שאלה בקשר למעבר דירה

• פותח הנושא geen
  • פורסם בתאריך

geen

New member
שאלה בקשר למעבר דירה

שלום, יש לי אקווריום פנורמי 80 ס"מ, וביום ראשון אני עוברת דירה. עכשיו, אמרו לי בחנות לשמור חלק מהמים של האקווריום, אבל כמה זמן הדגים יכולים להיות בשקית/דלי עד שהאקווריום יהיה מוכן מחדש? לא צריך שהוא יעבור שוב הרצה של המים?

lilithmm

New member
העברת אקווריום לדירה

יש להכין מים בדירה החדשה לפחות 24 שעות מראש, ככמות המים שהאקוריום יכול להכיל או יותר (תמיד עדיף כמה שיותר, ליתר בטחון). אפשר בדליים נקיים, ושטופים היטב, ללא שאריות סבון או שאריות תכשיר לניקוי רצפות וכד'. את הדגים אתה יכול להוביל בשקית, אם יש לך הרבה דגים עדיף בכמה שקיות ע"מ שלא יגמר לדגים החמצן במהירות. (כמו שקונים דגים חדשים מחנות), אם יש לך בלון חמצן בבית שיחקת אותה. אם לא, לא נורא. כשאתה מגיע לבית החדש, דבר ראשון, תפתח את השקית עם הדגים והכנס לשם את מכשיר החמצן (כמובן רק את האבן כשהמכשיר פועל), ע"מ שהדגם לא יכנסו למצוקה עד שהאקוריום יהיה מוכן. בזריזות הכן את האקווריום. שים את השקית עם הדגים על מיי האקווריום להשוואת טמפרטורה. מקווה שלא שכחתי כלום. בהצלחה!

wiz

New member
אני אנסה לענות בקצרה...

תנסי לשמור על כמה שיותר מים. אם תוכלי להשיג מיכל גדול (כמו של מי עדן), ולהעביר בו את המים, זה יהיה מצויין. עוד דבר שחשוב לעשות הוא לא לשטוף את הדקורציה/חצץ/פילטר. את צריכה לשמור על כמה שיותר מושבות בקטריות (כדי שהאקווריום לא יקרוס), ולכן את הניקוי תדחי לפעם אחרת. את הפילטר רצוי להפעיל בדלי מים עד לרגע ההעברה עצמה, כדי שהבקטריות שבו לא ימותו. את הדגים תשימי בשקיות (עם סטרס-קואט או חומר דומה) וכשתגיעי לבית החדש, תעבירי אותם כמה שיותר מהר לכלי גדול יותר (דלי או גיגית). תצטרכי לדאוג לחימצון המים, ולהחלפות מים קטנות (במים טריים + אנטי כלור). אל תאכילי את הדגים בזמן ההעברה (מהיום שלפני ועד ליום שאחרי). הם מסוגלים לצום תקופות ארוכות בהרבה, וזה רק תורם לחוסנם. לאחר שתמלאי את האקווריום מחדש במים (המים ששמרת ומים טריים שעברו טיפול נגד כלור), חברי שוב את הפילטר, ורק לאחר מכן תעבירי את הדגים. תבצעי איקלום ארוך מהרגיל (השוואת טמפ' וערכי מים) של כשעה, לפני שאת מעבירה את הדגים לאקוויום. רצוי לא לשפוך את המים מהשקית לאקווריום, כי הם יכילו רמות גבוהות של אמוניה. כבי את האור, ותני לדגים להירגע אחרי המעבר. אל תוסיפי דגים חדשים לאקווריום לפני שתוודאי שהוא התייצב מחדש (עלול לקחת כשבועיים). ייתכן שדגים ימותו (במיוחד אם לא היו בשיאם לפני המעבר), אבל אני מקווה שהכללים האלה יעזרו לך לצמצם את אחוז הנפגעים. אני משוכנע ששכחתי פרטים, ואני מזמין את כל מי שיודע - לענות. בהצלחה, והמון מזל"ט לבית החדש

