שאלה בקשר למעונות :( בבקשה תעזרו לי!..

שאלה בקשר למעונות :( בבקשה תעזרו לי!..

שלום, אני תחילה להתגורר בפדרמן ואני מאוד מאוד חוששת. מי שראה את המגורים שם אני בטוחה שיכול להבין אותי! אני נורא מפחדת מהרעש, מחוסר פרטיות והרגשת המחנק בדירה הקטנה הזו. איך אפשר לשלב ככה לימודים?! אני זקוקה לראש שקט , לתנאים נרומלים ממש קשה לי עם זה לא יודעת מה לעשות..:( שמעתי שיש אפשרות של רשימת המתנה.(לבריטניה) הבעיה היא שאני במכינה (וכך מבחינת הישגים אקדמים אני אחרי כולם) ,יש י סיכוי להיכנס לרשימה?, אצל מי נרשמים? תודה רבה..

amitk80

New member
קחי נשימה

אהלן, דבר ראשון קחי נשימה ארוכה למרות שאני מבין אותך. מה יכול להיות המקרה הגרוע? תמיד אפשר לעזוב את המעונות (ממה שאני יודע אבל אל תבני על זה) ולחפש דירה בחיפה. יהיה בסדר. מה את לומדת? עמית

הכל תלוי בשותפים

אין משהו מבני בדירה שיכול להפריע ללימודים. למרות שהיא קטנה, אם את נמצאת עם שותפים שגם להם יש שאיפות אקדמיות מדי פעם, אני בטוחה שלא יהיה קשה להתרכז שם. ההפך- הם דווקא יכולים לעודד ולהמריץ ולהכניס קצת משמעת. דווקא החוסר המשמעותי בגירויים מאוד עוזר ללמידה כי אין מה לעשות
בדירה שכורה, למשל, (מנסיוני) יש הרבה יותר קושי ללמוד.

Josette

New member
מנסיוני...

הייתי עתודאית שנה אחת וגרתי במעונות באוניברסיטה העברית בירושלים. חדר ל-2 בנות, 10 חדרים בקומה. הגעתי לשם ישר אחרי ב"ס, פעם ראשונה שיצאתי מהבית (להבדיל מרוב הסטודנטים שהם אחרי צבא+טיול) היו לי המון חששות כי הייתי נורא אינדיבידואליסטית, היה לי קשה עם השיתופיות הזאת. אבל אחרי כמה זמן התרגלתי, הסתדרתי טוב עם השותפה ועם השכנות לקומה, ובסופו של דבר אני ושותפתי נהיינו חברות ממש טובות והשנה הזאת הייתה אחת החוויות הכיפיות בחיי דווקא בגלל העובדה שזה היה כמו קומונה - כולם ביחד. ככה שגם אם בהתחלה יהייה לך קצת קשה ולא-כיף, יכול מאוד להיות שזה ישתנה לצד ההפוך בסופו של דבר. וכמה טיפים קטנים - אם חשוב לך השקט, תביאי אטמי אוזניים, אם כי אני בטוחה שתוכלי להסתדר עם השותפות שלך שיאפשרו לך ללמוד ולהתרכז. מקסימום, תמיד יש לך את הספריה. תביאי מנורת שולחן, למקרה ששותפתך לחדר תרצה ללכת לישון ואת עדיין תרצי ללמוד, או להפך. גם אני הולכת לגור בפדרמן, אז אולי עוד ניפגש. מקווה שיהייה סבבה!

Lunar4D

New member
זה נכון מה שאמרו פה..

שהמחסור בגירויים חיצוניים די עוזר להתרכז בלימודים ולהצליח ללמוד כמה שעות בלי ללכת כל 10 דקות לעשות משהו אחר.. הבעיה באמת זה הרעש. אני אישית סובל מקשיים מסויימים שקשורים לקשב וריכוז וההפרעות במעונות שיגעו אותי טוטאלית!... יש הרבה רעש... רעשים קטנים... דווקא בגלל שזה לא דירה בבניין "אזרחי" סטודנטים מרשים לעצמם לעשות שטויות... קצת מוזיקה באוזניות (גם בלילה.. כי קשה היה לי להירדם בגלל הרעשים הקטנים) יכולה לפתור את הבעיה. בהצלחה במכינה!... זה יופי של תקופה... (סתם נו לא.. אבל אחרי שזה נגמר )

למעלה