שאלה בקשר למע"מ ולניכוי במקור..

gil_35

New member
שאלה בקשר למע"מ ולניכוי במקור..

נניח שקיבלתי תמורת עבודה שעשיתי 10000 ש"ח פלוס מע"מ ( סה"כ 11700) ויש לי אישור ל 20 אחוז מס במקור ממס הכנסה. מה נכון? 1) המע"מ יורד לפני הניכוי במקור כלומר מורידים מע"מ מ11700 ( כלומר נשאר 10000) ולאחר מכן מורידים את הניכוי למס הכנסה כלומר לבסוף נשאר 8000 ש"ח 2) מנקים קודם את המס במקור מכל הסכום כולל המע"מ=11700 (כלומר נשאר 9360 ש"ח) ולאחר מכן מורידים את המע"מ מהתוצאה ( 9360 פחות 17 אחוז) ונשאר לבסוף 7769. בתודה גיל. 3) עוד שאלה קטנה - מאיזו סכום התחשיב להורדה של ביטוח לאומי + בריאות ?( ערך החשבונית כולל מע"מ ?/ ערך החשבונית בלי מע"מ ולפני הורדה במקור ?/ ערך החשבונית בלי מע"מ ואחרי הורדה במקור ?) גיל.

gil_35

New member
נ.ב - שהתכונתי "מורידים את המע"מ...

התכונתי רק לצורך התחשיב של השי'ק שנותנים לי ולא בפועל. ברור לי כמובן שאני משלם את סכום המע"מ ( בדואר) ולא הם. גיל.

אלה שני דברים שונים

המשלם מוריד את הניכוי במקור מה 1170 המע"מ שלך הוא 170 אתה תשלם ביטוח לאומי ומס בריאות על ה 1000 או שאתה בכלל לא עוסק וזה הולך דרך שכר סופרים וכד'?

gil_35

New member
המשלם לא אמור למוריד רק מה1000...

- שזה הסכום בקיזוז המע"מ? ולא מה 1170 כפי שכתבת?

gil_35

New member
לא היגיוני אבל זה אכן כך:

דיברתי עם מס הכנסה ולמרות שזה נשמע הגיוני שאין קשר בין מס הכנסה למע"מ , במקרה של ניכויים במקור יש : מס במקור יורד מכל הסכום כולל המע"מ ורק בהגשת הדו"ח השנתי זה מקוזז ומוחזר. נשמע לא היגיוני ? אכן... הרי חישובי מס הכנסה לא קשורים למע"מ .( דווח השנתי בסוף השנה הוא הרי ללא סכומי המע"מ . שאלתי למה? התשובה הלא רישמית היא כדי לא לבלבל את נותן המשכורות/שי'ק עם 2 חישובים... לא מצחיק...? גיל.

אנו, הרואי חשבון

רואים את ההגיון שבכך מע"מ אתה גובה בשלב שבו אתה מגיש חשבונית, בלי קשר לאם קיבלת את הכסף או לא ניכוי במקור זה בשלב שמשלמים לך, אם יש מע"מ ואם אין מע"מ (לא בכל עיסקה יש מע"מ) ניתן, כמובן, לתקן את ה 20% לשיעור יותר סביר ואפילו לפטור מוחלט, אבל בשביל זה יש לך רואה חשבון/ יועץ מס

gil_35

New member
הפקיד הציע לי 0 אחוז ניכוי במקור..

בגלל שלא עבדתי בחצי השנה האחרונה אבל אני רציתי 15-20 אחוז בגלל שלא רציתי להיות להם חייב בסוף השנה אלא הם יהיו חייבים לי בהגשת הדווח השנתי. ככה אני בטוח שאני לא יצתרך לשמור "קופה" בבנק לתשלומים למס הכנסה לתשלום להם בהחזרת הדווח באמצע השנה הבאה. גיל.

עשית בחוכמה...

אבל יותר כדאי אם היית מתייעץ עם רואה חשבון/ יועץ מס לראות מה שיעור המס האמיתי שתצטרך לשלם בסוף השנה.

למעלה