dz108

New member
עצות מעולות

במיוחד החלק של העברת הדגים מהכלי ללא המים (ע"מ לא להכניס כמויות גדולות של אמוניה למים). ניתן עם זאת לאחר האיקלום של הטמפ' - להוסיף מעט מים מהאקווריום - לשקית / דלי - ע"מ שהדגים ישהו במים מעורבבים - ורק אח"כ להעבירם מהשקית / דלי - לאקווריום. בקיצור: מים מהאקווריום - לשקית / דלי עם הדגים; ארגון אקווריום חדש (עם חומרים וכל מה שצריך) ; השוואת טמפרטורות ; הוספת מים מהאקווריום החדש לשקית הדגים לשם התאקלמות עם המים (ערכי קשיות וכו') ; העברת הדגים בלבד לאקווריום החדש. אנחנו עשינו העברה של אקווריום לאחרונה (של ציקלידים) - ופשוט השמשנו פילטר קטן (עם פחם פעיל) - בדלי שהם היו בו (לא בשקיות). את הדלי כיסינו - ע"מ שיהיה להם חושך, וע"מ שהם לא לא יקפצו (היתה סכנה כזאת..). כמו ש-WIZ אמר, יש דגים עמידים יותר, ויש פחות; חלק עלולים למות מהסטרס וחלק בשל סיבה פיזיולוגית. אנחנו השקענו די הרבה בלהרגיע את הדגים ובחיטוי המים והצלחנו להעביר את האקווריום ללא נפגעים. לא הקפדנו על לא-להאכיל אותם, אבל זאת נשמעת עצה טובה. נשמח לשמוע לקחים מההעברה שתבצעי.

עוד עצה טובה - צידניות צידניות

כמה שיותר - יותר טוב. להעביר כל מה ש"חי" בצידנית , כולל החצץ והצמחים וכו'. ככה הכל ישמר יותר טוב. לדגים בצידנית לא יהיו שינויי טמפרטורה גדולים , ויהיה חושך נעים...

geen

New member
תודה רבה על כל העצות,ושאלה נוספת

אחרי שקראתי כמה פעמים את התגובות של כולם, אני רק רוצה לשאול האם עם כמות מעטה יחסית של דגים (כרגע) כדאי לעשות את כל ההעברה כך, או למצא להם בית חם? איפה הסיכויים הגדולים ביותר שלהם לשרוד? כרגע יש לי 3 זברות,אלמנה שחורה וגורמי, שחיסל לי חצי מאוכלוסית האקווריום.. לאחותי יש אוקווריום קטן (בערך כ-40 ס"מ) והיא אמרה שתשמח לקבל אותם. קודם כל, סוגי דגים אלה יכולים להסתדר עם המולים והגופים שלה או שיהיה שם טבח הדדי? שלא תחשבו שאני עצלנית לגבי מעבר הכל כמו שהוא, זה פשוט יוצא מאוד לחוץ להעביר אותם, עם כל שינויי המים והבדיקות, יחד עם השגחה על מובילים, וריצות מטורפות בין שתי דירות, כשאתם אומרים שיש סיכוי שהם לא ישרדו את המעבר מעצם המעבר..
מה אתם אומרים? ושוב תודה!

wiz

New member
על איזה גורמי מדובר ../images/Emo35.gif

האלמנה השחורה תוכל להסתדר באקווריום של אחותך (במידה והוא לא מאוכלס יתר על המידה). אם הזברות הן זברות דניו (ולא ציקלידים), אז אני בטוח שגם הן יחיו שם בכיף. אם יש לך גורמי כחול, אז יהיה עדיף למסור אותו לחנות. מדובר בדג שיכול להזיק, וחבל להכניס אותו לאקווריום "בריא". בסה"כ לא מדובר בהרבה דגים או בדגים נדירים, ולכן גם לדעתי עדיף למסור אותם (לחנות או לאחותך), ולבסס את האקווריום בדירה החדשה מההתחלה. למרות שהדגים שיש לך נחשבים לעמידים, אני מאמין שהם יסבלו פחות במעבר לאקווריום אחר.

למעלה