שאלה בקשר למלריה

גאיה ר

New member
שאלה בקשר למלריה

אני טס לשלושה חודשים לאזורים תאילנד לאוס וקמבודיה כאשר חודש וחצי מהם בלאוס וקמבודיה..הבנתי שאלה אזורים ממש נגועים מבחינת המחלה יש לי מרשם לליראם אך קראתי שהוא לא יעיל בלאוס ובקמבודיה ואפילו באזורים מסוימים בתאילנד ...האם זה נכון? מה אני צריך לעשות? מה לקחת? ...מלרון? הבנתי שזו תרופה ממממש יקרה הבנתי שצריך לקחת ממנה כל יום אז חודשיים כל יום...יצא המון כסף... מה עושים חברה ? אני בדילמה קשה תודה לכל העוזרים

תאילנד לאוס וקמבודיה-מלריה

שלום רב, אז ככה- בתאילנד יש מלריה רק בצפון בג'ונגלים והיא כן עמידה לטיפול בלריאם. אם נכנסים לג'ונגלים לזמן קצר רק בשעות היום ובלילה ישנים בערים, ניתן להמרח היטב נגד יתושים ואין צורך בתרופות. בלאוס יש מלריה וניתן לקחת לריאם כמניעה. מלריה עמידה ללריאם קיימת באזור הצפון מערבי הגובל בתאילנד. בקמבודיה מלריה עמידה קיימת רק באזורים צפוחן מערביים הגובלים בתאילנד ובשאר המקומות ניתן לקחת לריאם. אז לסיכום- אם נמצאים רב הזמן באזורים בהם המלריה עמידה ללריאם ניתן לקחת מלרון או דוקסילין (שהוא הרבה יותר זול ונילקח מידי יום) אם נמצאים באזורים אחרים (שזה רב המדינה) ניתן לקחת לריאם. תהנה.

גאיה ר

New member
משהו נוסף..

תודה על התשובה דוקטור אבל לא הבנתי כמה דברים... את ממליצה לשלב את הלריאם אם המלרון או הדוקסילן? זה אפשרי לשלב אותם ביחד? מה לגבי תופעות הלוואי שלהם ביחד? לא עלולים להחליש את הגוף מאוד? ולגבי הדוקסלין.. הבנתי שזה עושה בעיות אם העור או משהו כזה...זה נכון?

המשך

ככלל, עדיף באמת לא לשלב לכן אם אתה מגיע לאזורים בהם תריך לקחת דוקסילין או מלרון עדיף לקחת תרופות אילו לאורך כל התקופה. דוקסילין אכן עלול לגרום לפריחה עורית בעיקר בבהירים ויש להמרח בתכשירים מסנני קרינה. כמו כן יש לקחת את התרופה בעמידה עם הרבה מים שכן עלולה לגרום ל"פצעים" בושט.

גאיה ר

New member
תודה רבה על התשובות

לגבי מלרון חפיסה של 10 כדורים עולה 200 שקל?

למעלה