידה של הבטן? לרוב חושבים שצריכים לחזק את השרירים האלה, כיוון שאז יראו את השרירים (ריבועים) בצורה טובה יותר - הנחת יסוד שגויה. מטרת שרירי הבטן הם לייצב את הגב ובצורה עקיפה את הגוף כולו, וגם ליצור תנועה בגו של כפיפות, כפיפות צידיות ורוטציות בעמ"ש. הדרך הטובה ביותר לתת לשרירי הבטן סוג עבודה כמו שהם צריכים לתפקד ביום יום (שם אנחנו זקוקים להם), הם במצבים חופשייםבדיוק כמו היום יום. הבעיה אגב במכשירים שציינת, שהם דואגים שתתבצע התנועה שתפעיל את שרירי הבטן (התנועתיים) ולא יותר מכך. ישנם גם הרבה מכשירים שמבצעים מניפולציה מכאנית שתגרום לכך ששרירים שונים מהבטן יפעלו ליצירת התנועה שהבטן אחראית לה בגוף, מה שיצור אשלייה של יכולת אישית טובה והתקדמות מהירה (פיקציה לשמה). מקווה שהבנת את הלך החשיבה אורי

johnniewalker20

New member
../images/Emo207.gif

אולי למישהו כאן יש טיפים טובים איך לשכנע בעיקר נשים, שכל תרגילי הבטן בתליה ו"מכשירי העינויים" למיניהם ,לא יעזרו להן להגיע למטרות שלהן? אני נתקל הרבה בתגובות של:"אבל אני מרגישה את הבטן יופי" ו"כל מדריך אומר משהו אחר" לרוב זה מלווה בסוג של זלזול. אני כבר התחלתי להביא ספרי אנטומיה
למשמרות כדי להראות להן אילו שרירים עובדים בדיוק בכל תרגיל...

הר ניר29

New member
להיות מעט ציני

לתת הרבה כבוד למי שאומר, אבל להיות אסרטיבי ומקצועי. אתה יכול לומר למשל שכואב לך הלב כל פעם שאתה רואה בחורה יפה ברחוב... להדגיש את הציניות!, ולהדגיש שלהסתמך על ..."אבל אני מרגיש" זה מטעה המון פעמים...

כפי שהר ניר ציין

להסביר בצורה מקצועית, מרבית המתאמנים מקשיבים. בנוסף ממליץ על ספרה של Beth Rothenberg שמו: Touch Training for strength היא פיתחה טכניקת נגיעות בכדי לסייע למתאמנים לחוש את האזור העובד.

תודה לכם על התגובות

הסיבה שאני רוצה להשתמש במכשיר הנ"ל הי בגלל שבסופו של אימון, כשאני עושה בטן, אני מרגיש בעיקר את שרירי הרגליים וכל מני שרירים אחרים כי הם כבר עייפים. לכן רציתי מכשיר שיבודד את שרירי הבטן. בכל מקרה, תודה על התגובות. לקחתי את מה שאמרתם לתשומת לבי.

תשובה למשועמם...

היי, התרגיל שציינת מכונה "בתליית גוף גלגול אגן לאחור". מגובר באחד התרגילים הקשים הקיימים לשרירי הבטן ומרבית המתאמנים (1!!9 מבצעים אותו באופן לא מדויק. הסיבה לביצועו השגוי הנו דרגת הקושי הגבוהה של התרגיל שבשל כך מתאים בעיקר למתאמנים מאומנים. בשל כך מתאמנים רבים מבצעים את התרגיל ומחזקים בעיקר קבוצות שרירים אחרות (לדוגמה: קבוצת כופפי הירך המשתרעת בחלקה הקדמי של הירך), מעלה את העומס המופעל על חוליות עמוד השדרה התחתון ועוד. על מנת לחזק שת שרירי הבטן אין ממש חובה לבצע דווקא את התרגיל המצוין. ישנם עשרות תרגילים אחרים אפקטיביים לא פחות. לדוגמה: ביצוע תרגיל דומה בשכיבה על הגב עם רגליים כפופות (ברכיים כפופות) על הקרקע והבאתן לחזה, בשכיבה על הגב (ידיים שלובות בעורף) כפיפת הגו באלכסון, מרפק ימין לכיוון ברך שמאל ולצד השני מרפק שמאל לברך ימין, ביצוע התרגיל גשר קדמי – בסמיכת אמות קדמית מנסה המתאמן לשהות באוויר כאשר התמיכה הנה רק באמצעות כפות הרגלים ואמות הידיים ועוד. שרירי הבטן אגב, מגיבים מהר מאוד לגירוי המופעל עליהם יחסית למרבית שרירי הגוף האחרים כך שבאמצעות ביצוע תרגילי חיזוק על בסיס קבוע הנך בתקופה קצרה תשפר את חוזקם של שרירי הבטן. בהמשך ייתכן שאף תצליח לבצע את התרגיל המצוין בהצלחה. ד"ר איתי זיו קמפוס שיאים

למעלה