שאלה בקשר למסחר מוקדם בוול סטריט...

גותהאם

New member
שאלה בקשר למסחר מוקדם בוול סטריט...

אשמח אם מישהו כאן יוכל להסביר לי איך מתנהל המסחר הוקדם בוול סטריט. אם נקח לדוגמא את המניה של היום של alimera וקפצה במסחר המוקדם בכ-70 אחוז (מ-2.55 ל-4.67). כיצד זה בדיוק התבצע? והאם כל אחד יכול לסחור במסחר מוקדם? ואם כן, איך עושים זאת?

מה שאני מנסה להבין זה אם היה לי למשל אתמול לאחר יום המסחר מידע שווה לגבי חברה שיש בו פוטנציאל גבוה להקפצת המניה, האם זה בכלל יעזור לי? הרי המסחר נפתח כבר לאחר עליית המניה ב-70 אחוז (במקרה של alimera), אז איך אפשר בכלל להצטרף ל"חגיגה"?

אשמח אם מישהו כאן יוכל לעשות לי קצת סדר בעניין.

מודה מראש למשיבים...

קרלטון

New member
הסבר

אם תסתכל בפירוט על מה שקרה במסחר המוקדם, תראה שהעסקאות היו בקפיצות ובנפחי מסחר קטנים. כלומר, ברגע שיצאה ההודעה היתה עסקה קטנטנה ב-2.7, ואז עוד עסקאות קטנות בין 3.25 ל-3.50 דולר. עסקאות בנפח גדול יותר היו רק באיזור 4.50 ומעלה. כלומר, לא היה הרבה צ'אנס לתפוס משהו בשערים הנמוכים, שזה אומר שלא היה היצע משמעותי בשערים האלה. יש מקרים אחרים, בהם ישנם נפחים משמעותיים יותר במסחר המוקדם, ואפילו גבוהים יותר מביום מסחר ממוצע (במקרים של הודעות ממש יוצאות דופן), ואז אין הבדל רב בין המסחר שם לבין מסחר במהלך היום. לפעמים תוגבל בסוג הפקודה, למשל לא תוכל לבצע פקודת מרקט אלא רק לימיט, וככלל פערי הביד והאסק יהיו גדולים יותר.

מי יכול לסחור? כל אחד שהברוקר שלו מאפשר לו את זה, זה לא משהו יוצא דופן, כעקרון כל סוחר קטן יכול. אין פה איזו חגיגה מיוחדת. מקווה שעניתי על השאלה.

קרלטון

New member
דרך אגב

בגלל הנפח הקטן, לפעמים מה שקורה במסחר המוקדם מטעה. למשל, חברה משחררת הודעה, במסחר המוקדם המנייה עולה 10% ואז בפתיחה היא מיד נופלת חזרה לעלייה של 7% בלבד. כך שהחכמים שבאו והתאמצו לקנות במסחר המוקדם לא בהכרח יצאו כאלה מבריקים.

גותהאם

New member
תודה רבה על התשובה. יש רק משהו אחד שאני עדיין

לא מבין...

נמשיך עם הדוגמא של המניה של "אלימרה". בשעה 16:36 שזה כבר אחרי המסחר, המניה הייתה בשער של 2.55. נאמר שהייתי מבצע פעולה של לפני המסחר באתר של הברוקר שלי ("מיטב" במקרה שלי), ונותן הוראת לימיט לקנייה ב-2.55 בפעולת טרום מסחר. האם בפתיחת יום המסחר שלמחרת, המניה הייתה אכן בתיק המניות שלי לפי המחיר הזה (2.55)?

הרי למעשה אין לי דרך לדעת מהו השער עד פתיחת יום המסחר לא? מקווה שהצלחת להבין את השאלה..

תודה שוב על העזרה....

קרלטון

New member
אני לא יודע איך מיטב עובדים

אבל לא הייתי משער שהם תומכים בפעולות מחוץ לשעות המסחר. גם ב-IB למשל צריך לציין במפורש כאשר מכניסים את הפקודה, שהיא תהיה תקפה גם מחוץ לשעות המסחר (ברירת המחדל היא שונה).

אבל בוא נעזור את זה ונניח שהיית מכניס פקודת לימיט אצל ברוקר שכן תומך בכך. שוב, כיוון שהיו כל כך קצת עסקאות בשערים האלה, קשה לומר איזה לימיט היה תופס ואיזה לא. אני מניח שהיית מצליח לתפוס משהו מתחת ל-4.5 דולר, ואם כך, בעת ביצוע העסקה הפוזיציה היתה מופיעה אצלך בתיק.

גותהאם

New member
לפי איך שאני רואה...

הם תומכים. ישנה במערכת אפשרות לבחור בהוראות טרום מסחר, הוראות בשעת המסחר או הוראות לאחר המסחר. מה שכן, בשעות שמחוץ למסחר, השער של המניה לא מתעדכן במערכת (אך ניתן לראות רק את האסק והביד). את השער ניתן לראות רק באתר הנאסד"'ק או אתרים אחרים. האם זה כך גם בבתי השקעות אחרים?

בגלל זה, אני שואל איך אני יכול לדעת אם ההוראה שלי הצליחה או לא...

אז אני מבין אותך נכון, אני אוכל לראות את המניה בתיק המניות שלי ברגע שהעסקה התבצעה (גם היא התבצעה מחוץ לשעות המסחר...).

הבנתי נכון?

קרלטון

New member
השאלה הזאת היא ספציפית למערכת המסחר

בה אתה סוחר. אצלי אני רואה כל ביצוע ברגע שהתבצע, וכל פוזיציה מופיעה מיד לאחר הביצוע... ויצא לי לסחור מחוץ לשעות המסחר, גם אם ממש בפעמים ספורות. אין לי מושג לגבי המערכת של מיטב.

למעלה